Gamer.no deltar i vinterkrigen

Gamer.no tok turen inn i den mørke finske skoger for å finne mer ut av N-Gage og deres første virkelige storsatsing, Pathway to Glory. Det hele skulle være en tur full av opplevelser, og her ble det ikke spart på kruttet!

Side 1
Side 2
Side 3

Kort intervju med sjefen
Etter en drøy time med tommelaction var det på tide å ta en liten prat med folkene bak N-Gage. Gamer.no tok tak i Johan Eidhagen, markedssjef i Nokia Games/Multimedia.

Hvor viktig tror du Pathway to Glory er for N-Gage som format, siden dette er en tittel som er eksklusiv for N-Gage og publisert av Nokia?

- Eksklusive titler er utrolig viktige, det gjelder alle formater. Se blant annet Halo til Xbox, GTA til PlayStation 2 og Metal Gear Solid til GameCube. Det spesielle med disse titlene er jo at de er skreddersydd for det aktuelle formatet, og dermed utfyller spill og konsoll hverandre på en perfekt måte. Slike spill stikker seg ut i fra den enorme mengden av titler vi tross alt blir servert i dag. Blir et spill av denne typen en suksess så er det en fin mulighet for Nokia til å bygge et franchise rundt tittelen.

- Måten vi kan oppnå dette er faktisk ganske enkel. Man selger først til såkalte "hardcore gamere", som skaper et rykte om spillets kvalitet. Dermed fatter også den mer jevne bruker interesse. Dette aspektet skal ikke undervurderes, og er noe vi håper å oppnå med Pathway to Glory. Videre er Pathway to Glory noe helt nytt for en håndholdt konsoll, i og med at det er meget pent å se på i tillegg til høy underholdningsverdi. Til slutt gjør flerspillermuligheten over GPRS spillet helt unikt, og bør appellere til mange.

(Foto: Kristine Storli Henningsen)

Kan du si litt om hvor store ressurser som er satt inn ved produksjonen av Pathway to Glory?

- De eksakte tallene har jeg dessverre ikke tilgjengelig, men det er ingen tvil at dette er en stor produksjon for oss. Prosessen med å lage spillet har tatt i overkant av to år, og vi har ikke spart på noe fra Nokias side.

Pathway to Glory er som sagt en eksklusiv tittel, men selv disse dukker opp på andre formater etter en periode. Hvordan ser du på eventuelle konverteringer av spillet til for eksempel PC?

- Som nevnt er det viktig for N-Gage å ha titler som er unike for formatet, uten disse er det vanskelig å skille seg ut i dagens marked. Vi har ambisjoner om å bygge et franchise rundt flere N-Gage-spill, og vil blant annet gi ut en rekke eksklusive titler i 2005. Samtidig er det umulig å utelukke konverteringer når det kommer til spill av Pathway to Glory sitt kaliber, slik trenden er i dag.

Til slutt, hvordan stiller Nokia seg i forhold til konkurransen fra Nintendo DS og PlayStation Portable (PSP)?

- Jeg mener N-Gage står meget bra til denne konkurransen, nettopp fordi vi er såpass unike. De to nevnte konsollene er jo mer eller mindre dedikerte kun til spilling, og dermed ligger disse på et annet nivå en N-Gage. Det er jo ikke slik at hvis du kjøper en PSP så kaster du mobilen, med N-Gage får du både i pose og sekk. Dessuten er N-Gage en god økonomisk løsning siden det tilbyr både spilling og telefoni av høy kvalitet.

(Foto: Kristine Storli Henningsen)

Gamer.no tok også en uformell prat med flere av aktørene bak og rundt Pathway to Glory. Det var tydelig at alle var stolte over resultatet av to års slit, og at man var spesielt spente på flerspillerdelen. Alt i alt var selvtilliten og optimismen høy i det røde fjøset på det vinterkledde jordet et sted i det østlige Finland.

Konklusjon
Det kan synes som at N-Gage endelig er klare til å spise kirsebær med de store. Pathway to Glory fremstod som et glimrende spill på en unik plattform, og kan bidra til dette løftet. Men èn tittel er ikke nok for å hjelpe Nokia ut av nedrykksstriden. Det ble da også lovet nye store spill i 2005, og hvis de holder samme kvalitet som Pathway to Glory er det absolutt håp. Som konklusjon kan det sies at turen som lovet var rik på opplevelser, noe overraskende var den største av dem Pathway to Glory. Det er med spenning vi følger N-Gage videre i sin uvikling, spesielt med tanke på løftene om et kjempeår i 2005.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden