FEATURE: Månedens ti anbefalte mobilspill
Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte mobilspill

Hele tre norske spillutviklere er med på listen.

This War of Mine

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: 11 bit studios

Mange dystre skjebner.
Mange dystre skjebner.

Last ned This War of Mine: iOS, Android. Pris: 139 kroner.

This War of Mine er et av de mest dystre og hjerteskjærende spillene jeg noen gang har spilt. Det har tidligere kommet på PC og fikk masse skryt der. Nå har de laget en versjon til nettbrett, og det fungerer like bra i dette formatet.

Her starter du med å styre tre personer som har bosatt seg i et krigsherjet hus. De er sivile overlevende i en fiktiv krig i et fiktivt land. Hele spillet er todimensjonalt, og du kan trykke på ulike ting på skjermen for å få de tre personene til å gjøre noe. Det kan være å rydde opp i store hauger med vrakgods og søppel, lage mat eller bare legge seg ned og slappe av.

Krig og elendighet går hånd i hånd, og This War of Mine skildrer desperasjonen på en ærlig og brutal måte. På dagtid kan du fikse og ordne slik at bofasilitetene blir bedre, mens du på natten må sende en av folkene dine ut på jakt.

Da går du inn i andre hus, og der kan det bo mennesker. Og siden desperasjonen er så stor så skaper disse nattlige turene noen virkelig hjerteskjærende og vanskelige situasjoner, der du kanskje ender opp med å gjøre ting du angrer på. Og figurene i spillet preges av handlingene du får de til å utføre.

Et av årets mest minneverdige spill.

Don't Starve: Pocket Edition

Sjanger: Simulering
System: iOS
Utvikler: Klei Entertainment

Husk å samle mat.
Husk å samle mat.

Last ned Don't Starve: Pocket Edition: iOS. Pris: 49 kroner.

Don't Starve er et flott spill fra Klei Entertainment som kom for første gang på PC for drøyt 2 år siden. Nettbrettversjon er det samme spillet, der du også får med alle tilleggspakker som har kommet.

Her slippes du ned i en vilkårlig generert verden, tilsynelatende helt alene. En skummel mann dukker opp og forteller deg at du kanskje burde finne noe å spise før det blir mørkt. Hva du gjør fra der er helt og holdent opp til deg.

Du må samle sammen mat og alt annet du måtte trenge. Pinner og stein kan du bygge om til øks eller våpen, eller du kan kombinere det med gress og lage deg et lite bål. Og du trenger helt klart en lyskilde, for du vil ikke bli sittende i nattens mørke uten lys. Da kommer det nemlig monstre som tar deg.

Hver dag handler om å samle sammen nok ressurser slik at du kommer deg til neste dag, og greier å utforske enda litt mer av landmassene rundt deg. Det er mye å finne, mange ulike ting å bygge og en ganske morsom historie å utforske etter hvert.

Kontrollene og grensesnittet er smart tilpasset berøringskjerm, og spillet kjører helt uten problemer.

Magic Duels: Origins

Sjanger: Strategi
System: iOS
Utvikler: Wizards of the Coast

Mange kort å velge mellom.
Mange kort å velge mellom.

Last ned Magic Duels: Origins: iOS. Pris: Gratis.

Magic er et kortspill med en lang og god tradisjon. Det er kanskje det folk flest forbinder med denne typen strategiske kortspill. Med den lange tradisjonen har også kortspillet blitt stort og komplisert, og kanskje vanskelig å komme inn for nye spillere.

Det har kommet gode mobilversjoner av spillet tidligere, men denne versjonen er uten tvil den beste. Og mye av grunnen til det er at de har sett på hva som har gjort Hearthstone så populært, og lært av det. De har forenklet prosessen for nybegynnere, laget daglige oppdrag og flere andre ting som er tydelig inspirert av spillet til Blizzard.

De har laget en meget god introduksjonsdel til kortspillet, der du må gjøre unna et oppdrag for hver regel i spillet. For hvert oppdrag du fullfører, og regel du lærer, tjener du også gullpenger du får bruk for senere. De har også laget en meget intuitiv og oversiktlig måte for deg å lage dine aller første egenkomponerte kortstokker på.

Det hele kompliserer seg imidlertid litt etterhvert, når du samler flere og flere kort. Filtreringsmulighetene er litt for dårlig, og grensesnittet blir litt tungt. 

Utover dette er Magic et stort, komplisert kortspill som byr på mange timer med moro.

Atomas

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS, Android
Utvikler: Max Gittel

Enkelt og morsomt.
Enkelt og morsomt.

Last ned Atomas: iOS, Android. Pris: Gratis.

Atomas er et enkelt og stilig gåtespill der du skal kombinere to eller flere atomer med hverandre.

De ulike elementene plasseres i en sirkel, og midt i sirkelen dukker det opp et nytt. Det må plasseres rundt i sirkelen. Noen ganger kommer det et plusstegn. Når det plasseres i sirkelen kan du enten kombinere to ulike elementer til et nytt, eller slå sammen flere like hvis du har samlet de sammen.

Du samler sammen poeng jo lenger du holder på, og målet er å hele tiden sørge for at sirkelen rundt ikke fyller seg helt opp.

Minimalistisk og pent, og passer flott til korte spilleøkter.

SpinSling

Sjanger: Plattform
System: Android
Utvikler: Retrogene

Slyng kameraten din avgårde.
Slyng kameraten din avgårde.

Last ned SpinSling: Android. Pris: Gratis.

I SpinSling skal du hjelpe to søte, runde venner slynge og svinge seg så langt som mulig på et evigvarende brett. 

Ved å trykke og holde på skjermen kobler man de to figurene seg sammen, og farten de hadde gjør at den ene snurrer rundt den andre. Dermed må man slippe på rett tid for å slynge vennen avgårde så langt det lar seg gjøre.

Underveis er det selvsagt masse hindringer, og treffer du en av de er du død. Da er det bare å starte på nytt, og håpe at du greier å komme deg litt lenger neste gang.

SpinSling er ikke nyskapende eller originalt og henter inspirasjon fra mange ulike spill. Men det er suget etter å bare greie noen hundre meter til som gjør det så morsomt. Og det er på ingen måter lett å nå de lange lengdene.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i juni»

Warhammer: Arcane Magic

iPad
Slippdato: 2015
Sjanger: Taktisk
Utvikler: Turbo Tape Games
Utgiver: Games Workshop

This War Of Mine

Android
Slippdato: 14. november 2014
Sjanger: Simulator
Utvikler: 11 bit studios
Utgiver: 11 bit studios

Samurai Blitz

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Action
Utvikler: Afterlight Collective
Utgiver: Afterlight Collective

Prune

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Gåteløsning
Utvikler: Joel McDonald
Utgiver: Joel McDonald

Don't Starve: Pocket Edition

iPad
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Strategi
Utvikler: Klei Entertainment
Utgiver: Klei Entertainment

Magic Duels: Origins

iPhone
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Strategi
Utvikler: Wizards of the Coast
Utgiver: Wizards of the Coast

Atomas

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Gåteløsning
Utvikler: Max Gittel
Utgiver: Max Gittel

SpinSling

Android
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Plattform
Utvikler: Retrogene
Utgiver: Retrogene

Kommentarer (8)

Forsiden akkurat nå

Til toppen