Gullselgere plyndrer kontoen din

Gullselgere plyndrer kontoen din

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

En talsperson for Blizzard fortalte i et intervju med Eurogamer hvorfor selskapet fronter sterk opposisjon mot ”Real Money Trading” (RMT). Blizzard hevder at firmaer som selger spillvaluta og andre tjenester til World of Warcraft-spillere ofte angriper kontoen til spillere de allerede har solgt tjenester til. Ifølge Blizzard er det slett ikke uvanlig at firmaer selger unna kundenes penger og utstyr, og skaper stor pågang til Blizzards kundetjeneste. Dette sørger for kunstig høye utgifter for kundeservice, som igjen tar penger vekk fra den videre utviklingen av spillet.

Utvikleren av Runescape, Jagex, sies å ha mistet en betydelig andel av brukerne sine når de valgte å bannlyse alle kontoer som var involvert i RMT. En anonym kilde hevder at rundt to millioner kontoer er stengt etter at de innførte forbudet for to år siden. Enkelte selskaper forsøker nå å finne alternativer til bannlysing for å hanskes med problemet.

Jagex har rebalansert Runescapes økonomi- og byttesystem, CCP har introdusert bytting av spilletid mot penger, og SOE har forsøkt seg på autoriserte auksjonshus med ekte valuta på enkelte EverQuest II-servere. Det er foreløpig ikke klart om Blizzard har lignende initiativer under utvikling.

(Kilde:Eurogamer.net)

World of Warcraft

Windows
Slippdato: 11. februar 2005
Sjanger: Massivt online, Rollespill
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Vivendi Universal Games

Kommentarer (15)

Forsiden akkurat nå

Til toppen