Intervju

Fokus på Game Boy Advance - del 2

I forrige del av tok vi for oss Game Boy-systemets historie og mye av ekstrautstyret som er tilgjengelig til dette håndholdte spillvidunderet. Denne gangen skal vi begynne vår reise inn i en jungel av GBA-spill. GBA-en kan på mange måter sies å være retro-konsollet nummer èn.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

38. Jurassic Park: The DNA Factor
Sport

Kjedelig. Rett og slett et kjedelig spill, men som stiller med en grei utførelse. Du befinner deg kort sagt på den kjente dinosaur-øya, hvor du skal reise ut i naturen og finne DNA-prøver, slik at du og ditt team kan skape flere løvtyggende planteetere, eller glefsende kjøttetere som igjen skaper problemer for den populære parken. Du inntar rollene som piloten Lori Hanson og fotograf Mark Hanson, og reiser altså ut for å finne disse DNA-fragmentene. Spillet bruker utelukkende et plattform-perspektiv.

Spillet er ekstremt linært, noe som i seg selv ikke er noen nedtur, og du går fra bane til bane. Her kan du hoppe på forskjellige avsatser, selv om spillet slett ikke er et godt plattformspill, og du kan også skyte på de dinosaurene som prøver å bite seg fast i leggen, eller hodet ditt. Hele tiden skal du plukke opp disse fargekodede DNA-bitene som ligger på bakken, og på slutten av banen skal du ta del i en liten spesiell sekvens. Her skal du skyte DNA-biter, i kjent Space Invaders-stil, inn i eksisterende DNA-tråder for å gjøre det komplett. Jurassic Park: The DNA Factor er søvnfremkallende, men har sine høydepunkter. Likevel, vi velger igjen å fraråde hvem som helst å kjøpe dette hvis de er på jakt etter et godt plattformspill. Smør deg med tålmodighet, de virkelige gode kommer vi til senere.

37. Iridion 3D
Arkade flysimulator

Tidligere nevnte vi Star Wars Episode II: The Clone Wars med sitt gameplay som skifter mellom plattform-perspektivet og et slags 3D-perspektiv hvor du skal føre forskjellige kjøretøy. Iridion 3D handler utelukkende om sistnevnte, og greier derfor å lage et langt mer underholdende gameplay ut av det. Når det er sagt gjør vi det klart at dette faktisk ikke er ekte 3D, men heller noe som kalles 2,5D - en slags illusjon som får det til å se ut som den ekte varen. Selv om mange andre GBA-spill velger ordentlig 3D, har tydeligvis dette spillet valgt å gjøre det på den lette, eller den vanskelige måten. Det hele er ganske enkelt, i hvertfall i begynnelsen. Du ser romskipet ditt bakfra, mens fiender og hindringer kommer mot deg. Du skal naturligvis skyte og manøvrere deg vekk fra dette. Historien i spillet er naturligvis lavmål, egentlig, hvor en ond makt har våknet og er på vei mot jorden.

Grafisk er spillet svært bra, om ikke strålende. Den "falske" 3D-grafikken ser strålende ut, og fargebruken er nydelig. Det blir en del gjentakelse, spesielt når det gjelder fiender og baner. En merker fort at ting resirkuleres hele tiden. Ved slutten av hver bane når du en kjempe som naturligvis trenger litt mer våpenkraft, samt tankekraft fra din side for å slå. Iridion 3D er egentlig et ganske underholdende spill, hvis du kan se forbi det gjentakende gameplayet, og er et av de første spillene vi kommer til å anbefale deg å kjøpe - så lenge du liker slike spill. Dette er en typisk tittel man vipper frem i friminuttene på skolen eller matpausene på jobben.

36. Spyro 2: Season of Flame
Isometrisk plattformspill

Spyro er tilbake i et spill som gir sterke Snake Rattle n' Roll-assosiasjoner, for dem som husker det gamle Nintendo-spillet. Spyro er et hyggelig spill, med et barnevennlig gameplay og som tidvis kan være svært underholdende. Det er for øvrig etterfølgeren til spillet Spyro: Season of Ice. Historien er som følger: Spyro returnerer til dragelandene for å finne ildfluene som har stjålet Ripto og Rhynocs. Siden de er forsvunnet, har dragene mistet muligheten til å spyle flammer ut av de søte kjeftene deres, der i blant Spyro selv. Spyro går derfor med på å finne tilbake disse ildfluene for å redde dragenes evner til å lage grillmat uten grill. Spillet går hovedsakelig ut på å sanke inn ildfluer og juveler som du finner strødd rundt på banene.

Ved å slåss mot kjemper låser du der etter opp nye baner du skal gå gjennom. Likevel er det ikke bare å gå gjennom banene, da det faktisk er noen små-vrier når det gjelder gameplayet. Her skal du eskortere figurer, blant annet, finne gjemte gjenstander og returnere dem til eierne, og så videre. Grafikkstilen er veldig likt Snake Rattle n' Roll, det gamle Nintendo-spillet, hvor alt ses fra et isometrisk perspektiv, og en hopper opp og ned fra avsatser. Grafikken er fargefull og pen, funksjonell og dynamisk. Ganske enkelt er svært pent spill. Spillet skifter tidvis til et perspektiv sett fra siden, hvor du skal styre figurene Sheila og Agent 9 i deres helt egne baner. Spyro 2: Season of Flames anbefales for yngre spillere, men kan fort bli litt vel sukkersøtt for de litt eldre. Det finnes en rekke andre gode spill i lignende format på GBA-en, men Spyro er utvilsomt et godt spill som fortjener oppmerksomhet.

35. Harry Potter og Mysteriekammeret
Eventyrspill

Gamer.no hadde slett ikke mye i mot Harry Potter-spillet som i fjor ble sluppet til blant annet Xbox-konsollet. Vi syntes egentlig det var ganske godt, med pen grafikk og et underholdende gameplay. En av de tingene vi utsatt på Xbox-versjonen var fraværet av norsk teksting, noe som burde være et selvfølge da Harry Potter mest av alt er et barnespill. GBA-versjonen har heldigvis norsk tekst, noe som gjør det enda mer kvalifisert for et norskt marked, da det er rettferdig å anta at mange GBA-brukere ikke har så mange år på baken. Historien er akkurat samme som filmen, hvor du spillet trollgutten Harry på hans andre år ved Galtvort, skolen som underviser i magi og hekseri. Spillet ses hovedsakelig i et forfriskende isometrisk perspektiv, og grafikken er særdeles flott.

Hendelsene er så og si identisk med ikke bare filmen, men også de andre konsoll-versjonene av spillet. Musikken er fengende og atmosfærisk, basert på film-musikken, og danner en flott stemning for spillet. Banene er ganske fritt lagt opp, og du går ikke gjennom dem på en særlig linær måte. Disse banene går som regel ut på å bruke trylleformlene dine på å kjempe vekk eventuelle slemminger, samt dra i spaker for å åpne dører. Dette er lett gameplay, uten spesielle komplikasjoner, men det er absolutt underholdende. Spillet kan også kobles opp mot GameCube-en hvis du har spesialkabelen til det, og dette lar deg åpne et nytt område kalt Forbidden Forest. En får også spille Rumpeldunk i 3D, som er en fin avveksling fra spillets andre deler. Et godt spill, til tross for at det er basert på det som burde kunne kalles en barnefilm.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden