Sniktitt

Ground Control 2: Operation Exodus

Det var uten tvil Half-Life 2 som trakk oppmerksomheten på Vivendi-standen på ECTS i år. En ny video, som skulle vise seg å ikke være så ny likevel, ble tross alt vist i et lukket rom. Rett ved siden av den lange køen siklende pressefolk, stod Massive Entertainment og viste frem Ground Control 2.

Side 1
Side 2

Unik multiplayer
I tillegg til den ordinære alle-mot-alle multiplayer-modusen, jobber Massive Entertainment med en modus som gjør at en kan samarbeide gjennom oppdragene. Videre vil multiplayer-spillene ha et system hvor spillere får tildelt poeng når de erobrer visse lokasjoner på brettet. Fransson kaller områdene for ?victory locations?, og målet er å erobre så mange som mulig. Disse poengene kan brukes videre i spillet til å oppgradere hovedskipene eller kjøpe inn forsterkninger. Det fortelles også at det skal kunne være mulig å hoppe inn i et allerede påbegynt multiplayer-spill, men hvordan dette gjøres er ikke helt klart enda.

Fransson forklarte at de jobber med en modell hvor ideen er at nye spillere skal kjøpe seg styrker basert på hvordan ståa er for de andre spillerne. Det vil da bli tatt høyde for tap av stridsenheter og mennesker, slik at den nye spilleren stiller på høyde med de eksisterende. Dette er unikt, men samtidig en veldig dristig funksjon, så det kan bli spennende å se hvordan det utarter seg. Totalt vil spillet lanseres med 10 multiplayer-brett. Singleplayer-delen vil komme med 2 kampanjer, med 12 oppdrag hver.

Den kunstige intelligensen har fått en seriøs overhaling, og er nå vesentlig mer dynamisk. Den baserer seg ikke lenger på scripts. I steden tar den sine avgjørelser basert på hvilke enheter du har og hvordan du bruker dem. Det betyr ikke at den hele tiden vil være intelligent, og du kan for all del lure tropper inn i skogen. Kunstig intelligens i sanntidsstrategispill er har ikke for vane å være skrytt opp i skyene, så vi håper Massive får til noe konstruktivt her.

Infanteri har lenge vært taperen i sanntidsstrategispill hvor stridsvogner også deltar. Det lønner seg rett og slett ikke å komme med 40 mann mot 2-3 solide stridsvogner, da de kjører over alle på et par sekunder. I Ground Control 2 blir situasjonen en helt annen, når infanteri kan innta bygninger og skyte fra vindusposter og hustak. Det er også lettere å skjule infanteri i skyggene og i terrenget enn før. Terrenget spiller også en vesentlig rolle i striden ettersom et synsrekkevidde-system er implementert. En som står på en bakketopp har store fordeler, da han kan se langt. Enkelte stridsvogner har kommandører som stikker hodet opp for å se bedre, og lengre. Når stridsvognen blir angrepet, trekker kommandanten seg tilbake og de får igjen normal synsrekkevidde. Stridsvogner vil forøvrig også være svakere for angrep bak enn foran, forteller Fransson.

Konklusjon
Ground Control var blant de titlene som fikk en del kritikk fra pressen og spillere, men ble likevel akseptert av de fleste strategi-tilhengere. Inntrykket av oppfølgeren så langt er veldig positivt, og de som allerede er tilhengere av Ground Control-konseptet vil antageligvis elske dette. Men også de uten Ground Control-erfaring bør lukte litt på dette prosjektet. Målet er utvilsomt å gi spilleren mulighet til å fatte taktiske beslutninger og analysere situasjoner for å bruke riktig enhet til enhver tid. Ground Control 2 skal etter sigende lanseres første kvartal neste år på PC.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden