FEATURE: Månedens ti anbefalte mobilspill
Feature
(Bilde: Rocketcat Games)

Mobilspill (iOS, Android, Windows Phone)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Et av årets beste mobilspill er blant de utvalgte denne måneden.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Nickelodeon

Her er gjengen!
Her er gjengen!

Last ned Teenage Mutant Ninja Turtles: iOS, Android. Pris: 28 kroner.

Mobilspill basert på en film er som oftest av en heller laber kvalitet. Sammen med alle store filmer som kommer følger også et iOS og Androidspill som i mange tilfeller kjennes ut som om det kun er laget for å melke merkevaren litt ekstra.

Derfor er det ekstra forfriskende at Teenage Mutant Ninja Turtles er et solid, men litt repetativt slåssespill basert på den kommende filmen med samme navn. Jeg vokste opp under glansdagene til Leo, Donnie, Rafael og Mikey sent på 80- og tidlig 90-tallet, og har sentimentale og gode barndomsminner med de fire skilpaddeninjaene.

Kontrollene i spillet er gode, og litt annerledes enn i mange andre spill i samme sjanger. Her trykker du først for å velge en fiende, deretter trykker eller sveiper du i en retning for å gjøre et angrep. Det fungerer veldig godt, og er bedre enn virtuelle stikker som mange andre spill har. Svakheten er at de fire skilpaddene kjennes veldig like ut i kamp, til tross for at de bruker ulike våpen.

Teenage Mutant Ninja Turtles er snart tilbake i filmverden, og fram til da kan du kose deg med dette slåssespillet.

King of Fighters ’98

Sjanger: Slåssing
System: iOS, Android
Utvikler: SNK Playmore

Grafikk som i gamle dager.
Grafikk som i gamle dager.

Last ned King of Fighters ’98: iOS, Android. Pris: 28 kroner.

Vi fortsetter i slåssespillenes sjanger, og her tar vi for oss en real klassiker i sjangeren. King of Fighters ’98 kom i sin tid til en rekke arkadehaller og på konsollen Neo Geo, for så å se dagens lys på både Dreamcast og Playstation 2 i litt andre variasjoner. I denne versjonen samlet utvikler SNK Playmore de beste og mest populære figurene til et spill, og lot fans måle seg mot hverandre.

Her er det ingen historie å følge, det handler kun om å mestre en eller flere av slåsskjempene i kamp mot motstandere av varierende vanskelighetsgrad. Kontrollene er lagt opp med virtuelle knapper og styrestikke på skjermen, og det fungerer greit. Spillet er imidlertid utvilsomt best om du har en kontroll å koble til telefonen eller nettbrettet. Da er det enklere å få til de rette kombinasjoner av bevegelser og knappetrykk for å få til kombinasjonsangrep med din figur.

Litt skuffende at den eneste muligheten man har for å spille mot andre er via Bluetooth, da slåssespill alltid egner seg best når du gruser kamerater og andre spillere via nett.

King of Fighters ’98 er et flott slåssespill, med gode figurer og mange timer med mestring og trening for den som ønsker det.

Beyond Gravity

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android, Windows Phone
Utvikler: Qwiboo

Pass på at du ikke bommer.
Pass på at du ikke bommer.

Last ned Beyond Gravity: iOS, Android, Windows Phone. Pris: 6 -7 kroner.

Jeg er svak for spill med et enkelt premiss, men som hele tiden får deg til å jakte på den neste toppscoren. Ingen overraskelse at jeg da har latt meg imponere av Beyond Gravity, et spill der du skal hoppe fra planet til planet i jakten på mer poeng.

Premisset er enkelt. Romskipet ditt er ødelagt, og du må bruke gravitasjonen til planeter for å slinge deg lenger og lenger ut i verdensrommet. Det hele dreier seg om å hoppe til rett tid, slik at ferden fortsetter, du får mest mulig poeng, og ikke seiler ut i det store intet.

Hoppingen gjøres med et lite trykk på skjermen, og det er alt du trenger å lære deg i spillet. Den visuelle stilen er fin, og passer bra til tempoet i spillet. Beyond Gravity er spillet som passer utmerket når du har to minutter til overs før bussen kommer, eller du snikspiller under bordet på en kjedelig middag hos svigers.

Traps n’ Gemstones

Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Donut Games

Hopp og sprett.
Hopp og sprett.

Last ned Traps n’ Gemstones: iOS, Android. Pris: 35 kroner.

Traps n’ Gemstones er et Metroidvania-type spill der du skal styre en figur gjennom en labyrint av ulike brett og nivåer. Den Indiana Jones-inspirerte figurens mål er å samle sammen alle skattene som finnes i grotten, og samtidig holde seg unna de mange fiendene som er der nede.

Du styrer figuren til høyre eller venstre med to virtuelle knapper på venstre side av skjermen, mens du på høyre side har to knapper som får figuren til å hoppe eller rulle. Tidlig i spillet får du også tilgang til en pisk som kan brukes mot fiender. Etter hvert øker du arsenalet ditt med flere andre verktøy.

Det er ikke permadød i spillet, du starter igjen på starten av det nivået du døde på. Du mister derimot alle poengene du har akkumulert fra forrige dødsfall. Dette er en god middelvei, og gjør at man selv kan bestemme om det bare er å mose på uten å tenke på poengsum, eller snike deg sakte mot målet i håp om å ikke dø.

Månedens beste plattformspill, et herlig nikk til de gode, gamle dagers plattformspill og mange timer med underholdning.

Wayward Souls

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Noodlecake Studios

Et av årets beste.
Et av årets beste.

Last ned Wayward Souls: iOS, Android. Pris: 42 kroner.

Juli har brakt med seg en hel rekke meget gode mobilspill. Da bør det si ganske mye at Wayward Souls er månedens soleklart beste spill, og et av de aller beste mobilspillene jeg noengang har testet. Dette actionrollespillet oser av kvalitet i alt fra visuell stil til kampsystem, og etter titalls timer med spilling har jeg fortsatt til gode å finne noe jeg ikke liker.

I spillet velger du en type helt, og farer deretter ut på oppdrag. Du skal kjempe mot et helt hav av ulike fiender, fra småkryp til beinharde sjefskamper. Kampsystemet er en fryd, men er absolutt ikke lett. Du styrer figuren ved å dra venstre tommel i den retning du vil at figuren skal bevege seg. Ved å sveipe med høyre tommel i en retning angriper eller blokkerer du fienden. Det tar litt tid å bli vant, men når det sitter så er det utrolig bra. Det er presist, og dør du er det alltid din egen skyld.

Underveis får du noen små drypp av en engasjerende historie, som også forandrer seg basert på hvem av heltene du spiller som.

Wayward Souls er et kvalitetsspill fra ende til annen, og jeg befaler deg å spille det.

Magic 2015: Duels Of The Planeswalkers 2015

Android
Slippdato: 16. juli 2014
Sjanger: Taktisk
Utvikler: Stainless Games
Utgiver: Wizards of the Coast

Teenage Mutant Ninja Turtles

Android
Slippdato: 25. oktober 2013
Sjanger: Action
Utvikler: Magic Pockets
Utgiver: Activision

Monster Hunter Freedom Unite

iPad
Slippdato: 26. juni 2009
Sjanger: Action
Utvikler: Capcom
Utgiver: Capcom

Fates Forever

iPad
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action
Utvikler: Hammer & Chisel
Utgiver: Hammer & Chisel

Modern Combat 5: Blackout

WPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action
Utvikler: Gameloft
Utgiver: Gameloft

King Of Fighters '98

iPad
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Slåssing
Utvikler: SNK Playmore
Utgiver: SNK Playmore

Beyond Gravity

WPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Plattform
Utvikler: Qwiboo
Utgiver: Qwiboo

Traps N’ Gemstones

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Plattform
Utvikler: Donut Games
Utgiver: Donut Games

Wayward Souls

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action
Utvikler: Noodlecake Studios
Utgiver: Noodlecake Studios

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen