Grand Theft Auto: San Andreas er ett av månedens mobilspill.
Feature
Grand Theft Auto: San Andreas er ett av månedens mobilspill. (Bilde: Rockstar Games)

Mobilspill (iOS, Android, Windows)

Månedens anbefalte mobilspill

Klassikeren Grand Theft Auto: San Andreas i oppdatert mobilformat er et av julemånedens høydepunkt.

The Room 2

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS
Utvikler: Fireproof Games

Last ned The Room 2: iOS. Pris: 35 kroner.

Pusle pusle.
Pusle pusle.

Det var noe med The Room som sugde tak i deg, og ikke slapp før siste gåte var løst. Det var noe med stemningen, ensomheten og alle de finurlige gåtene som var ulikt det meste på den tiden.

Nå er den mye etterlengtede oppfølgeren her, og jeg var meget spent første gang jeg startet spillet. Noen timer senere satt jeg fortsatt på nøyaktig samme måte i sofaen, uten helt å være klar over hvor mye tid som hadde gått, eller helt hva som hadde foregått rundt meg.

Denne ganger er det imidlertid ikke bare en, men flere ulike rom som kan og skal utforskes. Gåtene er fortsatt like intelligente og vanskelige, og følelsen når man endelig skjønner noe er deilig. Samtidig gir utviklerne deg litt mer av historien, som igjen setter nye spørsmål i hodet på en. The Room 2 er skummelt, men på en veldig rolig og stille måte.

På mange måter er historien også et puslespill, på samme måte som eskene og rommene, og det er opp til deg å finne den endelige løsningen på alt. Måten man får små drypp her og der er tilfredsstillende, samtidig som de hele tiden drar en enda dypere inn i den fascinerende verdenen.

The Room 2 er et nydelig spill både nye og gamle spillere burde ta seg tiden til å sjekke ut.

Territory Wars

Blått mot grønt.
Blått mot grønt.

Sjanger: Strategi
System: Android
Utvikler: Glacial Labs

Last ned Territory Wars: Android. Pris: Gratis (reklamefri versjon kan kjøpes).

Enda et spill fra norske utviklere med på denne månedens utvalgte. Spillet er fortsatt i betatesting, men jeg har hatt en såpass god opplevelse med det uansett at det fortjener litt oppmerksomhet.

I Territory Wars skal du kjempe om landebrikker på et kart mot andre motspillere. Man starter en kamp med et visst antall tropper på en brikke. Får å ta en annen brikke må man flytte over og kjempe mot antallet på den brikken.

Sjansen for seier øker etter hvor mange flere tropper du sender over til motstanderen. For hver runde får du en ekstra tropp per brikke du har kontroll over. Dermed blir det hele en stillingskamp, der man må flytte og erobre den veien man tenker er best.

Kampene vinnes om du tar alle motstandernes brikker, eller tar over hovedstaden deres. Territory Wars blir på en måte en lett blanding av brettspillet Risk og sjakk. Måten kartene er laget og delt inn er veldig likt Risk, mens taktikeriet kan til dels minne om et slag sjakk.

Korte, kjape stunder inne i selve spillet, som til syvende og sist utgjør mange timer med moro. Taktikere og hjernetrim som virkelig fungerer på mobilen.

The Wolf Among Us: Episode 1

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Telltale Games

Last ned The Wolf Among Us: iOS. Pris: 35 kroner.

Bigby og en ikke fullt så god kompis.
Bigby og en ikke fullt så god kompis.

Månedens andre spill fra Telltale, og for et spill! Det er veldig mye som er likt The Walking Dead-serien, men universet, figurene og historien Telltale forteller oss i dette spillet er milevis unna den kritikerroste serien.

The Wold Among Us er basert på Fables-tegneserien av Bill Winningham. Alle skapninger fra eventyr og fabler vi kjenner til har blitt kastet ut av sitt eget hjemland, og har bosatt seg i en del av New York de kaller Fabletown.

Her møter vi kjente navn som både Snøhvit, Skjønnheten og Udyret. Det er imidlertid den store, slemme ulven som spiller hovedrolle i første episode. Han har sluttet med blåsingen, spisingen og all annen ugang og er sheriff for Fabletown.

Kontrolloppsett og spillmekanikk er helt likt det vi har tidligere sett fra Telltale. Man trykker på ulike ting for å se på eller manipulere, eller gjøre forskjellige handlinger. Havner man i slåsskamp må man trykke et bestemt sted raskt nok for ikke å få juling. De viktigste valgene du gjør er i dialog med andre skapninger.

Også her har valgene dine store konsekvenser, og kommer til å påvirke retningen din historie tar. Historien griper deg med en gang, og fra første minutt er det spennende og engasjerende. Jeg liker veldig godt The Walking Dead fra Telltale, men neste episode i The Wolf Among Us er spillet jeg venter mest på akkurat nå.

Heroes of Dragon Age

Sjanger: Eventyr
System: Android, iOS
Utvikler: EA Swiss Sarl

Last ned Heroes of Dragon Age: iOS / Android. Pris: Gratis.

Taktikeri og moro.
Taktikeri og moro.

Satt til universet Bioware har skapt i de to populære Dragon Age-spillene, gir dette erfarne og nye spillere et godt, og litt annerledes blikk inn i verdenen.

Historien du får oppleve i dette spillet er ikke knyttet til de tidligere spillene i serien, men det er liten tvil om at det er samme verden vi er i. Her skal du sette samme et lag med figurer som skal kjempe sammen i en hel del kamper mot fiender.

Tiden din kommer til å bli brukt til å plassere poeng når en figur går opp i nivå, plassere ulike runer der du mener de passer best, og å prøve å sette samme det best mulige laget du kan med de figurene du har til rådighet.

Dybden i kampsystemet er noe av det som overrasket meg mest med dette spillet. Du må ta hensyn til veldig mye før du kaster gjengen din ut i kamp. Fart, styrke og plassering innenfor laget har alle noe å si på utfallet av kampen. Når du setter i gang har du imidlertid ingen påvirkningskraft, og det er helt og holdent dine taktiske valg i forkant som spiller i på resultatet.

Historien er ikke på Bioware-nivå, men den dype taktiske opplevelsen sammen med godt håndverk gjør at Heroes of Dragon Age fortjener plassen blant månedens utvalgte.

The Inner World

Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Headup Games

Last ned The Inner World: iOS. Pris: 35 kroner.

Morsom visuell stil.
Morsom visuell stil.

Pek og klikk-spill har virkelig fått en opppsving igjen den siste tiden. En del av takken for det kan man gi til spillutviklingsmiljøet i Tyskland. Selskap som for eksempel Daedalic har virkelig vært med på å gi sjangeren en ny vår. Da er det også naturlig at andre tyske selskaper hiver seg på, og her har vi da The Inner World.

Det er Studio Fizbin som står bak dette sjarmerende eventyrspillet. Her plasseres vi midt i en verden full av mus, farlige gorfer og en slem konge som er vindmonk. Du styrer Robert, en av hoffets musikere. Dette varer imidlertid ikke lenge, og snart er det opp til deg å redde Asposia fra den sikre undergang.

Du gjør dette ved å løse et hav av gåter på vei mot en løsning. Noen av gåtene er like usannsynlig og hårete som bare denne sjanger med spill kan presentere, og du kan regne med noen virkelige nøtter som skal knekkes. Gjennom dialog med andre figurer, og et hintsystem som heldigvis er tilgjengelig, har du uansett til enhver tid all den informasjonen du trenger for å finne løsningen.

Et pek og klikk-eventyr med sjarmerende grafikk, greit stemmeskuespill og en morsom historie fra det tyske spillmiljøet.

Vil du ha flere tips til gode mobilspill?
Sjekk ut våre anbefalinger i november »

Republique

iPhone
Slippdato: 19. desember 2013
Sjanger: Gåteløsning
Utvikler: Camoflaj
Utgiver: Camoflaj

The Walking Dead: Season Two

iPad
Slippdato: 17. desember 2013
Sjanger: Eventyr
Utvikler: Telltale Games
Utgiver: Telltale Games

The Wolf Among Us: Episode 1

iPad
Slippdato: 11. oktober 2013
Sjanger: Eventyr
Utvikler: Telltale Games
Utgiver: Telltale Games

The Inner World

iPad
Slippdato: 27. september 2013
Sjanger: Eventyr
Utvikler: Studio Fizbin
Utgiver: Headup

Savant Ascent

Android
Slippdato: august 2013
Sjanger: Plattform
Utvikler: D-Pad Studio
Utgiver: D-Pad Studio

Kommentarer (44)

Forsiden akkurat nå

Til toppen