Guitar Hero-utvikler legges ned

Guitar Hero-utvikler legges ned

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

I går ble det klart at Activision legger ned Guitar Hero-utvikler Budcat Creations. Alle ansatte fra den Iowa-baserte utvikleren må gå på dagen.

Budcat Creations ble startet i 2001 og har blant annet vært ansvarlige for porter av spill som Nascar, Madden, Total Club Manager og Psychonauts. I 2008 ble de kjøpt opp av Activision og har siden da hovedsakelig laget porter til Playstation 2 av ulike Guitar Hero- og Band Hero-spill. De var også ansvarlige for utviklingen av wii-versjonen av Guitar Hero: Metallica. Nedleggelsen av Budcat kan bety at Activision ikke lenger kommer til å støtte Playstation 2 med sine Guitar Hero-titler.

PC-gamer melder at også et annet Activision-studio, Bizarre Creations, er i trøbbel. Dermed kan det se ut som om denne nedleggelsen er en del av en større innskjæringsstrategi fra den store utgiveren. Dette kan likevel virke overraskende, siden Activision tidligere denne måneden presenterte bedre tall enn forventet for tredje kvartal 2010. Dette var også før stortitler som Call of Duty: Black Ops, og World of Warcraft: Cataclysm kom ut. Activision har ikke kommet med en offisiell uttalelse ennå.

Guitar Hero: Metallica

Wii
Slippdato: 29. mai 2009
Sjanger: Festspill, Musikk/rytme
Utvikler: Budcat
Utgiver: Activision Blizzard

Kommentarer (12)

Forsiden akkurat nå

Til toppen