Guide Raspberry Pi

Slik bygger du din egen emulatorkonsoll

Du trenger ikke fylle stua for å nyte gamle spillfavoritter i ny og ne.

Mange av oss har loft og kjellere fulle av gamle konsoller vi ikke får brukt like ofte som vi kanskje skulle ønske. Det er selvfølgelig ingenting som kan måle seg med originalene, men med enkle grep og til en relativt beskjeden pris er det mulig å gjøre barndomsminnene langt mer tilgjengelige.

Et godt utgangspunkt om du vil lage en dedikert konsoll som kan emulere barndommens favoritter, er Raspberry Pi. Den bittelille ARM-baserte maskinen er ikke bare meget billig, den egner seg ypperlig til å kjøre en lettversjon av Linux med emulatorer.

Raspberry Pi er ikke større enn et kredittkort.
Raspberry Pi er ikke større enn et kredittkort. (Foto: Kristian Aasgård/Gamer.no)

Det største problemet er å skaffe seg spillene uten å gjøre seg til kjeltring. Det kan kanskje ikke kalles moralsk forkastelig å laste ned ferdige sikkerhetskopier av spill du eier selv, men i følge Åndsverksloven har du ikke anledning til det uten tillatelse fra rettighetshaver. Du kan sikkerhetskopiere, men det forutsetter at du ikke bryter en «effektiv kopisperre». Lovverket er ullent, men med tanke på at disse spillene ligger relativt ubeskyttet på kassettene, bør det være innenfor å overføre egne kassetter til PC-en som sikkerhetskopi. Da trenger du imidlertid spesialutstyr. Alternativt finnes det hjemmelagde spill i bøtter og spann til de gamle konsollene. Til dels av høy kvalitet.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Allerede medlem?

Les kommentarene (32)

Raspberry Pi Model B   Les mer »

Forsiden akkurat nå

Til toppen