Intervju med utviklerne av Championship Manager 5

Hvordan vil kampmotoren fungere i Championship Manager 5? Vil den være liknende den som brukes Championship Manager 03/04? Er det tatt i bruk noen nye spillelementer under kampvisningene?

- Det er en helt ny kampmotor i Championship Manager 5. Den kalkulerer alle kampene for alle rundene som blir spilt. Det forekommer ingen forhåndskalkulering. Alle kampene blir spilt i sanntid, men grunnet "smart koding" kan kampene bli spilt i en utrolig fart. I skrivende stund blir en bakgrunnskamp kalkulert på omtrent ett sekund. Dette betyr igjen at man får tilgang til alle statistikker for hvert enkelt oppgjør. Akkurat nå er det slik at alle kamper som du er "i kontakt med" blir spilt med "ekstra detaljer". Du kan trykke på resultatet for disse kampene, eller en rekke andre lag, og se kampene bli spilt – dersom du ønsker det. Ekstra detaljer er dog krevende, så du bør ikke bruke dette på for mange ligaer.

- En mye bedre metode er å ha mange ligaer i bruk, uten å velge ekstra detaljer. Kampene blir spilt, men det blir lagret mindre detaljer fra dem. Det er akkurat like nøyaktig og du vil kunne se alle statistikkene fra kampene, men du får ikke mulighet til å se selve kampen. Dette er fantastiske nyheter for managere. Du kan nå ha haugevis av ligaer i bruk uten å spille i dem, og dermed finne utrolige talenter gjennom å sjekke resultater og statistikker i ligaer du tidligere ikke ville brydd deg om. Og fordi spillerne faktisk spiller kampene, vil ferdighetene deres bidra til resultatene – de vil ikke lengre være fiktive formspillere, de vil virkelig være gode. En fantastisk måte å speide etter talenter på. Vi vil råde alle med en rimelig beholdning av RAM (512 MB), til å velge alle ligaer i spillet – bare uten ekstra detaljer.

- Vi har i tillegg implementert en hel del ny og relevant informasjon for managere i kampmotoren – sammenfattet i tre vinduer. Det øverste vinduet viser relevant informasjon omkring kampdagen og selve oppgjøret. Her indikeres tilskuerantall, så vel som nøkkelinformasjon i kampen – mål, offside, røde og gule kort, bytter og overtid.

- Det midterste vinduet viser med standardinstillingene lagstatistikkene for hjemme- og bortelaget. Det gjør at du nå kan vise disse i sanntid, samtidig som man ser på kampen. Det er en flott måte å holde styr på lagets, så vel som de individuelle spillernes, innsats. Angreps-, pasnings-, frispark-, forsvars- og taklingsstatistikker kan alle følges med argusøyne. Det er også veldig lett og hurtig å skifte mellom lag- og spillerstatistikker.

- Det nederste vinduet gir enkel adgang til valgmuligheter for kampsimulasjonen. Dette innebærer blant annet fart, høydepunkter, repriser og visning av spillernavn eller ei. Samtlige av disse kan enkelt bli skrudd av eller på med et trykk på musen. Dette gjør at man kan forte seg forbi reprisene og bare se målene - eller ha høy hurtighetsgrad med høydepunkter på, og sakke ned farten når moroa slår inn. Elskverdig.

- Vi er veldig stolt av spillerkameraet. Velger man en spiller og så velger denne funksjonen, kan man se alle høydepunktene hvor denne spilleren var involvert. Vil du speide på din potensielle nye angrepsspiller uten å se alle 90 minuttene? Velg spilleren og skru på spillerkameraet. Vinduet som viser hvor spillet foregår er nå delt opp i ni soner, i motsetning til de tre som var i Championship Manager 03/04. Dette gir deg en enkel oversiktsgraf hvor du kan se hvor spillet foregår. Du vil kunne se de nøyaktige sonene på banene hvor du har eller mister ballen, og forhåpentligvis kan dette hjelpe deg i dine taktiske inngrep. Mannsmarkering på den spissen – eventuelt bytte formasjon for å utnytte hullet på midtbanen.

Kan du vennligst beskrive hvilke aspekter som vil skille Championship Manager 5 fra resten av sjangeren? Med andre ord: Hva gjør spillet unikt?

- Vi fant tidlig ut at det folk ønsket aller mest var å spille med flere ligaer, og kunne spille dem hurtigere. Det er det vi leverer i Championship Manager 5. Farten i spillet er både hode og skuldrer over tidligere versjoner. Testavdelingen vår klarer å dekke dobbelt så mange ligaer på samme tidsintervall – ofte med flere detaljer valgt. Folk vil bli sjokkert over forskjellen. Utenom det har vi arbeidet veldig mye med å forsikre oss om at det viktigste, slik som overgangsmarkedet og kampdagen, er så bra som det kan bli.

Championship Manager 5

Windows
Slippdato: 18. mars 2005
Sjanger: Simulator
Utvikler: Beautiful Game Studios
Utgiver: Eidos Interactive

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen