Feature

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Knallsterkt løpespill og eventyr fra skaperen av Sunless Sea er blant de utvalgte.

1: Side 1
2: Side 2

LEGO Jurassic World

Sjanger: Action, plattform
System: iOS, Android
Utvikler: TT Games

Last ned LEGO Jurassic World: iOS, Android. Pris: 52 - 55 kroner.

LEGO er kult, og dinosaurer er kult. Det har tydeligvis Travellers Tales og Warner Bros også fått med seg, og nå har de laget et LEGO-spill som drar med seg figurer fra alle de fire filmene som har kommet i Jurassic Park-serien.

Klosser overalt.

Spillet er mer eller mindre akkurat som forventet. Du knuser ting, får klosser og bygger opp igjen andre ting. Du løper rundt, slåss litt mot noen sultne dinosaurer, og prøver å løse de enkle gåtene som finnes rundt omkring i verdenen.

Det er i bunn og grunn veldig likt alle andre LEGO-spill som har kommet den siste tiden, og veldig lite er nytt. Men det fungerer veldig godt, og LEGO Jurassic Park er ukomplisert og vellaget moro, også på mobilen.

Shadow Bug

Sjanger: Action, plattform
System: iOS
Utvikler: Muro Studios

Last ned Shadow Bug: iOS. Pris: 44 kroner.

Shadow Bug er et plattformspill som handler om å komme seg gjennom ulike nivåer, som har en rekke hindringer i form av fiender og hopp på vei mot målet.

Kul visuell stil.

Hovedpersonen i Shadow Bug kan ikke hoppe. Den eneste måten å forsere hindringer på er ved å slåss mot fiender. Dermed må man planlegge slik at fiendene er korrekt plassert slik at figuren lander trygt på den andre siden av hindringen.

Det er frenetisk, men samtidig utrolig tilfredsstillende når man får det til på en skikkelig måte. Du kan også få tre stjerner på nivåene ved å greie de innenfor en gitt tid, samle sammen alle gjenstandene og en for å bare fullføre nivået.

Les også
Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Noen ganger tar du alle tre på første forsøk, andre ganger må du prøve igjen. Det er vanskelig, men når alt fungerer er det innmari morsomt.

Pktball

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: Laser Dog

Ikke slipp inn noen poeng.

Last ned Pktball: iOS. Pris: Gratis.

Pktball er det spillet som har greid å fange litt av det som gjør bordhockey så innmari morsomt. Ved første øyekast ser det kanskje mer ut som tennis enn noe annet, men når man begynner å spille merker man helt klart hva utviklerne har latt seg inspirere av.

Her skal man sveipe og styre figuren sin på den ene halvdelen av banen, og prøve å hindre motstanderen i å score. Kontrollene er presise og solide, og når man gjør en feil kjennes det aldri ut som om det er spillet sin skyld.

Kampene er intense, og i tillegg til utfordringen med å forsvare og angripe, så finnes det en rekke ting man kan plukke opp på banen. Dette kan være mynter, eller det kan være bonuser som gir deg en liten fordel i kampen.

Det er dessverre en mangel på variasjon i spillmodi i Pktball, og det eneste man kan gjøre er å jakte poeng og seier. Du kan spille inntil fire spiller mot hverandre lokalt, men det er også alt i skrivende stund.

Uansett et meget morsomt spill, og som passer perfekt til korte spilløkter.

Chameleon Run

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Noodlecake Studios

Last ned Legacy Quest: iOS, Android. Pris: 22 kroner.

Gult må treffe gult.

Endeløse løpespill finnes det sikkert tusenvis av, og det er ikke alltid så lett å skille det ene fra det andre. Det er ikke sant med Chameleon Run, som er et av de beste spillene du kan spille i denne sjangeren.

Her er du en liten klump med firkanter som skal løpe seg gjennom nivå etter nivå. Man styrer hopping ved å trykke på en side av skjermen, og får den klossete figuren til å endre farge ved å trykke på den andre siden.

Plattformene du løper på er nemlig også farget, og hvis du ikke matcher figur med underlag dør du med en gang du lander. Dermed er det ikke bare å passe på å treffe riktig på hoppene, men også fargen man til enhver tid har.

Spillet flyter kjempebra, og den visuelle stilen passer utmerket til spillmekanikken de har implementert.

Cursed Loot

Samle sammen utstyr på vei ned.

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Eyehook Games

Last ned Cursed Loot: iOS. Pris: Gratis.

Cursed Loot er et roguelike der man skal utforske en hel haug med grotter, samle sammen skatter og utstyr, og bekjempe fiender helt til man dør.

Ved å gjøre alt dette får du erfaringspoeng, og du blir sterkere og sterkere jo lenger du kommer. De ulike figurene har alle sine styrker og svakheter, og gir spillet litt variasjon når man prøver på nytt.

Du styrer figuren med en virtuell styrestikke, og det fungerer bare helt greit. Det er til tider litt upresist, noe som kan føre til at du mister unødvendig liv fordi figuren ikke alltid går dit du vil. Utover dette er Cursed Loot solid og vellaget, og det finnes mye spill for lite penger her.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i mars»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden