Gamer.no og det store musemattemysteriet

MYKE MATTER
Myke matter var de musemattene de fleste av oss først fikk kjennskap til. "Alle" har prøvd en blå tøymatte som vi tidligere har omtalt. Nå er det mange alternativer til nevnte blå tøymatte, og de mest ekstreme er så store de kan nesten brukes som veggtepper.

Q-Pad
Q-Pad kan fås i størrelser fra 28.5cm x 19.5cm opp til 40.5cm x 28.5cm. Vi har testet den største varianten. Kun Fatal1ty pad med sine 44.6cm x 35.4cm er større. Q-Pad er en veldig behagelig musematte å spille med. Profilen er litt høyere enn Steelpad sine matter, men den er laget i gummi. Derfor sliter ikke kanten i like stor grad på håndleddet som andre typer musematter med like høy profil. Q-Pad kan fås med eget trykk. en fordel med denne type store musematter, er at man kan rulle dem sammen og ha dem med på LAN.

Everglide Gaming Mat, Optica
Av de fire vi har testet er det kun Everglide Optica som skiller seg litt ut fysisk. Den har lavere profil og et plastbelegg på overflaten. Det er en meget behagelig matte og har veldig lav friksjon. Den har heller ingen problemer med tracking på MX510, men er litt i minste laget i forhold til de andre.

Everglide Destrukt Pad (DKT)
Everglide Destrukt Pad (DKT) er en musematte som er veldig lik den originale blå tøymatten. Den er dog over dobbelt så stor, og har en anelse finere tekstur på tøyet som musen skal gli på. Det er kun Q-Pad som har en mer behagelig overflate av de myke mattene. Størrelsen på matten er midt mellom "stor" og "altfor stor".

Fatal1ty Pad
Fatal1ty pad er den av de myke mattene som har minst behandling på overflaten, og kan derfor føles litt grovere enn Everglide Destrukt Pad (DKT). Det som både taler for og mot Fatal1ty Pad er størrelsen. Hvis man har en halvmeter skrivebord som kan dedikeres til musematte, og behovet er ekstremt lav sensitivitet, kan Fatal1ty være et veldig godt valg. Vi synes likevel at Fatal1ty Pad er å dra størrelsesbehovet litt langt.

Sammendrag og plassering
Tøymatter benyttes ofte av spillere med lav sensitivitet, slik at størrelsen spiller en stor rolle. Det er likevel ikke til å legge skjul på at en musematte som nesten er en halvmeter i bredden spiser store mengder skrivebord. Dette ble litt vel ekstremt.

Belegget på Q-Pad gjør den litt mer behagelig å spille med enn Everglide Destrukt Pad (DKT). Ingen av mattene hadde problemer med tracking på MX510. Q-Pad stikker derfor av med 1. plassen, Everglide Destrukt Pad (DKT) får 2. plassen, Fatal1ty Pad 3. plass og Optica pga. sine små mål må nøye seg med sisteplass.

Kommentarer (80)

Forsiden akkurat nå

Til toppen