Grøss og gru på Grønland

Om du følger med på det som dukker opp av gratisspill, har du utvilsomt hørt om Penumbra - et førstepersons grøsserspill med flott grafikk, som har fått gode omtaler i spillmiljøet. Nå har svenske Frictional Games kunngjort Penumbra: Overture, en forbedret kommersiell versjon av spillet deres.

Spillet foregår på Grønland, der hovedpersonen leter etter informasjon om hans avdøde far. I og med at dette er et grøsserspill, sier det seg nærmest selv at han finner litt mer enn det han håpet på, og at han raskt kommer i en svært farlig situasjon.

Spillet benytter seg av realistisk fysikk for å gi spilleren mulighet til å manipulere omgivelsene rundt seg. I forhold til gratisversjonen, som Frictional Games beskriver som en teknologidemo, får vi en rekke nyheter. Blant disse finner vi et nærkampsystem, kraftig forbedret kunstig intelligens og mye mer stabil fysikk. I tillegg har grafikkmotoren fått et løft, med flere ekstra "nestegenerasjonseffekter".

Frictional Games er for øyeblikket på jakt etter en utgiver for Penumbra: Overture, og forteller at de håper å få spillet på markedet i løpet av neste år. For mer informasjon om Penumbra kan du stikke innom studioets nettsted.

Penumbra: Overture

Windows
Slippdato: 30. mars 2007
Sjanger: Action
Utvikler: Frictional Games
Utgiver: Lexicon Entertainment

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen