Anmeldelse

Lord of the Rings: War of the Ring

Få spillemner har høyere aktivitet enn Ringenes Herre-lisensen i disse dager. I sammenheng med at vi stadig kryper nærmere premieren for den tredje filmen på norske kinoer, oversvømmes markedet av ulike produkter basert på den hemningsløst populære serien. Et av disse produktene er War of the Ring.

Side 1
Side 2
Side 3

Oppdateringsproblematikk
Etter den noe skuffende énspiller-delen skulle det være et velkomment lyspunkt at spillet har støtte for kjemping av harde kamper via Internett. Problemet er bare at spillet må oppdateres før du kan gjøre dette, noe som overhodet ikke fungerte da jeg skulle forsøke å gjøre oppdateringen i spillet. Klok av skade søkte jeg på nettet og fant patchen som visstnok skulle løse problemet for meg. Etter at filen var lastet ned og installasjonen godt i gang dukket det imidlertid opp et nytt problem.

Jeg fikk ikke lov til å oppdatere den installerte versjonen av spillet fordi filen "EULA.txt" (selve lisensbetingelsene som ble presentert ved førstegangs installasjon) ikke stemte overrens med det oppdateringsprogrammet forventet. Etter en del manuell fiksing og triksing fikk jeg imidlertid oppdatert spillet, uten at det var et eneste praktisk problem utover tre filer i selve oppdateringsprosessen. Et godt råd til de av dere som utvikler et spill på et senere tidspunkt: Ikke krev at uvesentlige filer i oppdateringen skal være på et gitt format eller ha en gitt form. Spesielt ikke så lenge dere har planer om å forandre disse filene mellom de ulike slippområdene.

Beklagligvis er ikke mengden WotR-spillere på Internett spesielt stor. De fleste holder seg nok heller til godt etablerte konsept som WarCraft 3, og jeg kan heller ikke si at jeg ser noen god grunn til at de skal bevege seg over på denne siden av bekken.

Konklusjon
Utseendemessig og spillbarhetsmessig klarer War of the Ring å klore seg fast på en hederlig plassering. Dessverre blir spillet lidende under at det tydligvis har vært for dårlig med tid til å produsere et fullgodt produkt før den siste filmen har premiere. Historien og de innebygde oppgavene er alt for korte til å være en utfordring for rutinerte spillere innen sjangeren. Spilling på Internett er heldigvis en god avkobling fra dette, men dette er et spill som etter all sannsynlighet er veldig tidsbegrenset. Etter at den verste "Atter en Konge"-stormen er over vil nok dette spillet gli inn i historiebøkene og forbli liggende i mørket. Oppdateringsproblemene og nedlastningstrøbbelet i forhold til GameSpy, samt den noe klønete installeringen trekker også ned helhetsinntrykket. Spillet i seg selv er engasjerende nok, og de to-tre siste oppdragene på hver spilldel er utfordrende og fengende. Balanseproblemene hindrer imidlertid spillet fra å ta steget ut fra gjørmen og opp på podiet for spillbarhet. Det som kunne ha vært et episk spill bygd på en fantastisk historie ender opp som et halvhjertet forsøk på å tyne penger ut av et allerede overlesset konsept.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden