Hva skal poden få til jul?

Hva skal poden få til jul?

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Kjersti anmelder:

Cooking Mama 3 til DS

Hvem liker vel ikke marshmallows?
Hvem liker vel ikke marshmallows?

En skal tidlig krøkes, god sushimaker skal bli. Eller hvordan var det igjen?

I Cooking Mama 3 skal du lage mat. Mer spesifikt, ofte typisk japansk mat – som lages gjennom nusselige og tidvis krevende minispill. Mama selv står parat til å hjelpe deg når du svir, brenner eller søler på kjøkkenet, og sånn sett risikerer du aldri store nederlag.

Det er meget tvilsomt om poden blir en racer på kjøkkenet etter noen timer med Mama, og det er også en mulighet for at poden tillegger seg en nokså spesiel engelsk aksent. Mama går nemlig Thor Heyerdal en høy gang språkmessig når hun åpner kjeften. All tekst i Cooking Mama 3 er derimot oversatt til norsk, om enn i en form som innimellom ville voldt min gamle norsklærer uutholdelige smerter.

Allikevel er det vanskelig å mislike et spill som går inn for å være så til de grader koselig. Mama er søt, maten er søt – Cooking Mama 3 er generelt et veldig rosa og søtt spill.

Noe som jo absolutt ikke er negativt om man er ti år og nettopp har oppdaget manga.

For alle oss andre bør man være veldig glad i artige småspill for å få noe særlig ut av Cooking Mama 3.

Buzz: Quiz World

Buzz-familien har etter hvert vokst seg stor og sterk. Har du allerede spilt andre spill i serien, finnes det allikevel flere argumenter for at akkurat denne utgaven bør havne under familiens juletre.

Buzz: Quiz World byr nemlig på flere nye modier – blant annet den svært festlige "Ut i gørra"-modusen, i tillegg til rykende ferske spørsmål om alt mellom himmel og jord.

Tunga rett i munnen, ellers bærer det rakt ut i gørra
Tunga rett i munnen, ellers bærer det rakt ut i gørra

Det visuelle har i tillegg fått seg en kraftig oppgradering. Publikum er riktignok fremdeles en gjeng stive kloner, men mer spenstig kameraføring medvirker til at spillet føles levende – nærmest som et autentisk quiz-show på TV.

Av andre nyheter kan også den nye navnefunksjonen nevnes. Istedenfor å skrive inn navnet manuelt, velger du et navn fra en enorm navneliste. Dette fordi programlederen denne gangen bruker navnet du velger, noe som gir fornærmelsene som stadig hagler litt mer snert.

Buzz: Quiz World har ellers de samme fordelene som resten av serien. Man har fem knapper å forholde seg til og det eneste reelle kravet til å delta er at man er nogenlunde istand til å lese. Hvis familien din, som min, kaster seg over søndagsquizen i avisen, er denne tittelen absolutt en innertier under treet.

Kommentarer (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen