Dark Souls møter science fiction når The Surge lanseres til våren

Det neste spillet fra Lords of the Fallen-utvikleren har fått slippmåned og ny trailer.

Det neste action-rollespillet fra Lords of the Fallen-utvikler Deck 13 vil lanseres i mai, meldte utvikleren denne uken. Spillet – som har fått navnet The Surge – kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One.

The Surge er satt til en dystopisk fremtid.
The Surge er satt til en dystopisk fremtid. Bilde: Focus Home Interactive

Ved siden av annonseringen om lanseringsvindu fikk vi også en ny trailer for spillet, uten at denne gir oss veldig mye ny informasjon. Traileren kan du se i videovinduet over.

Dark Souls møter science fiction

The Surge ble først annonsert i august 2015, året etter Deck 13 lanserte Lords of the Fallen. Spillet er satt til en dystopisk fremtid, der planeten vår er i ferd med å dø ut. Maskiner har tatt over de fleste jobbene i samfunnet, og mennesker som søker arbeid er nødt til å utstyres med såkalte eksoskjeletter. 

En dag går imidlertid alt galt, og spillere blir nødt til å hamle opp med ustyrlige roboter og halvgale mennesker med defekte eksoskjeletter. Som med utviklerens forrige spill henter kampsystemet mye inspirasjon fra Dark Souls-serien, men utvikleren har tidligere uttalt at målet er å gjøre ting litt annerledes denne gangen.

Med unntak av settingen minner The Surge mye om Dark Souls. (Video: Focus Home Interactive)

Lords of the Fallen ble av noen beskyldt for å være en ren Dark Souls-kopi, men spillet fikk likevel en positiv mottakelse. Vår egen Tobias Strøm-Blakstad kalte det forfriskende vanskelig, og gav spillet karakter syv:

– Når Lords of the Fallen lar deg kjempe mot invasjonen av store og små demoner på riktige premisser er det ofte en fryd å spille gjennom. Gleden av å mestre det gjenkjennelige, men likevel utfordrende kamp- og magissystemet, overgår frustrasjonen over å dø mye og hardt. I en tid hvor mange utviklere ikke tørr å sette spilleren på prøve er det fint at noen våger, var dommen i 2014.

Et annet Dark Souls-inspirert spill slippes i februar.
Tidligere denne måneden kunne du prøve en demo for Nioh »

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen