Intervju

Intervju med Richard Garriott om Tabula Rasa

Richard Garriott er mest kjent for skaperen av den populære Ultima-serien, og banet vei for dagens massive onlinespill med Ultima Online. Hans nyeste prosjekt er Tabula Rasa. I samarbeid med det amerikanske nettstedet Gamebunny, har vi fått mulighet til å gjøre et eksklusivt intervju med eksentrikeren.

Side 1
Side 2
Side 3

Kan du utdype litt rundt karaktertilpasningene? Kan spilleren forandre sitt utseende til enhver tid? Hvor drastisk kan det gjøres, hvor går de for å gjøre dette, og trenger man en spesiell egenskap?

RG: Spillere kan forandre deres karakters utseende når som helst i et lokalt "Spa". På nåværende tidspunkt kan spilleren forandre sitt ansikt, hudfarge, frisyre og hårfarge. Dette kommer i tillegg til å bytte ut klesplagg som kan dynkes i forskjellige farger.

Du har valgt å gå vekk fra bruken av ulike beskyttelser/rustninger, og kun klær er tilgjengelig for spillerens avatar. Tilbyr disse klærne noen beskyttelse i det hele tatt, eller er de kun ment for at man skal se bra ut?

RG: Klær er mote. Men selv om man kler seg for å se bra ut, vil vi likevel ha noen ledige plasser for våpen, beskyttelse og rustninger. Vi syns det er viktig at du skal se bra ut med ditt grunnleggende utseende, slik at du ikke skal føle deg presset til å ta på deg den beste beskyttelsen eller rustningen. Vi har allerede muligheten for å legge på moduler på våpen for å oppgradere disse. Vi vurderer også muligheter for å legge moduler på klesplagg, men det er ikke bestemt enda om den muligheten vil være der når spiller blir lansert.

Det er for tiden mulig å bygge hus. Vil vi se denne muligheten ved lansering, og hva vil det koste spilleren å bygge et hus? Hvilke muligheter har spilleren til å innrede og dekorere boligen sin?

RG: Hver spiller får et hus og en tomt, helt gratis. I starten vil huset og tomten være ganske tom, men spilleren vil raskt lære seg hvordan de innreder og tilpasser området sitt etter egne ønsker og preferanser. Mange aspekter av hjemmet og bakken, som f.eks. møbler, vil kunne spesialtilpasses. Disse tilpasningene og valgene vil ha en pris avhengig av hvilken tilpasning man velger.

Hvordan planlegger du å gjøre Tabula Rasa attraktivt for ulike typer spillere? En hardcore power-leveler som elsker å fly rundt å "raide" med store grupper, har kanskje helt andre målsettinger en enn "Trade Skill Crafter", som elsker å bare henge rundt i byen.

RG: Mens jeg har stor tro på de fire hovedtypene av spillere, som jeg vil beskrive som utforskeren, karrierejegeren, sosialisereren og de som er "annerledes" - så har Tabula Rasa attraksjoner for dem alle - og Tabula Rasa er et enklere spill enn tradisjonelle massive Internettrollespill, slik som Ultima Online. Vi har satt som et mål å lage et spill hvor du kan logge på, spille i 30-60 minutter, fullføre et oppdrag, logge ut, og da være veldig fornøyd med opplevelsen på den korte tiden.

Hvilke attraksjoner og funksjoner ved Tabula Rasa er du mest stolt over? Hva føler du er deres "neste-generasjon"-ide?

RG: Akkurat det jeg hentydet til: Den fundamentale arkitekturen til spillet. Tabula Rasa har ikke et massivt viruelt verdenskart, som er kult å utforske en gang, men som raskt blir åsted for navigasjoner frem og tilbake. Du kan teleportere deg til en hvilken som helst venn, når som helst. Oppdrag gjøres enkelt og umiddelbart, og de kan ta fra 30 minutter til flere timer å gjennomføre. Oppdragene kan ha en klar historietilknytning, for at din opplevelse i spillet skal ha en tydelig mening, utenom det å kun rykke opp til et nytt erfaringsnivå. Tabula Rasa er et massivt Internettrollespill, spilles som et enspillerspill, mens du opplever det side om side med dine venner.

Og med det takker vi Richard Garriott for intervjuet, og ønsker alle i NCSoft lykke til med Tabula Rasa og andre, fremtidige prosjekter.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden