Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Turbasert strategi, herlig eventyrmoro og mye annet blant de utvalgte i februar.

The Book Of Unwritten Tales 2
1: Side 1
2: Side 2

Årets korteste måned betyr ikke at det kommer veldig mye færre mobilspill. Februar fortsetter den gode trenden med solide opplevelser på mobilen. I den regnfulle og lite snøfulle vinteren har jeg hatt mange gode spillkvelder i stua med mobil og nettbrett.

Februar kan skryte av det aller første Fire Emblem-mobilspillet fra Nintendo, et av de beste eventyrspillene de siste årene og masse andre små og store mobilspill.

Fire Emblem: Heroes

Turbasert moro.

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Intelligent Games

Last ned Fire Emblem: Heroes: iOS, Android. Pris: Gratis.

Fire Emblem: Heroes er det aller første spillet fra den velkjente spillserien til Nintendo som finner veien til mobilen. Det er det andre nye spillet de gir ut til mobilen, etter at Super Mario Run kom litt før jul.

Dette er et turbasert strategispill der man skal ta med seg fire helter, og nedkjempe fiendene på et brett med et bestemt antall ruter. Alle heltene har sine styrker og svakheter, og kan bevege og angripe på ulike måter. Noen er trege og kan bare flytte en rute per omgang, mens andre enheter kan flytte både tre og fire per omgang.

Fans av Fire Emblem vil gjenkjenne de tre enhetsfargene rød, grønn og blå, der den ene har en fordel mot den andre i kamp. Det samme gjelder våpentyper. I tillegg til dette er det helter som tåler mer skade, gjør mer skade, eller kan styrke andre helter på laget, lege de eller gi de en ekstra tur per omgang.

Det ser tilsynelatende litt enkelt ut i starten, men kampsystemet i Fire Emblem: Heroes har masse dybde, og det å samle sammen de beste heltene, sette sammen lag og få de opp i nivå er veldig gøy.

Et veldig solid og omfattende spill, og uten tvil det mobilspillet jeg har spilt mest på veldig lang tid.

A Normal Lost Phone

Meget bra historie.

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Plug in Digital

Les også
Månedens anbefalte mobilspill

Last ned A Normal Lost Phone: iOS, Android. Pris: 28-33 kroner.

Det er vanskelig å skrive om hvorfdor du burde spille A Normal Lost Phone uten å avsløre altfor mye av det som gjør spillet så bra. Spillet går i all hovedsak ut på å løse gåter, sette sammen ledetråder du finner for å låse opp den neste delen av historien.

Hele spillet dreier seg om at du har funnet en telefon, og prøver å finne ut hvem som er eieren. Du leser meldinger, kobler til WiFi, ser på epost og hører på musikk. Du plukker opp ledetråder på visse punkter som gjør at du låser opp for eksempel en app som gir deg neste ledetråd.

Historien som fortelles, om både eieren av telefonen, og menneskene i livet deres, er veldig velskrevet. Det er en fascinerende reise man tas med på, og jeg vil ikke si noe mer om det annet enn at jeg anbefaler alle å oppleve den selv.

The Frostrune

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Snow Cannon Games

Last ned The Frostrune: iOS, Android. Pris: 49-55 kroner.

Et av de peneste denne måneden.

Dette norskproduserte spillet er et av de vakreste spillene du får tak i på mobilen, og den visuelle stilen og atmosfæren utviklerne i Snow Cannon Games har greid å skape er helt unik. Satt sammen med et nydelig lydspor er det en herlig audiovisuell opplevelse.

Du spiller som en ung vikinggutt som er strandet på en øde øy. Her er ting definitivt ikke som de burde være, og du skal finne ut hva som egentlig skjer. Dette er et helt standard pek og klikk-spill der alt du gjør er å trykke og manipulere ting på skjermen. Gåtene er gode, og det er en bra driv i historien.

Det er en veldig god variasjon i det du gjør, til tross for at det eneste du faktisk gjør er å trykke på skjermen. Gåtene, og utfordringene du må løse er veldig varierte, og det blir aldri kjedelig. The Frostrune er rett og slett et uhyre vellaget og meget bra eventyrspill, med en spennende historie og herlig grafikk og lyd.

Slayaway Camp

Blod og gørr overalt.

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS
Utvikler: Blue Wizard Digital

Last ned Sky Dancer: iOS. Pris: 33 kroner.

Slayaway Camp er definitivt ikke helt spillet det ser ut til å være. Den visuelle stilen minner litt om Minecraft, og det ser egentlig litt søtt og uskyldig ut. Men det er langt unna søtt, og er både blodig og fullt av gørr.

Her spiller man nemlig som en psykopatisk morder, og hele spillet går ut på å ta livet av uskyldige folk som befinner seg i nærheten av deg. Men også selve sjangeren er en morsom blanding, der man kun kan sveipe i en retning av gangen for å kontrollere hovedpersonen. Da glir du helt til du støter bort i noe som stopper bevegelsen din.

Hvert eneste brett blir da som et lite puslespill der man må tenke på hvor man skal bevege seg, for å til slutt greie å ta livet av det stakkars menneske som befinner seg på samme sted som deg. Morsomt, variert og litt annerledes spill som passer utmerket til korte spilløkter.

Causality

Nydelig!

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS, Android
Utvikler: Loju

Last ned Causality: iOS, Android. Pris: 21-22 kroner.

Causality er et vanskelig, men givende og vellaget gåteløsningsspill som ikke er redd for å utfordre deg som spiller. I starten er det ganske greit. Du skal lede en astronaut gjennom et brett ved å få han til å gå til en bestemt brikke som har samme farge som astronauten.

Dette gjør du ved å trykke og dra på fliser på brettet, og noen ganger krever det litt timing å få det til. Men det blir fort mye vanskeligere, og etterhvert kommer til det til og med flere astronauter som må hjelpes til sin brikke. Og ikke nok med det, spillet begynner etter hvert å leke med tid og rom, og du må manipulere og styre tid i tillegg til en eller flere versjoner av en astronaut samtidig.

Det blir herlig komplekts, men samtidig aldri urettferdig. De senere brettene belager seg imidlertid litt for mye på at man skal prøve å feile, men bortsett fra dette er Causality en herlig liten juvel på mobilen.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden