Julegaver til en gamer

Myke pakker, trendy håndarbeid og kreative småting til julestrømpa.

1: First page
2: New page

Pynt til rommet

Det er tillatt for menn å like pynteputer og myke tøyfigurer, så lenge motivet er spillrelatert. Helt sant.

Bubble Bobble-putetrekket kommer i flere farger og koster 38$. Katamari Damacy-puta er laget av fleece og koster 30$, mens du må ut med 38$ for Floppy Disk-puta. Alle tre fra Etsy.


Håndlagde ting med motiver fra den digitale verdenen er populære for tiden, og tøyfigurer er intet unntak. Det er så mange som lager dem at man får dem for en forholdsvis rimelig penge, tiden det tar å lage dem tatt i betraktning. Lilla sopp, 46$. Heklet Kirbyfigur, 54$. Mettaur fra Megaman, 25$; se også selgerens butikk for flere kule spillfigurer.


Blik lager veggpynt med spillmotiv, nærmere bestemt vinylmerker man kan klistre på og ta av igjen som man vil. Spesielt billig er det ikke, men det koster i alle fall mindre enn å male om rommet. Blik tilbyr en rekke ulike spillmotiver for den som er interessert i litt forandring. Bildet over viser noe av utvalget hos Supernice, som er Blikforhandler i Europa. Se deres nettsider for priser på ulike serier.


Pynt opp gutterommet, kontoret eller doen med plakater fra Allposters. De har en egen avdeling med spillrelaterte plakater, alle på bildet over koster 5.99£. Fin å stikke i julekalenderen.


Alt det andre

Hvis det er noe man aldri får for mange av er det krus. Under finner du et lite utvalg til nokså varierende priser.


Pac-Man-kruset har motiv som blir synlig når man heller varm drikke i koppen. 7.99$ hos ThinkGeek, som forøvrig har flere kule krus i butikken. "I am not a nerd - I'm a level 85 warrior" kaffekrus, 15.95£ hos Zazzle. Aperture-kruset er også fra Thinkgeek, og koster 12.99$. Sist men ikke minst har vi World of Warcraft-seidelen for de mjødtørste, og man må ut med 99.99$ for herligheten hos Thinkgeek.


Et magasinabonnement kan være en fin julegave, og hos Myfavouritemagazines kan du bestille spillblader rett hjem i postkassa. Prisene vil variere noe ut ifra hvilke tilbud som gjelder i øyeblikket, men i skrivende stund må du ut med 54.99£ for ett års abonnement på Official Nintendo Magazine, 64.99£ for et år med Edge og 74.99£ for et årsabonnement på PC Gamer. Prisene inkluderer porto.

Fingernem? Med litt tålmodighet og en viss sans for håndarbeid kan man lage julegaver selv, og materialene trenger ikke koste stort heller. Du har stadig litt tid på deg før julekvelden, så hvis lommeboka griner er det bare å ta nåla eller strikkepinnene fatt.

Om man ikke er fremmed for å strikke, sy eller brodere har The Shyguy Kingdom og The Spriters Resource drøssevis av sprites fra spill man kan bruke som mønster, og Spritestitch kan gi deg idéer til hva du kan lage med dem.



Bildet over viser broderier basert på mønstre fra nevnte nettsider. Om du foretrekker noe annet enn brodering kan tidligere nevnte Etsy være et godt sted å hente inspirasjon; alt som selges der er ting folk klarer å produsere hjemme, og mangfoldet er stort.

Enten man vil lage noe selv eller kjøpe finnes det noe for enhver smak der ute, og kanskje man må kjøpe julegaver til seg selv i år også ...

1: First page
2: New page

Siste fra forsiden