Hva bør spillnissen ha med seg?

Spillverket forteller deg hvilke spill som gjør seg best under juletreet.

1: Action
2: Bilspill
3: Rollespill
4: Sport
5: Nedlastbare spill
6: Musikkspill
7: Strategispill

For de som ikke orker å gå ut døra

Shadow Complex (Xbox 360/XBL Arcade)

Et av de mer forseggjorte nedlastbare spillene er Shadow Complex, som utad fremstår som en spennende og ny 2D-skyter. Dette stemmer for så vidt bra, men spillet er mer enn noe annet en hyllest til Nintendos todimensjonale Metroid-spill, mest markant er likheten mellom Shadow Complex og det legendariske Super Metroid.

Men spillet står også på egne ben, med en visuell presentasjon vi bare kan forvente når trollmennen fra Epic har bistått i utviklingen. I tillegg har Shadow Complex en vaskeekte bok-serie som inspirasjon for den konspirasjonpregede historien. Shadow Complex er et spill som på perfekt vis blander sammen alt det som gjorde gårsdagens spill til det de var, og i tillegg mer enn leverer det vi har kommet til å forvente av moderne spill rent presentasjonsmessig.

Som vår anmelder sa: ”Her finner du med andre ord tilnærmet det beste fra nesten alle verdener – og bare det er ikke dårlig”.

(Shadow Complex fikk karakteren 9/10 av oss. Les anmeldelsen her her).

Trine (PC/PS3)

Fokuset til det vakre Trine er på samspill og dynamikken mellom de tre spillbare karakterene, henholdsvis Tyven, Magikeren og Ridderen. Avhengig av situasjonen anvendes de ulike karakterens unike evner både til å forsere hindre og beseire fiender. Trine er et spill som blander sammen sjangre, både rollespill, puslespill og tradisjonell slåssing vil oppta tiden din med dette spillet.

En ting som virkelig definerer Trine er at hver situasjon kan løses på helt ulike måter. Utvikleren har gitt spilleren en rekke verktøy; en kløft kan for eksempel krysse både ved hjelp av Tyvens tau og Magikerens evne til å trylle frem plattformer. Trine lar deg prøve ut ting selv, og gjøre ting i eget tempo. Perfekt for gamere med et par år på baken, julen er ingenting om nostalgiens høytid.

Som anmelder uttrykte det: ”Dette er et spill som ikke holder deg i hånda og forteller deg hva som er mulig, det gir deg en kasse med leketøy og lar deg ha det moro med dem akkurat slik du vil.”

Trine ble belønnet med en åtter av oss. Les anmeldelsen her).

1: Action
2: Bilspill
3: Rollespill
4: Sport
5: Nedlastbare spill
6: Musikkspill
7: Strategispill

Siste fra forsiden