Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Lever oppfølgeren til Monument Valley opp til forventningene?

Månedens vakreste og beste.
1: Side 1
2: Side 2

All That Remains: Part 1

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Glitch Games

Last ned All That Remains: Part 1: iOS, Android. Pris: 11 - 13 kroner.

Mørkt og mystisk.

All That Remains er et spill i samme sjanger som for eksempel The Forgotten Room, der man skal finne skjulte objekter, eller løse en rekke gåter for å komme seg fra det ene til det andre rommet.

Utviklerne har ikke vært redde for å sette spillerene på prøve, og i noen tilfeller blir det rett og slett litt for vanskelig og innviklet å finne løsninger. Det lar seg selvsagt gjøre, men et hintsystem eller lignende hadde vært fint, om man hadde ønsket å bruke det eller ikke. Nivådesignet i spillet er imidlertid veldig bra, og utviklerne er stort sett flinke til å bruke subtile hint for å få deg til å se på den rette plassen.

Alt i alt er den første delen av All That Remains en god spillopplevelse, og nå får vi bare vente og se om den andre delen leverer på den gode starten.

Touchdowners

Touchdown!

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Colin Lane

Last ned Touchdowners: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg liker amerikansk fotball, og jeg liker også spill som handler om amerikansk fotball (det er ikke veldig mange av de). Touchdowners kan sies å være et spill i den kategorien, men utvikler Colin Lane tar seg såpass mange kreative friheter at jeg ikke er helt sikker på om det blir riktig.

Du styrer et lag med tre spillere. Du flytter de samlet til høyre eller venstre med to knapper, mens du med den tredje kaster den ovale ballen. Det blir herlig kaotisk og stressende å styre alle tre spillerene, prøve å få til kast og til syvende og sist få ballen til å lange i motstanderens sone.

Touchdowners er den typen mobilspill du tar frem, spiller noen runder med, og så legger bort igjen. Det passer perfekt i korte økter, og underholder gang etter gang.

Les også
Månedens anbefalte mobilspill
Sving apen fra kloss til kloss.

Swing King and The Temple of Bling

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Shedworks Digital

Last ned Swing King and The Temple of Bling: iOS. Pris: Gratis.

Det tar lenger tid å si Swing King and The Temple of Bling enn det gjør å lære seg kontrollene i dette enkle, men samtidig utfordrende plattformspillet. Her skal du styre en apekatt gjennom en rekke ulike nivåer, samle sammen mynter og passe på at nevnte apekatt ikke dør hundrevis av ganger.

Han kommer mest sannsynlig til å gjøre det, for utvikleren har ikke vært sjenert når han har plassert ut kniver, sagblader eller andre ting som kan ta livet av en stakkars apekatt. Du styrer med en finger, og det fungerer ved at apekatten tar tak i nærmeste kloss og svinger rundt og rundt så lenge fingeren er presset ned på skjermen. Når du slipper hopper han i den retningen han snurrer.

Enkelt å lære seg, vanskelig å få til. Enda et spill som passer perfekt i korte, og for så vidt også lenge økter, og som fortsetter å underholde runde etter runde.

The Little Acre

Sjanger: Match 3
System: iOS
Utvikler: Curve Digital

Last ned The Little Acre: iOS. Pris: 33 kroner.

En kort, men flott historie.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det gladelig igjen: Pek og klikk-eventyrspill passer perfekt til mobil og nettbrett. Denne sjangeren er blant mine absolutte favoritter i dette formatet, og The Little Acre er et godt tilskudd til sjangeren.

Her følger vi hsitorien til en liten jente som leter etter faren sin. Faren, på sin side, leter etter sin far, som ble borte for en liten stund siden. Historien er velskrevet og god, og man veksler hele tiden mellom å styre datteren og faren. Stemmeskuespillet er meget bra, og sammen med et flott lydspor og en nydelig visuell stil og flotte animasjoner er The Little Acre en fryd å spille.

Det eneste store minuset jeg kan si om spillet er at det er litt kort, og at historien kunne hatt godt av å få litt mer tid til å spille seg ut. Men bortsett fra det er dette en kort og flott spillopplevelse.

Super Samurai Rampage

Grafikken er helt suveren!

Sjanger: Action, rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Brackish Games

Last ned Super Samurai Rampage: iOS, Android. Pris: 18 - 22 kroner.

Super Samurai Rampage leverer ganske nøyaktig det man tror utfra tittelen. Du spiller som en samurai, og du skal prøve å ta livet av fiendene dine, ofte på en brutal måte, før de tar livet av deg.

Du styrer samuraien ved å sveipe i den retningen du vil at han skal bevege seg. Da hopper han frem eller tilbake, eller opp, og dreper fiender på veien. Dette er ganske enkelt, men utfordringen kommer når man skal prøve å samle mest mulig poeng.

Da må man kjede sammen fiendene man dreper, og det krever mer planlegging, og at man tenker et eller to trekk frem i tid. Dermed blir det hektisk,og ender ofte med febrilsk sveiping på mobilen. Alt sammen presenteres i en flott piksel-grafikk.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i mai»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden