Konkurranse

Hvilke spill bør havne under treet?

Spillverkets julegaveguide har svaret.

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Til den som trives best på stuegulvet.

Microsoft Kinect (X360)

Er det noe denne konsollgenerasjonen har vist så er det at at man ikke skal undervurdere husmødre og besteforeldre når det gjelder det å kjøpe spill. Med Kinect forsøker Microsoft å tilby noe som er intuitivt og enkelt å forstå for alle, her trenger du ikke engang bruker noen håndkontroller. Kinect minner litt om Eyetoy, men med hakket mer sofistikert teknologi.

Kinect registrerer ikke bare hva du gjør foran kameraet, men hvor du er i rommet og hva slags proporsjoner kroppen din har. Dette åpner for en rekke interessante spillopplevelser hvor fysisk aktivitet er i sentrum. Vær bare oppmerksom på at du trenger en ganske stor stue for å få full nytte av Kinect.

Fra vår anmeldelse av Kinect: «Med Kinect leverer Microsoft en spillopplevelse som bør være tilgjengelig for de fleste, alt som trengs er å kunne bevege seg foran TV-en. Det er intuitivt og enkelt, og krever svært lite forkunnskaper om TV-spill.»

Kinect har allerede fått en god del spill. For de voksne i familien er både Dance Central og Your Shape: Fitness Evolved å anbefale, mens barna kanskje vil få mest glede ut av Kinectimals, hvor man får et nusselig virtuelt kjæledyr å kose med. Noen av spillene kan du lese mer om i vår samletest av Kinect-spill.

Playstation Move (PS3)

Med bevegelseskontrollere i øst og vest var det bare et spørsmål om tid før også Sony bestemte at de ville ha en bit av kaka. Move kan kort og godt oppsummeres som Playstations versjon av Nintendo Wiis kontrolloppsett.

Man spiller med en fjernkontroll-aktig sak i den ene hånden og en litt mindre sak med styrestikke i den andre. Så bruker man fjernkontrollen både til å sikte ved å peke på skjermen, og ved å riste eller slå for å for eksempel spille tennis eller bowle.

Vår anmelder skrev: «I Move får vi servert en en-til-en-bevegelsessregistrering som virkelig kan løfte spillopplevelsen til nye høyder, tross lite samarbeidsvillig kamera.»

Move har også fått et ganske respektabelt utvalg titler allerede, i tillegg til at flere eldre spill har fått og vil få Move-støtte implementert. Av spill som krever Move er kanskje Sports Champions det morsomste. Dette spillet kan du lese om i vår anmeldelse av Move.

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Siste fra forsiden