FIFA 2002

Detaljert grafikk
Det er mulig jeg ikke har forstått hvordan, eller så er det en bug. Når jeg skyter og keeper kaster seg for å redde slik at ballen triller på vei mot en corner, virker det på meg som om det er umulig å få mine spillere til å bare la den gå over linja til vår fordel. I mange tilfeller kan dette være svært så irriterende.

Mange var litt kritiske til tegneserie-grafikken på FIFA 2001, og det har også vært diskutert hvorvidt grafikken i de siste oppdateringene egentlig har vært noe å skryte av. Dette er ikke et diskusjonsmoment lengre. FIFA 2002 er som sukkertøy for øyet, og det er mye detaljer i grafikken. Bare gresset har blitt helt utrolig, til og med gresset rundt målområdet er akkurat så slitt som det skal være.

Det er en rekke bra detaljer på stadion, som ikke bare befinner seg på gressmatta. På tribunen kan du tydelig se vaktene som står i trappene med de gule uniformene sine, ligner litt på engelsk politi. På sidelinjen ser du benkesliterne når de varmer opp. Kameramenn er også plassert for å dekke begivenheten for TV og avis, men det ser rimelig dumt ut når alle 15 kameramenn kun er opptatt av å ta bilde av ballen. Selv når den flyr over mål snur dem seg 180 grader for å filme videre. Litt mindre automatikk der hadde ikke vært å forakte.

Realistiske følelser
EA Sports har tidligere uttalt at lyden fra tilhengerne skal variere mer mellom hjemme og borte kamper. Denne dynamiske lydforskjellen var det ikke lett å høre. Men på banen hører og ser du spillere som krangler, forbanner seg over andres eller egne feil, og rett og slett gjør akkurat det real-life fotballspillere gjør. Bortsett fra å gifte seg med popstjerner. Det er herlig å spille i flomlys med 4 skygger, og det er utrolig å se hvor bra de forskjellige væreffektene er laget.

EA har ikke jobbet så veldig med multiplayer delen, det er synd. Det virker ikke som om de har gjort noe som helst med den delen faktisk. Så her gjentar problemene fra forrige års utgave seg. Under et multiplayer game er det kun verten som kan velge hvilke to lag som skal på banen, og chatte funksjonen er ikke mye å skryte av. I tillegg går det tregt, så det er vanskelig å kommunisere skikkelig. En får en følelse av det brukes nullmodemskabel omtrent. Men når spillet først kommer igang, går det helt fint. Når du synes AI motstanderen blir for enkel og forutsigbar, er det utrolig festlig å spille mot andre mennesker online. Det er til og med satt opp offisielle turneringer for de spesielt interesserte.

Konklusjon
En ny høst og en ny versjon av FIFA, som antageligvis er den beste til nå. EA har skjønt poenget, og har med denne utgivelsen fått tilbake sin tillit etter 2000 og 2001 utgavene. De har ikke fått mye konkurranse fra andre fotballspill til PC, og har virket rimelig kyniske. Det er ingen tvil om at FIFA spillene er på rett vei igjen, og vi har ingen problem med å anbefale deg å oppgradere til årets utgave.

Vurdering

Forsiden akkurat nå

Til toppen