Anmeldelse

Logitech MX 1000

Nyeste musen i MX-serien fra Logitech har vært på markedet en stund. Likevel har den ikke fått særlig interesse blant gamere. Hvorfor har det seg slik?

Side 1
Side 2

La det være sagt først som sist, når Logitech reklamerer med "20 ganger bedre sensor" er det praktisk talt bare tøv for oss gamere. Utenom lasersensoren er det akkurat samme spesifikasjoner som tidligere MX-modeller (800 cpi, 5.8 megapiksler per sekund). Den nye lasersensoren i MX 1000 er 20 ganger mer følsom for forandringer i underlaget, ikke 20 ganger raskere bevegelser, og heller ikke raskere respons.

Andre testere har bemerket seg at de kan bruke musen hvor som helst, på veggen, i fanget, på loftet og sikkert på naboens hund, hvis de føler for det. Gamere har mus og musematte på skrivepulten og det er der den hører hjemme, ingen andre plasser.

Speedy Gonzales og Fat Man
Vi er opptatt av noen få enkle ting når det gjelder mus. Den skal gli lett på et behagelig underlag, den skal ikke være tung, og den skal svare uansett hvor panisk du beveger den. MX 1000 bruker fire vanlige musføtter som gir en helt ok følelse mot underlaget (en Ulti-Mat med patentert "non-stick coating").

Hvis man derimot sammenlignet med Razer Diamondback som har teflonføtter, er MX 1000 som å dra sandpapir over en brødfjøl smurt med Swix for plussgrader. MX 1000 er 170 gram tung, nesten dobbelt så mye som tidligere omtalte Razer Diamondback (90 gram). Enkelt fortalt, MX 1000 er for tung og treg til i det hele tatt å kunne sammenlignes med en mus som er laget spesielt tilpasset PC-spillere.

MX 1000 er kabelfri. Logitech sier at radiooverføringen de bruker kan sammenlignes med vanlig mus koblet til PC via USB-kabel, og den gjør, på lik linje med kabelmus, 125 oppfriskninger i sekundet på bevegelser. I forhold til tidligere trådløse modeller jeg har testet er MX 1000 klart bedre. Den er mer responsiv og har ingen problemer med å tilfredsstille behovene for vanlig bruk. Det er først under de litt mer krevende forholdene at du kan oppleve noe du vil kalle "muslag". Hvis man har skrivebordet overfylt med essensielle gamer-effekter som pizzafat, colabokser, strategiguider og andre ting, er det en fordel med så få kabler som mulig.

Siden MX 1000 bruker lasersensor som ikke har noe spredning på lyset, slår musen av sensoren når du såvidt har løftet den over musematten. Hvis du ikke er vant til dette kan det oppleves som rar oppførsel. Blant annet vil muspekeren kunne hoppe litt når du setter den ned i begynnelsen. Etterhvert som du blir vant med hvordan musen fungerer forsvinner dette problemet. Den store ulempen med trådløs er vekten. I mus som MX 510 har Logitech plassert inn ekstra vektlodd som heldigivis kan fjernes. I MX 1000 er det ingen slike lodd du kan ta ut for å minke vekten. Bare batteriet med sine 50 gram veier alene nesten like mye som andre mus.

Batterilevetiden på MX 1000 er lang. Du kan gjerne spille 3-4 uker før du må lade batteriet. Hvis du drar på LAN-party trenger du ikke ha med deg ekstra utstyr for å ha nok kontakter til både PC, skjerm og mus. Musen fungerer fint selv om basestasjonen kun er koblet til PC-en via USB-porten, til tross for at det i manualen står at man må koble basestasjonen til strømnettet.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden