Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Turbasert strategi, herlig eventyrmoro og mye annet blant de utvalgte i februar.

The Book Of Unwritten Tales 2
1: Side 1
2: Side 2

Tavern Guardians

Sjanger: Match 3
System: iOS
Utvikler: Wombo Combo Games

Last ned Tavern Guardians: iOS. Pris: 33 kroner.

Tavern Guardians er ikke bare et match-3 spill, det kombinerer også inn flere rollespillelementer, som for eksempel helter med evner, og gjenstander som gir ulike bonuser.

Mye å velge mellom.

Historien er ikke fokuset, og du skal i all hovedsak bare sørge for å beskytte vertshuset mot fiender som angriper. Du gjør dette ved å dra på et rutenett med gjenstander for å få tre eller flere like på rad og rekke (tenk Candy Crush). Det er imidlertid mer enn som så. Du har fiender som finnes på brettet, og disse angriper du ved å få tre eller flere like rundt fiendene.

Ulike brikker du knuser gir også ulike effekter, og de fire ulike heltene har unike evner med både styrker og svakheter. Sjefskampene varierer dette enda mer, og selv om man i all hovedsak bare prøver å finne brikker som passer sammen, så er det mange andre mekanikker som spiller inn og kompliserer hele spillet.

Herlig blanding av sjangere, og et av de beste av denne typen spill.

MUL.MASH.TAB.BA.GAL.GAL

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Riverman Media

Pong med en tvist.

Last ned MUL.MASH.TAB.BA.GAL.GAL: iOS. Pris: 33 kroner.

Nei, det er ikke en skrivefeil, det er faktisk navnet på et spill. Dette kun for så vidt vært hva som helst, men spillet med det minst forståelige navnet jeg har sett i App Store er en blanding av roguelike og gode, gamle Pong.

Du styrer to brett på hver side av skjermen, og du slår en ball mellom de to. Poenget er imidlertid ikke å score poeng ved å spille ut motspilleren, men å holde ballen i spill. Fra bunnen av skjermen kommer det nemlig opp ulike sjødyr, og du må ta livet av de med ballen før de når toppen av skjermen.

Les også
Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Hvis du ikke greier dette mister du litt helse. Når helsepoengene dine er tomme er det over, og du må begynne på nytt. Du får flere ulike slagvåpen å bruke, som alle har sine egne effekter. Enkel og grei jakt på høyest mulig poengsum med en morsom vri på Pong.

The Warlock of Firetop Mountain

Bok møter turbasert strategi.

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Tin Man Games

Last ned The Warlock of Firetop Mountain: iOS. Pris: 55 kroner.

Her blander utviklerne i Tin Man Games interaktiv hsitoriebok med brettspill, og turbasert strategi på en vellykket og god måte. Til forskjell fra de tidligere spillene de har laget i bok-sjangeren så er The Warlock of Firetop Mountain laget med tredimensjonale områder, noe som gir det en mye mer interaktiv følelse.

Kampsystemet er også helt nytt, og du gjør mer enn å bare rulle en terning. Her styrer du en brikke på et rutenett, og må prøve å flytte deg selv unna angrep fra fiender, samtidig som du prøver å forutse hvor de går, slik at du angriper ruten de flytter seg til.

Selv om kampsystemet tilfører noe nytt til denne sjangeren så er det allikevel historien, områdene man beveger seg igjennom, samt de utallige valgene man tar som bærer spillet. Det er velskrevet, og det er også masse innhold og høy gjenspillbarhet.

Turmoil

Man graver aldri for dypt.

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Gamious

Last ned Turmoil: iOS. Pris: 65 kroner.

Turmoil er et strategispill der man skal prøve å finne mer olje enn sine konkurrenter. Du starter med å velge din figur, så er det bare å begynne å bore ned i bakken. Kontrollene er enkle, og du trykker og drar på skjermen for å styre de ulike tingene du kan gjøre.

Etter hvert som spillet går og du tjener penger kompliseres ting. Du må kjøpe nye landområder, ofte i kamp med dine konkurrenter. I tillegg kan du oppgradere utstyret ditt, skaffe deg ulike bonuser slik at du tjener mer penger, svindle kjøpere og bestikke folk.

Det er morsomt å holde på, menyer og kontroller er intuitive og fungerer veldig godt. Det er imidlertid fornuftig at spillet bare finnes på iPad, da teksten også her til tider kan være litt i minste laget.

Book of Unwritten Tales 2

Et av de beste eventyrspillene, uavhengig av plattform.

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Fishlabs

Last ned Book of Unwritten Tales 2: iOS, Android. Pris: 46-55 kroner.

The Book of Unwritten Tales 2 er et av de aller beste eventyrspillene jeg har spilt. Da er det kanskje ikke en stor overraskelse at det også finner veien til denne listen, når det endelig har kommet til både iOS og Android.

Dette er et klassisk eventyrspill der man skal trykke på, plukke opp og kombinere gjenstander slik at man løser en gåte, og kommer seg videre i historien. Gåtene er aldri for vanskelige, og de har en fin balanse mellom utfordring og vanskelighetsgrad gjennom hele spillets gang.

Det er imidlertid dialogen, humoren og figurene som gjør dette spillet så bra. Det er utrolig velskrevet, og få ganger har jeg humret og ledd like mye gjennom et spill som jeg gjorde med dette. Humoren er herlig, og passer i hvert fall meg perfekt.

En av de aller varmeste anbefalingene jeg kan komme med, uansett hvilken plattform du velger å spille det på.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i januar»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden