Intervju

Intervju med Praetorians-designer Michael Souto

28. februar braker det løs for trofaste strategispill-tilhengere, når Pyro Studios sin siste kreasjon, Praetorians, treffer markedet. Det spanskbaserte spillselskapet, bedre kjent for sine Commandos-spill, har i lengre tider ligget og dvelet på dette strategispillet som på mange måter kan sammenlignes med den kjente Age-serien til Microsofts Ensemble Studios.

Side 1
Side 2
Side 3

Gamer.no: Terrenget på slagmarken vil tydeligvis være svært viktig i Praetorians. Kan du gi oss noen eksempler på hvordan dette påvirker gameplayet og resultatet i kampene?

Souto: Terrenget er veldig viktig. For eksempel kan noen enheter bevege seg gjennom skoger og vann. Dette gir spilleren muligheten til å bruke disse troppene i områder andre enheter ikke kommer frem. Høydefordeler er også veldig viktig, da enheter høyt oppe kan ta enheter lengre nede. Det er her speidere kommer inn i bildet, da de kan gi spilleren mulighet til å se inn i ellers utilgjengelige områder.

Gamer.no: En annen sentral del i spillet er enhetenes formasjon. Hvor viktige er formasjoner, og hvordan fungerer det egentlig?

Souto: Enheter har formasjoner og spesielle egenskaper som kan brukes i krig. Visse formasjoner vil kun fungere mot noen enhetstyper, mens den vil være ubrukelig mot andre. Naturligvis kan du forandre formasjon når som helst, men planlegging er viktig. Det finnes spesielle egenskaper, slik som gladiatorenes "Dragnet" som fanger mange enheter i et nett.

Gamer.no: Hvor viktig er det å bruke de forskjellige taktikkene og strategiene? Er det for eksempel nyttig å flankere fiendetlige enheter?

Souto: Naturligvis, flanking er veldig viktig siden svakere enheter slik som bueskyttere kommer til å bli plassert bakerst i fiendens formasjoner. Defor vil flankering resultere i at du kvitter deg med disse enhetene, og du kan fortsette angrepet innenfra. Å lure fiendene til deg er også en nyttig taktikk, da du kan plassere dine enheter i skogsområder, lure fienden inn, mens fienden ikke vil være klar over hva som lurer seg der. Når fienden så kommer forbi deg inne i skogen, tar du dem ut fra en av sidene. Klassisk taktikk. Den fungerer også godt i multiplayer.

Gamer.no: Hvor kompleks er den kunstige intelligensen til de forskjellige enhetene? Vil de ta avgjørelser på eget initiativ, bli redde, eller gå berserk?

Souto: Pyro har arbeidet med den kunstige intelligensen en god stund for å være sikker på at den "tenker" som mennesker. Den vil selv finne ut om enhetene skal kjempe eller flykte fra en kamp. De vil også forandre formasjon til å bedre passe fienden, og vil gjemme seg hvis det er mulig. Det er ikke uvanlig at fiendtlige bueskyttere angriper, for så å finne ut at de selv blir skutt på, og defor bevege seg inn i skogsområder. Derfra vil de fortsette å skyte på deg, vel viten om at du ikke kan skyte tilbake.

Gamer.no: Det eksisterer også et ganske unikt system når det gjelder enheter og spesielle egenskaper. Du kan for eksempel oppgradere og degradere enheter på slagmarken. Hvordan fungerer egentlig dette, og hvordan blir det brukt?

Souto: Lett infanteri er de eneste enhetene som kan bygge og reparere strukturer. Du kan likevel befinne deg i den situasjonen hvor du kan okkupere en landsby, men ikke bygge en garnison for å kontrollere den. Da kan du degradere en annen enhet til lett infanteri slik at den kan bygge for deg. Du kan også oppgradere enheter til Centurioner. En Centurion kan påvirke hvordan tropper oppfører seg i krig. Det er naturligvis et begrenset antall Centurioner du kan kontrollere.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden