Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Et godt, gammelt PC-rollespill er blant høydepunktene i påskemåneden.

Planescape: Torment - Enhanced Edition.
Beamdog
1: Side 1
2: Side 2

Transformers: Forged to Fight

Sjanger: Fighting
System: iOS, Android
Utvikler: Kabam

Last ned Transformers: Forged to Fight: iOS, Android. Pris: Gratis.

Roboter i forkledning gjemmer seg ikke veldig mye i dette spillet. Her skal man velge sin favoritt, og kjempe mot andre roboter i et slåssespill som gjør ting på en litt annen måte.

Fight!

Spillet er nemlig delt i to, og i den ene delen utforsker du et område med laget ditt, som består av tre ulike roboter. Etter en stund havner du i en kamp, og da skifter perspektivet over til slik man er vant til fra spill som Injustice og Marvel: Contest of Champions, et par andre gode mobilslåssespill.

Du styrer roboten ved å sveipe og trykke, og må passe på å blokkere fiendens angrep. Kampsystemet fungerer bra, og du har god kontroll over bevegelser og angrep som gjøres. Noen typer roboter er sterkere mot andre, og dermed er det viktig å velge riktig kjemper til hver kamp.

Underholdende spill med et godt kampsystemet bra tilpasset mobil, men med gratisspill-systemer som etter hvert undergraver moroa litt vel mye.

Dynasty Warriors: Unleashed

Mye som skjer på samme tid i Dynasty Warriors.

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Nexon

Last ned Dynasty Warriors: Unleashed: iOS, Android. Pris: Gratis.

Dynasty Warriors er en annen kjent serie som nå har funnet veien til mobilformatet. For de som ikke er kjent med de tidligere spillene er dette action-rollespill der man spiller som en figur som meier ned horder med fiender på vei mot målet.

Les også
Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

De store, voldelige kampene skjer det utrolig mye på skjermen på en gang, og akkurat denne versjonen lider litt av at ytelsen faller litt når det blir for mye. Men det betyr ikke at det er moro, og overgangen til berøringsskjerm har blitt løst på en god måte.

Du styrer figuren med en joystick på venstre side av skjermen, og har knapper for ulike angrep og unnamanøver på den høyre siden. Brettene og progresjonen i spillet er litt monotone, og hvert brett forløper på ganske lik måte.

Det mangler uansett ikke på moro, og dette er en god, forenklet versjon av konsollspillene fra Dynasty Warriors-serien.

Gangstar: New Orleans

En gangster som gjør gangsterting.

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Gameloft

Last ned Gangstar: New Orleans: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg har ingen tidligere erfaring med de forrige Gangstar-spillene til Gameloft. Gangstar: New Orleans står helt på egenhånd, og er et helt nytt spill med en ny historie, så du trenger heller ikke å ha testet eller spilt de forrige spillene.

Handlingen i spillet foregår i New Orleans, og det er en ganske standard kjeltring-historie. Det er et maktvakum, og du begynner på bunnen og bygger opp ditt eget imperium. Du gjør dette ved å gjøre ulike oppdrag spredt rundt i byen. Disse oppdragene er ikke det beste spillet har å by på, da de er ganske repetitive og ensformige. Du utforsker et område, skyter noen folk og så videre til neste.

Byen er vellaget, området er stort og kjøringen er bra. Det er gøy å utforske byen, finne på bøll og være en kjeltring. Skytingen og kampsystemet fungerer godt med berøringsskjerm, og Gangstar: New Orleans er en vellaget og underholdende Grand Theft Auto-klone på mobil.

Monsu 2

Løp for livet (eller for myntene).

Sjanger: Match 3
System: iOS, Android
Utvikler: View Kingdom

Last ned Monsu 2: iOS, Android. Pris: Gratis.

Monsu 2 tilhører en velkjent og utprøvd sjanger på mobil, men det greier allikevel å gjøre ting annerledes og bra nok til at det er underholdende og kjennes nytt ut. Her skal man, som i alle andre spill i sjangeren, styre en figur som løper av seg selv.

Du må hoppe og dobbelthoppe, unngå eller ta livet av fiender, og samle sammen mynter og andre gjenstander på vei mot målet. En av årsakene til at Monsu 2 er morsomt er at utviklerne ikke har vært redd for å utfordre spilleren. Å samle en stjerne på et brett er ikke vanskelig, men hvis du prøver å få alle 3 er det ganske vanskelig.

Brettene er lange, og plasseringen av gjenstander, og sjefskampene gjør at det føles variert og utfordrende hele veien.

Planescape: Torment: Enhanced Edition

Et veldig kult univers.

Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Overhaul Games

Last ned Planescape: Torment: Enhanced Edition: iOS, Android. Pris: 109 kroner.

Planescape: Torment er et gammelt rollespill som kom ut i 1999. Det er et av de spillene jeg skammer meg litt over at jeg aldri har spilt før, mest fordi det blir snakket om i så store ord. Nå har det kommet en forbedret utgave, ikke ulikt det Overhaul Games har gjort tidligere med blant annet Baldur's Gate 2, og tiden er moden.

Jeg har ikke spilt ferdig spillet, det har jeg rett og slett ikke rukket fordi det er så mye å gjøre, men det jeg har sett så langt er veldig bra. Det er et unikt og utrolig fascinerende univers i spillet, med gode figurer og en velskrevet historie.

Overhaul Games er flinke til å tilpasse disse spillene til nettbrett og mobil, og Planescape: Torment er ikke noe unntak. Noen av menyene er litt små og vanskelig å treffe, men bortsett fra dette fungerer det veldig bra.

Hvis du vil ha et gjensyn av det velkjente rollespillet, eller aldri har spilt det før, så er dette en veldig god versjon å spille.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i februar»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden