Andreas Klebo-Espe gleder seg blant annet til Elder Ring.
Feature
Andreas Klebo-Espe gleder seg blant annet til Elder Ring. (Foto: From Software, Privat, montasje Gamer.no)

Spillåret 2020 - Andreas Klebo-Espe

Spillene Andreas gleder seg til i 2020

Den siste innspurten mot en ny konsollgenerasjon lover mange høydepunkter.

Watch Dogs Legion

Sjanger: Action
System: PC, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia
Utvikler: Ubisoft
Kommer: 2020-2021

Jeg gleder meg til å spille som hvem jeg vil i Londons gater. Bilde: Ubisoft

Til tross for at jeg likte konseptet, kom jeg aldri riktig inn i Watch Dogs da seriens første spill kom ut i 2014. Et slags Grand Theft Auto med hevntokt og hacking hørtes spennende ut, men hverken spilling eller historie klarte å gripe tak i meg. Oppfølgeren spilte jeg heller ikke, men jeg hørte mye lovende og med seriens tredje spill på vei er jeg endelig klar for å spille Watch Dogs igjen.

Watch Dogs Legion foregår i London, en setting jeg i utgangspunktet liker bedre enn de samme gamle amerikanske storbyene. Her forventer jeg å støte på en hel masse erketypiske briter, med alt fra snobbete gamle damer til uforskammede hooligans. Perfekt for et spill om anarki og galskap.

Hva selve spillingen angår har Ubisoft også gjort et særdeles artig valg ved å gi oss en hel verden full av potensielt spillbare figurer. Muligheten til å rekruttere folk på gata og så spille som dem høres herlig kaotisk ut, og jeg gleder meg til å se hvordan det faktisk fungerer i praksis.

Kjenner jeg meg rett finner jeg nok en hel bøling med kjipinger og én jeg akkurat rekker å bli glad før han eller hun mister livet i en unngåelig trafikkulykke.

Microsoft Flight Simulator

Sjanger: Simulator
System: PC, Xbox One
Utvikler: Microsoft Flight Simulator Team
Kommer: 2020

Hvor er huset mitt? Bilde: Microsoft

Det er så deilig å ha et spill man bare kan fyre opp, koble av og ikke måtte tenke så mye over. I 2020 håper jeg at nye Microsoft Flight Simulator kan bli nettopp et slikt spill for meg.

Opp gjennom årene har jeg egentlig spilt få flysimulatorer, og vi må nok så langt tilbake som til det forrige årtusen siden jeg spilte noe fra akkurat denne serien. Det Microsoft har vist frem så langt virker imidlertid svært lovende, og jeg kan allerede se for meg avslappende flyturer i småfly som jeg aldri kunne finne på å sette meg inn i i det virkelige livet.

Jeg kan nok tenke meg at dette blir et spill der ivrige flyentusiaster kan fordype seg i systemer og flytyper og hva det skal være. Akkurat det er ikke så viktig for meg, og jeg klarer meg lenge med utviklerens løfte om at jeg skal kunne fly over nabolaget og faktisk kunne se huset mitt.

Humankind

Sjanger: Strategi
System: PC
Utvikler: Amplitude Studios
Kommer: 2020

Humankind kan fornye min interesse for strategispill. Bilde: Sega

Det har dessverre blitt en stund siden sist jeg lot meg fortape i et strategispill av den såkalte 4X-varianten. Tiden strekker liksom ikke til, og denne typen spill passer dårlig til å legge fra seg og plukke opp igjen en uke senere. Hva var det jeg jobbet mot? Hvilke kriger hadde jeg akkurat startet? Hva søren gjør han soldaten der borte?

Humankinds plass på min liste er derfor av den mer usikre sorten. Når jeg sier at jeg gleder meg til spillet tenker jeg i første omgang ikke på å spille det, da det jeg gleder meg mest til er å se reaksjonene og hvorvidt det faktisk kan hamle opp med Civilization og de andre strategigigantene.

Sega og utvikler Amplitude Studios lover en opplevelse som blir litt ulik sine sjangerfrender. Ikke bare får man håndplukke biter av sivilisasjoner fra historiens løp for å skape sitt eget folkeslag, men spillet skal også introdusere helt ferske mekanikker og systemer. Det er alltid interessant å se hvordan et spill kan være med å forme fremtiden til en sjanger, og dersom Humankind lykkes i sitt korstog kan det bli artig å se hva konkurrentene svarer med.

Blir det bra kan jeg fort bli nødt til å legge faste travere som PUBG og Rocket League til side, til fordel for nok en runde i 4X-ringen.

Elden Ring

Sjanger: Action, rollespill
System: PC, PlayStation 4, Xbox One
Utvikler: FromSoftware
Kommer: 2020

Elden Ring oser av Dark Souls. Bilde: FromSoftware

Sekiro: Shadows Die Twice markerte en svak slutt på det som har vært et utrolig sterkt tiår for FromSoftware. Spillet hadde sine gode sider, men i lengden ble det en ensformig affære med sjefskamper som stadig svekket lysten på å fortsette.

I 2020 er tiden derfor inne for at den japanske utvikleren skal nå nye høyder, og Elden Ring kan bli spillet som igjen vekker min appetitt for actionrollespill. Foreløpig vet vi lite om spillet, men samtlige trailere oser av Dark Souls – med dyster stemning i en falleferdig verden.

FromSoft har gjort seg kjent for å nærmest gjemme bort historiene i sine tidligere spill, slik at spillere må grave dypt for å avdekke hva som faktisk foregår. At A Song of Ice and Fire-forfatter George R. R. Martin har vært med å skape denne verdenen bygger opp spenningen noen hakk, og dersom utvikleren følger sin faste historiefortellingsmal gleder jeg meg til å saumfare hver krik og krok for å nøste sammen biter av denne verdenen.

The Last Campfire

Sjanger: Eventyr
System: PC
Utvikler: Hello Games
Kommer: 2020

Håper dette blir bra. Bilde: Hello Games

Etter No Man's Sky har utvikler Hello Games blitt tett forbundet med ambisiøse gigantspill, både på godt og vondt. Studioet har imidlertid også en egen avdeling for mindre prosjekter, og et av disse prosjektene – The Last Campfire – ser aldeles nydelig ut.

Spillet følger en liten skapning som går seg vill i en mystisk verden, og spillerens jobb blir å hjelpe ham hjem igjen. Traileren tegner et bilde av en sjarmerende verden, med elementer som kan minne om både Ori and the Blind Forest, Journey og gamle The Legend of Zelda-spill.

Etter hvert som jeg blir eldre setter jeg mer og mer pris på småspill som leverer underholdning på et par timer. Det må ikke alltid mer til for å skape en minneverdig opplevelse, og The Last Campfire ser ut til å bli nettopp et slikt sjarmtroll for meg.

Ghost of Tsushima

PS4
Slippdato: Tredje kvartal 2020
Utvikler: Sucker Punch Productions

Sports Story

Switch
Slippdato: Tredje kvartal 2020
Sjanger: Eventyr, Sport
Utvikler: Sidebar Games
Utgiver: Sidebar Games

Final Fantasy VII Remake

PS4
Slippdato: 10. april 2020
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Square Enix

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen