Anmeldelse

Hotel Giant

Hotel Giant er enda et forsøk på å produsere et spill i "lag-din-egen"-serien. Denne gangen er det et hotell som skal bygges og du skal styre alt. Spillet er noen steg opp fra Theme Park, men klarer fortsatt ikke å slå ut Theme Hospital. 3D og et godt utvalg av inventar gir mye kvantitet, men det er ikke nok.

Side 1
Side 2
Side 3

Krevende?
Til tross for veldig lave systemkrav opplevde jeg en nesten hakkete navigasjon inne i spillet noen ganger. I tillegg er det et veldig dårlig kontrollsystem på synsvinklene du kan benytte deg av. Jeg måtte konstant stille synsvinkelen tilbake til en av de tre standard visningene for så å stille den slik jeg ville ha det. Dette kan godt være forskjellig fra person til person, men personlig likte jeg definitivt ikke denne måten å gjøre det på.

Hvis vi ser bort fra den knotete måten å bevege visningen på, har du tre standardvisninger i spillet: Fugleperspektiv, isometrisk og 3D. Den første er veldig god og ha når du lager design til rom. Isometrisk er fin for vanlige vedlikehold av hotellet, men den siste kunne like godt ha vært droppet. 3D-visningen får fram de dårlige teksturene i spillet og er bare til bry. En bra egenskap i dette spillet er muligheten til å ta bilder fra hotellet ditt. Mange vil kanskje sette pris på 3D-visning, men personlig foretrekker jeg også her isometrisk. Du har en knapp på skjermen som du ganske enkelt trykker på for å ta bilde. Disse blir lagret i hotellets fotoalbum og kan brukes på hjemmesiden til hotellet. Dette er noe av det samme som The Sims kan tilby. En funksjon i spillet lager en hjemmeside basert på bildene i fotoalbumet etc.

Du har god mulighet til å overvåke gjestene dine og du kan låse kamera på en enkelt person, samme hvilken visning du har valgt. Du har også egne menyer med oversikt over klager som gjestene kommer med. Hver enkelt person kan velges og her finner du enda en gang klager, samt krav som gjesten har kommet med. Dette kan være f. eks. mangel på TV, dusj og lignende ting. Musikken i spillet er morsom og passer bra til resten, men at det kommer en forsinkelse når det skifter spor er dårlig. Alt for dårlig. Dette er noe du kan leve med en liten stund, men etter over 10 timer med spilling blir du garantert irritert av en 2 sekunders stopp for hver gang CD-en skifter spor.

Spillet er god underholdning, men etter en stund blir det meste rutinearbeid. Du plasserer ut flere rom, tjener penger, bygger ut rommene, tjener enda mer penger osv. Spillet kommer med flere små veiviser-oppdrag som hjelper deg til og bli kjent med forskjellige menyer, og forklarer enkelt hvordan du bygger rom. Disse oppdragene er veldig enkle, men det er også meningen. Her var det bare å skru hastigheten på maks og vente på beskjed om at oppdraget var klart. Dette kunne vært gjort bedre. Noen av disse veiviserne kan til tider også virke misvisende, noe jeg ble lettere irritert over. Du får beskjed om å utføre noe, men kan ikke gjøre det fordi alt er låst når du er i veiviser-modus. Dette er ikke noe stort problem, men er med på å skape et negativt inntrykk av spillet.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden