Hva bør spillnissen ha med seg?

Spillverket forteller deg hvilke spill som gjør seg best under juletreet.

1: Action
2: Bilspill
3: Rollespill
4: Sport
5: Nedlastbare spill
6: Musikkspill
7: Strategispill

For de med Napoleon-kompleks

Empire: Total War (PC)

Det ferskeste spillet i Total War-serien er satt til en mer moderne tidsperiode, hvor kolonisering og sjøkamp preget de internasjonale konfliktene. For første gang strekker krigføringen seg helt ut på de syv hav, sjøslag er en stor del av dette spillet. Ellers er det strategi i stor skala som gjelder, både politikk, økonomi, vitenskap og krigføring er helt og holdent spillerens ansvar, og det er nok å drive på med når hele verden skal erobres.

Empire: Total War er den perfekte gave for den litt stormannsgale i omgangskretsen din, eksempelvis fyren som jubler litt for høyt når han går seirende ut av et slag RISK. Bare ikke forvent å høre fra fyren de neste månedene, som vår anmelder uttrykte det: «Empire: Total War har, i likhet med de foregående spillene, en helt egen evne til å holde på spilleren.»

(Empire: Total War ble belønnet med karakteren 9/10 i vår anmeldelse. Les den her).

Men of War (PC)

Men of War er et noe ukjent, beinhardt og realistisk strategispill. Her finnes det ingen magiske brakker som spyr ut ferske rekrutter, og det er heller ingen konvensjonell basebygging. I dette krigsspillet tvinges man til å ta vare på hver enkelt soldat og kjøretøy, hver enhet blir utrolig mye viktigere for helheten enn vi er vant til fra andre lignende spill.

Med tre krevende og svært langvarige kampanjer å bryne oss på, og en spennende flerspillerdel er Men of War det perfekte kjøp for den mer tålmodige gamer. Som vår anmelder sa: «Enkelte småfeil og irritasjonsmomenter er uvesentlige for helheten til spillet. Den levende, detaljerte og foranderlige slagmarken sammen med de uante mulighetene gjør at dette definitivt blir en ny klassiker.»

(Men of War fikk 9/10 i vår anmeldelse av spillet. Les anmeldelsen her).

1: Action
2: Bilspill
3: Rollespill
4: Sport
5: Nedlastbare spill
6: Musikkspill
7: Strategispill

Siste fra forsiden