Konkurranse

Hvilke spill bør havne under treet?

Spillverkets julegaveguide har svaret.

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Til den med livlig fantasi

Fallout: New Vegas

(PC, Xbox 360, PS3)

Sjanger: Rollespill

Mange var skeptiske da det ble annonsert at oppfølger-utvikleren Obsidian skulle utvikle et nytt Fallout-spill, i stedet for at Bethesda selv skulle stå bak spakene.

Men spillet skuffet ikke. Til tross for tekniske problemer og en litt utdatert spillmotor er det mye moro å hente i det post-apokalyptiske Las Vegas for de som setter pris på svært god dialog, en interessant historie og vanskelige valg som kan føre til søvnløse netter. Fallout 3 var et fantastisk spill, og Fallout: New Vegas er mer av det samme, på en god måte.

Vår anmelder skrev følgende om spillet: «Fallout: New Vegas er et altoppslukende og engasjerende rollespill, som vil holde deg oppe langt utover de kalde vinternettene.»

Fallout: New Vegas ble belønnet med en sterk 7/10 i vår anmeldelse.

Mass Effect 2 (PC, Xbox 360)

Sjanger: Rollespill

Bioware, skaperen av spill som Baldurs Gate, Star Wars: Knights of the Old Republic og mer nylige Dragon Age ser virkelig ikke ut til å kunne skuffe. Det var enorme forventninger knyttet til Mass Effect 2 i tiden før lansering. Men Bioware oppfylte alle lovnader og mer til.

I Mass Effect 2 får vi fortsettelsen på en fantastisk historie, fortalt på en nesten filmverdig måte med et bredt og interessant karakter-ensemblé man ikke klarer å la være å bry seg om. I tillegg er spillet i seg selv forbedret drastisk fra forgjengeren, og det meste man kunne være misfornøyd med i det første spillet er fikset i toern, og mer til.

Les også
Anmeldelse:

Vår anmelder var ekstatisk i sin beskrivelse av spillet: «De endeløse massene av spill med uinteressante plott, overfladiske rollefigurer og klisjefylte handlinger blekner i sammenligning med Mass Effect 2. Spill som dette er spillmediets framtid – i hvert fall som fortellende medium.»

Mass Effect 2 ble belønnet med en utrolig 10/10 i vår anmeldelse

Amnesia: The Dark Descent(PC)

Sjanger: Skrekk/overlevelse

Spill som virkelig er skremmende er en sjelden vare. Hvor bøker og i større grad filmer kan få oss til å virkelig frykte for livet til personene vi ser på er ofte spill hakket mindre skumle for en dyktig gamer. Hvorfor? Fordi man vanligvis er ganske mektig i spill, man har våpen og verktøy som er laget for å bli kvitt utyskene.

Svenskene som har utviklet Amnesia: Dark Descent har tilsynelatende skjønt dette. I dette spillet kan du nemlig ikke forsvare deg. Det eneste du kan gjøre er å løpe, eller gjemme deg. Her skal du utforske mørke og skumle bygg med vegger og gulv tilsmurt av blod mens man hele tiden hører monstre – eller hva det nå er – like i nærheten. Og du er forsvarsløs.

Vår anmelder ble vettskremt, og skrev: «Selv godt voksne menn gisper i takt med Daniel når han jages gjennom vinkjelleren av et beist med høl der fjeset skulle vært, og jeg kan med sikkerhet si at det er den mest forstyrrende, panikkskapende og intenst grusomme spillopplevelsen jeg har hatt på årevis.»

Spillet skremte oss såpass at det fikk 9/10 i vår anmeldelse

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Siste fra forsiden