Anmeldelse

Logitech MX 1000

Nyeste musen i MX-serien fra Logitech har vært på markedet en stund. Likevel har den ikke fått særlig interesse blant gamere. Hvorfor har det seg slik?

Side 1
Side 2

Logitech, backWeb og Musicmatch!
Driverne til MX 1000 er typisk Logitech. Både finesser som lar deg bytte om på noen av knappene, i tillegg til gratisprogrammet Musicmatch. Logitech har over lengre tid hatt driverprogramvare som oppdaterer seg selv. Ikke helt heldig med filnavnet på denne finessen, da flere antivirusprogrammer reagerer på "backWeb" som en del av filnavnet. Jeg lurer også litt på hensikten med å ville installere Musicmatch når man strengt tatt bare vil ha inn drivere for å tilpasse musen slik du vil ha den.

Dagens spill foretrekker mye RAM, og jeg føler det kanskje er på tide å oppgradere fra 1024 MB og videre. Spill som Half-Life 2, Vampire the Masquerade: Bloodlines og Everquest II suger ut siste ledige bit fra de stakkars minnebrikkene. Da hjelper det lite at driverne til MX 1000 bruker rundt 15 MB RAM, i tillegg til 7 MB vekslefil. Til sammenligning bruker driverne til Razer Diamondback like under 1 MB ram, og 3 MB vekslefil.

Ellers har driverne de vanlige finessene man finner igjen på andre kontormus, blant annet: antall linjer mushjulet tar per klikk, følsomhet, akselerasjon, og "Smart Move". Med "Smart Move" aktivert flytter markøren seg til "Ok/Avbryt"-området når det dukker opp dialogbokser. Logitech har og en liten knapp som skal erstatte alt-tab, og det er ikke fritt for at det fort blir veldig stressende om man kommer borti den når man sitter og sikter seg inn på Striders og Combines i Half-Life 2.

Jeg savner muligheten til å bestemme hva knappene på mushjulet skal gjøre. Når jeg først har knappene, vil jeg gjerne bestemme selv hva de skal brukes til. I tillegg savner jeg muligheten til å justere følsomheten i driverne uten å måtte gå inn i driverprogrammet for å justere på det, og separat følsomhet for X-aksen og Y-aksen.

MX 1000 er formet for høyrehendte. Den føles ganske godt i hånden, noe gropen som tommelen slapper av i skal ha mye av æren for. Musknappene er integrert i skallet som omgir musen, og det er ingen profil på knappene. Det krever litt mer trykk på knappene i forhold til hva jeg er vant med. Mushjulet derimot, føles ut som det har vært i krig, og det er nesten ingen motstand i det når du ruller på det.

I tillegg har Logitech gitt hjulet ikke mindre enn fem funksjoner. Du kan rulle opp og ned, trykke musknappen ned, og tilte den til høyre eller venstre. Nå har det seg slik at det kreves et godt trykk på hjulet for å få registrert et trykk som midtre musknapp, og det hendte ofte at den fikk en tilt til venstre når man egentlig ønsket å trykke den ned.

Konklusjon
Selv om MX 1000 er den beste trådløse musen du finner til en overkommelig pris i dag, har den ikke noe å stille opp med mot de beste (MX510/Diamondback). Det er kanskje et steg i riktig retning for kontorarbeidere og folk som er avhengig av trådløs, men kun for høyrehendte. MX 1000 sliter med et slapt mushjul som ruller for lett, og det har lett for å registere feiltrykk. Vekten gjør også sitt til å dempe spillopplevelsen betraktelig. Driverne har heller ikke de finessene man er vant med fra Razer Diamondback. Etter å hatt store vansker med å spille med MX 1000 i en periode over et par uker, må jeg innrømme at det aldri har føltes bedre å føle Diamondback i håndflaten igjen.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden