Konkurranse

Hvilke spill bør havne under treet?

Spillverkets julegaveguide har svaret.

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Til hele familien:

Super Mario Galaxy 2 (Wii)

Sjanger: Plattformspill

Super Mario Galaxy tok alle på senga med sin vanvittige sjarme og ekstremt velpolerte og finurlige spillmekanikker, som både var lette å lære og vanskelige å mestre. Oppfølgeren hadde alt dette, i tillegg til at det leverte noen av de beste nivåene vi har sett i spill av denne typen, og nok utfordringer til at hele familien kan kose seg til langt over påske.

Det later til å ha gått grenseløst med kreativ valuta inn i utviklingen av denne soleklare klassikeren, og spillet føyer seg inn i rekken av fantastiske Mario-spill med glans.

Vår anmelder skrev: «Det er en uforfalsket og fantastisk givende opplevelse ulikt alt annet på spillmarkedet i dag. Perfeksjon i alle ledd sørger for at Super Mario Galaxy 2 står igjen som en hyllest til spillmediet og alt jeg elsker ved spill.»

Spillet stakk av med en sjelden 10/10 i vår anmeldelse

Donkey Kong Country: Returns (Wii)

Sjanger: Plattformspill 2D

Til tross for at Donkey Kong tradisjonelt sett har vært en av Nintendos største maskoter, er det lenge siden han har fått et ordentlig, helaftens spill hvor han selv har hatt hovedrollen. Donkey Kong Country: Returns er et spill i god gammeldags ånd, og en ren fortsettelse på den populære Super Nintendo-serien.

Spillet kan beskrives som ren og skjær spillglede, som helt sikkert vil bergta både gamle travere og de som er mer uerfarne. En liten advarsel er likevel på sin plass: Spillet kan være brutalt utfordrende.

Vår anmelder skrev: «Donkey Kong Country: Returns er en slik type spill man ikke ønsker skal ta slutt. Det er et herlig nostalgisk, rendyrket og vanvittig underholdende og tilfredsstillende plattformverk smekkfullt av både sjarm, variasjon og utfordringer.»

Les også
Anmeldelse:

Donkey Kong Country: Returns ble belønnet med en bunnsolid 9/10 i vår anmeldelse nå nylig.

Epic Mickey (Wii)

Sjanger: Plattformspill

I dette spillet tar man kontroll over selveste Mikke Mus, kanskje den største og mest populære maskoten vi har i populærkulturen. Mikke har rotet det til slik at verdenen ment som en slags pensjonstilværelse for gamle og bortlagte Disney-figurer blir mer eller mindre ødelagt, og blekkaktige monstre har overtatt verdenen.

Mikke forsøker selvsagt å rette opp i dette, ved å bruke magiske malingsverktøy for å viske vekk det som ikke skal være der og male frem det som skal eksistere er det hans jobb å redde denne fascinerende verdenen.

Vår anmelder skrev: «Disney-eide Junction Point har laget en gullgruve for Disney-fans, som er vel verdt pengene for verdenen, figurene, historien og musikken alene.»

Epic Mickey ble belønnet med en solid 7/10 i vår anmeldelse av spillet.

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Siste fra forsiden