Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

En gammel manns reise og mobilversjoner av PC-spill er blant de utvalgte i mai.

Old Man's Journey er et av månedens spill.
Match 3
1: Side 1
2: Side 2

Dungeon, Inc.

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: PikPok

Last ned Dungeon, Inc.: iOS, Android. Pris: Gratis.

I Dungeon, Inc. tar du over som sjefen for en grotte, og det er opp til deg å tjene mest mulig gull, mens du samtidig holder skattefuten unna (ved å ta livet av dem).

Mye moro å finne her.

Du bygger, oppgraderer rom, skaffer deg nye monstre og venter på at ting skal bli ferdig oppdatert. Spillet passer perfekt til korte spilløkter der man trykker på noen knapper, setter igang ting i spillet, og så lar det gå en stund før neste økt.

Den visuelle stilen er flott og fargerik, og er en av spillets absolutte styrker. Det er også mer variert enn andre spill i sjangeren i og med at du selv kan brenne ned grotten din, slik at du får utbetalt forsikringspenger, for så å oppgradere og bygge en enda bedre grotte.

Morsomt i korte, konsentrerte spilløkter.

Guns of Boom

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Game Insight

Last ned Guns of Boom: iOS, Android. Pris: Gratis.

Guns of Boom er et meget bra nettskytespill til mobil. Det er faktisk så godt at dette er noe konkurrentene må finne seg i å bli målt opp i mot fremover. Rent teknisk fungerer det veldig bra, og det er veldig få kamper der jeg har opplevd problemer med tilkobling til kamper eller mye forsinkelse.

Pew pew!

Grafikken er gjennomført og bra, men ikke nødvendigvis det flotteste man får på mobil om dagen. Det som derimot virkelig imponerer er mengden med kart, samt det gode designet. Kartene er varierte, og det er mange mulige veier å gå for å både flanke og overraske motstanderlaget.

Les også
Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Kampene varer i fem minutter, og det er fire spillere på hvert lag. Du styrer på venstre side av skjermen, og sikter på høyre. Når du har siktet deg inn på en fiende skyter figuren automatisk. Det er masse oppgraderinger å skaffe seg, og spillet har flere ulike systemer som gjør at den neste kampen alltid er lokkende.

No Stick Shooter

Trykk og skyt!

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Happy Robot Games

Last ned No Stick Shooter: iOS, Android. Pris: 22 - 23 kroner.

No Stick Shooter er akkurat det spillet det høres ut som: Her er det ingen styrestikker, og du skyter kun ved å trykke på skjermen. I starten er har du et ganske enkelt våpen, men etterhvert som spillet utvikler seg, gjør også våpenutvalget det.

Sammen med denne utviklingen blir spillet vanskeligere, mer hektisk og etter hvert grenser det til kaos. Frenetisk trykking på skjerm, og slitne fingre er prisen man betaler for moroa, men det er så definitivt verdt det.

No Stick Shooter er et solid og vellaget spill. Grafikken er god, kontrollene og menyene er gjennomtenkte og spillet oser av kvalitet. Det eneste som trekker ned er at det kan til tider bli litt for repeterende, og man gjør mange av de samme nivåene igjen, men bortsett fra dette er dette solid moro.

Old Man's Journey

Avslappende og nydelig.

Sjanger: Match 3
System: iOS, Android
Utvikler: Broken Rules

Last ned Old Man's Journey: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Old Man's Journey er vel så mye en opplevelse som et spill. Her skal man, som tittelen tilsier, følge en eldre mann på hans reise. Det er opp til deg å sørge for at han greier å komme seg videre på turen sin.

Dette gjør du ved å i all hovedsak manipulere områdene og verdenen rundt den gamle mannen. Du drar og strekker, og kobler sammen landmasser slik at stien kan brukes, og reisen fortsetter. Gåtene blir mer komplisert utover i spillet, men det er aldri spesielt vanskelig.

Det er historien og stemningen i spillet som er dets store styrke. Det er en nær og varm fortelling, og akkompagnert med fin musikk og visuell stil er dette et beroligende og deilig spill, og en deilig avkobling fra de aller fleste andre spill som står på månedens liste.

Iron Blade

Ikke avslappende, men ganske nydelig allikvel.

Sjanger: Action, rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Gameloft

Last ned Iron Blade: iOS, Android. Pris: Gratis.

Iron Blade er et spill fylt med systemer jeg egentlig ikke liker så veldig godt. Du har energi som tikker ned for alt du gjør, og du har flere ulike ting du kan kjøpe for penger som hjelper deg i spillet.

Men det er allikevel noe med kampsystemet i spillet som klikker for meg. Det er enkelt å kontrollere, og samtidig er det nok elementer og rollespillsystemer her til at det ikke har blitt kjedelig enda.

Du angriper fiendene dine ved å enten sveipe eller trykke på høyre side av skjermen. Figuren velger automatisk sverd eller bue avhengig av avstanden til fienden. Når du angripes kan du trykke på venstre side av skjermen for å blokkere eller parere et angrep fra dem. Det er hektisk, tempoet er høyt, og det er sabla moro.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i april»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden