Gears of War

I et nytt skjermbilde kan du se et kamphelikopter, og i X05-demoen ankommer Gears i en pansret bil. Hva kan du fortelle oss om kjøretøyenes rolle i spillet, og vil noen av dem kunne kontrolleres av spillerne?

– Vi ønsker ikke å si så mye om kjøretøyene i Gears for øyeblikket. Beklager!

Du har tidligere sagt "ingen kamp kjempes alene" for å understreke hvor viktig spillsamarbeid er for Gears of War. Hva gjorde at du bestemte deg for å fokusere på denne spillestilen, og hvem foretrekker du som spillpartner når du spiller i samarbeidsmodus?

– I det siste har jeg likt å spille Dom fordi jeg har spilt Marcus så lenge. Jeg er fan av å spille med venner. Jeg bare ønsker å ha et spill som gjør at jeg kan si "hei du, slå deg ned og spill med meg!".

På E3 lot du folk tape i flerspillermodus da et Gears-lag stod ansikt til ansikt med et lag fra Locust-horden. Bortsett fra det innlysende utseendet, hva er forskjellen på rasene og hvem foretrekker du å spille og hvorfor?

– Forskjellen er i hovedsak kosmetisk. Vi ønsket ganske enkelt å utnytte kampen i ”Versus”-modus til det fulle. Jeg foretrekker å spille Locust fordi du høre karakteren din lage en uhyggelig klukklatter når du oppnår en vellykket aktiv lading.

I hvilket trinn av utviklingen begynte arbeidet med flerspillermodus sammenlignet med énspillermodus, eller var det alltid en designprioritet?

– Flerspillermodus var ikke høyt prioritert til å begynne med. Vi visste at vi ønsket å videreføre en filmatisk enkeltspilleropplevelse som kunne spilles med en kamerat. Etter hvert innså vi at folk kommer for å spille alene og samarbeide, og at de blir værende for å spille mot hverandre, så vi begynte å legge vekt på "versus"-modusen.

På X05 sa du at den fantastiske demoen som ble vist bare kjørte på én av Xbox 360s tre kjerner. På bakgrunn av den tiden du nå har hatt med endelige utviklingsverktøy og din egen inngående kjennskap til Unreal Engine 3, føler du at Microsofts ambisjon om å hjelpe utviklere med å fokusere på "kunsten" å lage spill i stedet for å sloss med maskinvare, er oppnådd?

– Det har vært en glede å jobbe med systemet. Microsoft har en filosofi som ligner på Epics fordi at de tror det er nødvendig å fjerne så mange teknologiske hindringer som mulig, slik at de kreative personene kan gjøre det de kan best – nemlig å lage fantastiske og morsomme spill! Verktøyene våre er ekstremt enkle og intuitive å bruke, og det er grunnen til at vi har klart å lage et så kult spill med så få mennesker.

Kommer dere til å utgi noe nedlastbart innhold fremover, og hvis det er tilfellet, kan du gi et hint om hva det vil bli?

– Jeg kan ikke love noe, men jeg kan forsikre dere om at jeg er like avhengig av Marketplace og Live Arcade som resten av dere. Og nå kan dere endelig laste ned ting og spille enda et spill!

Folk ønsker alltid å si sin mening om spill etter at de har sett filmer, spilt demoer og/eller sett skjermbilder, og mange av disse kommentarene postes i forum på nettet. Som utvikler, følger du med på disse forumene? Vil du si at du holder kontakt med publikummet ditt, og bruker du forslag som du liker?

– Jeg følger for mye med på forumene. Jeg er på alle når jeg har fri, og ja, kanskje litt mens jeg er på jobben. Hver gang jeg ser ordet "Gears" eller "Epic" leser jeg alt. Jeg tror folk er bare ørlite grann spent på dette spillet ...

Vil spillerne kunne bruke en tilskuermodus på Xbox Live slik at de kan se på flerspillerspill som Gotham TV i Project Gotham Racing 3?

– Ikke noe er formelt planlagt, men når du er "ute" i "Versus"-flerspillermodus, kan du veksle mellom tilskuerkameraer som er plassert av designere på alle arenaene. De gir en interessant og underholdende oversikt over den blodige handlingen.

Fra hva vi har sett av demonstrasjon av spill på E3 2006, ser det ut som om dere har en bestemt bane som må følges på hvert nivå. Er oppdragene lineære, eller kan spilleren nå hvert mål på ulike måter ved å streife fritt?

– Gears of War er mer som en lineær frihet. Du kjemper på arenaer på samme måte som områder du kan utforske (vi har skjult prestasjonsbaserte "tannhjultenner" som du kan finne) og vi har også delt opp baner der du må velge hvilken vei du vil gå. Det er et veiskille; vil du gå til venstre eller til høyre? Den brede eller den smale veien? På dette tidspunktet kan dere gi hverandre ildstøtte. Dette gir spillet nye dimensjoner!

Det er lagt vekt på bruk av dekning i Gears of War. Vil det på noe tidspunkt bli mulig å "lage" egen dekning ved å flytte kasser, biler eller andre gjenstander til strategiske plasseringer? Hvor interaktive vil omgivelsene bli, og hvor lett kan de ødelegges?

– Vi har biler som kan skyves, pilarer som veltes og en virkelig bra samling av skrøpelige dekningsmaterialer. Hvis du gjemmer deg bak en sofa for lenge, blir den skrøpelig og faller omsider sammen til en ubrukelig vedhaug. Hele verdenen kan ikke ødelegges (hvor vil du kunne søke dekning da?), men en god del av den kan knuses.

Har du et råd til kamerater som ønsker å lage videospill? Vil du anbefale at de begynner å lage modifikasjoner for eksisterende spill, prøver seg på kreative soloprosjekter som du har gjort, eller sørger for at de får seg en universitets- eller høyskoleutdannelse?

– Det er mulig å komme inn i bransjen med alle disse tre metodene. Alle hyrer folk om dagen og vi klarer ikke å finne nok vikelig talentfulle folk. Hvis du virkelig ønsker å bli en designer, må du sparke og skrike og møysommelig jobbe deg oppover. Jeg visste at det var dette jeg ville siden jeg var seks år, og jeg skulle finne en måte å gjøre det på uansett hva som skjedde. Det er det som er nødvendig i dag!

Til slutt; hva er din beste poengsum i Geometry Wars?

– Jeg har mistet oversikten! Jeg klarer ikke å holde tritt med de gutta som utgir de vanvittige videoene online. Beste. Spillet. Noengang.

Takk til Mr. Cliffy B. for oppmerksomheten. Gears of War skal etter det vi kjenner til lanseres på Xbox 360 mot slutten av året. En PC-versjon er som nevnt også kunngjort, men denne er ikke ventet før i 2007.

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen