Konkurranse

Hvilke spill bør havne under treet?

Spillverkets julegaveguide har svaret.

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Til tenkeren

Picross 3D (DS)

Sjanger: Puslespill

Spill som får en til å virkelig klø seg i hodet er sjeldne, men DS-en har hatt et par spill av denne typen. Picross 3D er et av de mer avhengighetsskapende tenkespillene, og perfekt til å trimme de små grå når det er lite annet stimulerende som foregår.

Spillet kan beskrives som et Sudoku-inspirert skulptør-spill, hvor man skal finne figuren som er gjemt bak en rekke bokser med tall.

Å forklare hvordan det fungerer er ikke lett, men vår anmelder likte spillet svært godt: «Picross 3D er et veldig vanedannende spill som man tidvis kan få problemer med å legge fra seg. Mantraet ”en gang til” gjentas gang på gang, og før man vet ordet av det så har man gått glipp av både nattessøvn og avstigningsstasjoner.»

Spillet stakk av med en imponerende 9/10 i vår anmeldelse.

Limbo (Xbox 360/XBLA)

Sjanger: Nedlastbart

Nedlastbare småspill har virkelig tatt av de siste årene. At titler som Braid, Trials HD og Splosion Man for å nevne noen har solgt så bra som de faktisk har er bevis på at markedet er stort for spill som både er mindre i omfang og pris enn de store konsolltitlene.

Danskutviklede Limbo hører så absolutt til blant de beste spillene av denne typen. Spillets helt unike visuelle stil er i stand til å få frem like store mengder dysterhet og mystikk på samme tid som det er usedvanlig sjarmerende. Dette til tross for at spillet bare bruker ulike nyanser av sort og hvitt.

De mange oppgavene man må løse i spillet kan by på herlig fysikkbasert hodebry, selv om spillet også har sine mer heseblesende øyeblikk.

Les også
Anmeldelse:

Vår anmelder skrev: «Limbo er en nytelse for øyne og ører, og kan på mange måter karakteriseres som et mesterverk av et spill. Det makter å kombinere klassisk gameplay med et spennende estetisk uttrykk og en stemning som er fenomenal.»

Limbo fikk 9/10 i vår anmeldelse av spillet

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Siste fra forsiden