Intervju Thomas Regin

Han lager musikken i de kritikerroste Blackwell-spillene

– Hjertet mitt banker for eventyrspill.

Det storslagne indie-eventyret Blackwell Epiphany markerte tidligere i år slutten på en kritikerrost serie som har vært med oss siden 2006. For de av oss med sansen for gode eventyrspill med solide historier har hovedpersonen Rosangela Blackwell og hennes spøkelsesvenn Joey vært svært hyggelig bekjentskap, som ved jevne mellomrom har minnet oss på at gode spill ikke nødvendigvis trenger høye budsjetter.

Blackwell-serien er hjertebarnet til den New York-baserte spillskaperen Dave Gilbert, som står bak indiestudioet Wadjet Eye Games. Han startet studioet lenge før verden fikk opp for indie-spill og uavhengige utviklere, i en tid der pek-og-klikk-sjangeren ble regnet som død og begravet av de aller fleste. Men der andre så et ødeland fant han en ledig nisje i markedet, der han raskt oppnådde suksess takket være sine minneverdige figurer, spennende historier og stemningsfull presentasjon.

Thomas Regin i hjemmestudioet sitt.
Thomas Regin i hjemmestudioet sitt.Bilde: Privat

Gilbert er imidlertid ikke alene om å ha skapt disse flotte spillopplevelsene. Serien får stadig ros for den profesjonelle og stemningsskapende musikken, og det ikke så mange er klar over er at mannen bak denne er bosatt i Norge.

Les kommentarene (3)

Forsiden akkurat nå

Til toppen