Anmeldelse

Formula One 2002

Formula One 2002 er produsert av Studio Liverpool. Hittil har de utgitt to Formel 1-spill, og de har kommet som en konkurrent til Electronic Arts sin Formel 1-serie. I motsetning til Electronic Arts sitt årlige spill, som ble lansert i begynnelsen av 2002-sesongen, er Studio Liverpool sitt spill utgitt etter sesongslutt.

Side 1
Side 2

Modus for de jordnære
”Arcade”-modusen er en av modusene som står sentralt etter ”Simulation”. Hele konseptet bak ”Arcade” er at du enkelt kan sette i gang med spillingen og ikke trenger å sette deg altfor dypt inn i spillet. I ”Arcade” kan du velge mellom et enkelt løp, en hel sesong eller multiplayer. Imidlertid er det noen ting som skiller seg ut her. Blant annet er en del ”assisterende” funksjoner på. Altså når du svinger, bremser etc., vil maskinen hjelpe til. Overaskelsen var stor første gang bilen ble testet i "Arcade"-modus. Den var enormt sensitiv. Heldigvis er dette noe som går relativt fort over. Dermed blir dette fort et hakk enklere enn ”Simulation”, pga. av maskinens hjelp. Det er heller ikke mulig å forandre på bilens innstillinger på ”Arcade”.

Samtidig som du spiller en hel sesong på ”Arcade”, har du muligheten til å få belønninger. Dette kommer ved seier og bra plasseringer. Disse belønningene kommer i form av fotografier. Dermed kan du se gjennom et helt galleri av spennende bilder etter en forhåpentligvis knallsesong. Formel 1 sine mange utfordringer vil som sagt gi mye tid bak TV-skjermen. Derfor er det bra at grafikken i spillet er pen å se på, og har en del fine detaljer. Uheldigvis er ikke bakgrunnene i spillet de beste på markedet. Samtidig er det bare 3 kameravinkler, og det kan være litt irriterende. Det var vanskelig å finne en god kameravinkel. Heldigvis gikk det ganske fort å venne seg til disse. Når det derimot angår musikken, er det kanskje ikke den beste siden ved spillet. Blandingen av rock og trance er litt for spesielt etter min mening, og passet ikke helt inn. Heldigvis er det ikke noen bakgrunnsmusikk på ”Simulation”, så en kan konsentrere seg ordentlig der.

Konklusjon
Formula One 2002 er det nyeste Formel 1-spillet på markedet. Basert på sesongen som har vært, er det meste oppdatert. Mange utfordringer vil gi mye tid bak skjermen. Hovedsakelig vil ”Simulation” være den mest krevende. Uheldigvis er ikke grafikk og lyd så bra som det kunne ha vært. Heldigvis blir dette kompensert av bra spillbarhet og fine effekter. Mulighetene er tilstede for å kjøre mindre krevende løp også.Imidlertid er dette et veldig tidkrevende spill. De som allerede spiller en del Formel 1-spill, vil kunne nyte dette spillet. Er du allerede en fan av Formel 1 i seg selv, har dette spillet en fin ting med seg. Du kan nemlig se på alle løpene slik de var i fjor, forandre på løpene og se hvordan utfallet kunne blitt dersom Schumacher startet en plass bak, osv. Samtidig kan du også sammenligne dine resultater mens du kjører, med fjorårets førere sine. Dersom du liker det å sette seg ned og ordne på innstillinger, trene og ha knallhard motstand, passer Formula One 2002 utsøkt inn. Uheldigvis er det ganske begrenset med innstillinger du kan tukle med. Skulle du bare være ute etter et bilspill, bør du i hvert fall prøve dette. Formula One 2002 er et kraftfylt spill.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden