Intervju Ukjent norsk spillperle

Et av verdens første grafiske MMO-spill ble utviklet i Norge

Vi snakker med mannen bak det ambisiøse actionrollespillet Crossfire.

Forsker man litt på norsk spillhistorie stopper det fort opp ved Funcom. Blant kommersielle spillutgivelser var det lite som skjedde før Funcom, et og annet Amiga-spill laget av nordmenn, personer fra Norge i utenlandske team og en håndfull enkeltprestasjoner.

Men hvis vi ser utenfor de kommersielle spillene finner vi faktisk et par nordmenn som var innovative og langt forut for sin tid. En av disse er Frank Tore Johansen som lagde et spill kalt Crossfire i 1992.

Selvlært student

En magiker er omringet av blå drager.
En magiker er omringet av blå drager.

45-åringen er født i Harstad og studerte først ved Universitetet i Tromsø før han flyttet til Oslo i 1991 for å studere videre der. Studiene var dog ikke helt innen universitetets vanlige pensum. Johansen var i stor grad selvlært innen data. Som en av få som hadde et modem i Harstad på 80-tallet fikk han en forsmak på en fremtid der alle var på nett og informasjon skulle flyte fritt. Han tilbrakte det meste av fritiden med å utforske den nye digitale versjonen av vår egen verden og tilegnet seg kunnskap om en nær forestående digital fremtid der alle er koblet opp mot hverandre.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Allerede medlem?

Les kommentarene (2)

Crossfire Windows Windows

Spilldetaljer

  • Lanseringsdato: 1992
  • Plattform: Windows
  • Utvikler: Frank Tore Johansen

Forsiden akkurat nå

Til toppen