Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Fotball og nydelig plattformspill blant de utvalgte fra juni.

1: Side 1
2: Side 2

Heroes of Loot 2

Sjanger: Puzzle, plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Pascal Bestebroer

Last ned Heroes of Loot 2: iOS, Android. Pris: 44 - 47 kroner.

Heroes of Loot 2 er et enkelt, men veldig morsomt mobilspill. Her skal du styre to ulike helter gjennom rom etter rom med fiender, på jakt etter skatter og utstyr som gjør figurene sterkere.

Mange fiender må bekjempes.

Når du dør tar du ikke med deg noe av det du samlet inn på runden, men må starte helt på nytt igjen. Du har en kriger og en valkyrie å velge mellom, samt en magiker og en bueskytter. I en kamp bytter du mellom de to heltene du velger ved å trykke på skjermen. Trykk og hold gjør at du svinger sverd eller skyter piler mot fiendene dine.

Kampene er intense og kaotiske, og det å velge mellom nærkamp eller å holde avstand til fiendene er viktig. Morsomt, enkelt og underholdende.

Hyperburner

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: Patrick Cook

Månedens kuleste spill.

Last ned Hyperburner: iOS. Pris: 33 kroner.

Har du noen gang drømt om å kunne styre et romskip som svinger rundt, over og gjennom hindringer i rasende hastighet? Da er i så fall Hyperburner spillet for deg.

Her styrer du et romskip ved å dra en finger rundt på skjermen, og det er omtrent alt som trengs å lære seg i Hyperburner. Kontrollene er presise og utrolig bra, og romskipet kjennes egentlig bare ut som en forlengelse av fingeren du holder på skjermen.

Det trengs også, for her går det unna i rasende hastighet. I starten er det stort sett statiske hindringer, men dette blir verre jo lenger ut i spillet man kommer.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Hyperburner ser i tillegg fantastisk bra ut, og dette er et av månedens absolutte høydepunkt. Anbefales!

Redungeon

Du har ikke god tid.

Sjanger: Action, arkade
System: iOS, Android
Utvikler: Nitrome

Last ned Redungeon: iOS, Android. Pris: Gratis.

Redungeon er et annet spill denne måneden som blander sammen endeløst løpespill med noe annet. Her skal man utforske grotter, samle skatter og oppgradere figurene slik at de tåler mer, og dermed kommer enda lenger ned i grottene neste gang.

Du styrer figuren ved å sveipe i en retning. Da flytter man seg et steg hver gang. Du kan imidlertid ikke stå stille veldig lenge, da kommer nemlig noen fæle hunder for å spise deg. Det er blandingen av dårlig tid og ønske om å utforske som er morsom i Redungeon.

Det er også en enorm variasjon i utformingen av grottene, og man oppdager hele tiden nye ting i det siste spillet fra Nitrome. Et vellaget, lett å lære og underholdende mobilspill.

NinjAwesome

Sjanger: Arkade
System: iOS, Android
Utvikler: GameResort

Last ned NinjAwesome: iOS. Pris: 22 kroner.

Hopp og sprett.

I NinjAwesome styrer man ikke en stille, snikende ninja som beveger seg i skyggene slik man kanskje er mest vant til å se.

Her skal man i stedet hjelpe den løpende ninjaen å hoppe over hindringer, ta livet av fiender og fullføre en rekke ulike oppdrag. Man kontrollerer ninjaen ved å trykke, holde eller sveipe i forskjellige retninger på skjermen, og det fungerer smertefritt.

Man hopper ved å trykke, og ved å trykke og sveipe nedover angriper man fiender under. I løpet av brettene skal man fullføre utfordringer som for eksempel å ta livet av en gitt mengde fiender, eller å komme seg over en viss lengde.

Utover dette kan man spille i endeløs modus, og der er det om å gjøre å komme lengst mulig. Morsomt, enkelt og velfungerende plattformspill.

Pixel Cup Soccer 16

Sjanger: Sport
System: iOS
Utvikler: ODT

Last ned Pixel Cup Soccer 16: iOS. Pris: 33 kroner.

GOOOOOOAAAAAALLLLL!

For en gammel mann som meg er det noe kjent og kjært med fotballspill som Pixel Cup Soccer 16. Når jeg vokste opp, og spillinteressen økte, så fotballspillene mer eller mindre ut som dette.

Spillefølelsen er heller ikke veldig ulik, og det er noe herlig og nesten uskyldig med den enkle utformingen kampene har i Pixel Cup Soccer 16. Det betyr ikke at det ikke er utfordrende til tider, men det er ikke alle de tekniske detaljene som er viktige.

Her skal man mose ballen i nettet, takle motstandere og prøve å være kongen på banen. Kontrollene er gode, og det finnes flere ulike måter å spille kamper på. Enkle kontroller gjør at spillet fungerer flott med berøringskontroller.

Europamesterskapet i fotball pågår i dette øyeblikk, og da er det på sin plass å spille litt fotball på mobilen i pausene også.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i mai »

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden