NETTMØTE: Lover fantastiske PS3-spill neste år
Nettmøte

Lover fantastiske PS3-spill neste år

I Norden er det Nordisk Film Interactive som har distribusjons- og markedsføringsansvar for Playstation-merkevaren. Det betyr at de er ansvarlig for alt Sony gjør på spillfronten i Norge, Sverige og Danmark.

I formiddag stilte Morten Christoffersen, norsk markedssjef i Nordisk Film Interactive opp på Gamer.no for å svare leserne på spørsmål. Få i Norge vet mer om Playstation enn Christoffersen, som har jobbet tett med Sony siden 2001.

Morten Christoffersen, markedssjef i Nordisk Film Interactive, Sonys distributør i Norge, stiller i nettmøte.
Morten Christoffersen, markedssjef i Nordisk Film Interactive, Sonys distributør i Norge, stiller i nettmøte.

Totalt fikk han inn 548 spørsmål. Tekniske problemer førte til en treg start, men til gjengjeld satt Christoffersen 90 minutter over tiden, og svarte på totalt 41 spørsmål.

Dyrt med PS2-støtte

Mange uttrykket skuffelse over at Sony har kuttet støtten for å spille Playstation 2-spill på Playstation 3 i Europa, og spurte om det var håp om å få bakoverkompatibiliteten tilbake. Her måtte Christoffersen skuffe mange:

– Nei, det ligger ingen planer om å gjeninnføre bakoverkompatibilitet. Jeg forstår at mange syntes det er trist. På den annen side kostet disse delene mye, og førte til at maskinen ble dyrere i produksjon, og dermed også dyrere ut til forbruker, forklarte Christoffersen.

Et annet spørsmål gikk på hvorfor det er så store forskjeller Playstation 3-tilbudet i USA og Japan.

– Hovedgrunnen til dette er at USA og Japan er ett marked, mens Europa er mange. Produkter må godkjennes, og hvert marked har forskjellige strømkrav, manualer og så videre. Dessverre gjør dette at vi ofte må vente noe. Det samme gjelder demoer, hvis de er fra et annet selskap enn Sony, fortalte han.

Sony har imidlertid et ønske om å forbedre seg:

– Ett mål er at innholdet på Playstation Network skal være så identisk som mulig. Når det gjelder spill, og nedlastningspakker, varierer dette fra avtale til avtale, men dette blir bedre i tiden fremover. Antall solgte maskiner på verdensbasis gjør det også lette å få til disse avtalene, fortalte Christoffersen.

– Fantastisk 2009

Christoffersen benyttet forøvrig anledningen til å skryte hemningsløst av et par kommende titler til Playstation 3:

– Jeg lover at vi i 2009 vil se noen spill som ser fantastiske ut! Kan nevne Killzone 2, som setter en ny standard, og God of War til Playstation 3, som får grafikk du aldri ville tro kunne være mulig.

Her er alle spørsmålene som Sony rakk å svare på denne gangen:

 1. PS2 spill på PS-store?

  Spørsmål fra Øystein:

  Vil det komme ps2 spill på ps-store slik at alle playstation 3 maskiner kan spille ps2 spill?

  Svar:

  Hei alle!

  Først, takk for alle spm. Jeg skal svare så godt jeg kan!

   

  Det ligger ikke noen planer nå om å legge PS2 spill på PS store. Det ligger allerede i dag en ren konvertering med oppdatert grafikk av utvalgte Buzz junior brett fra tidligere PS2 spill. Men hva som skjer fremover er uvisst.

  -Morten

  Besvart: 11. des. 2008 12:04
 2. Sly 4

  Spørsmål fra Svein Erik:

  Jobber Sony (og Sucker Punch selfølgelig) med Sly 4?

  Svar:

  Sucker Punch jobber nå med ett spill som heter Infamous som kommer (kun til PS3) neste år. Spillet er ikke ett barnespill som Sly er, men ett slags GTA hvor du er en person med superkrefter, disse kan du bruke enten til godt eller vondt.

  Vil tro at Sucker Punch konsentrer seg om dette i første omgang.

  Besvart: 11. des. 2008 12:08
 3. Harr!

  Spørsmål fra Kjell Husvegg:

  Hva skjedde med de fete reklamene til PS2? Nå er det bare "mainstream" reklamer til PS3...

  Svar:

  Hei du!

  Bra spm. Jeg husker også fra tidligere PS reklamene som virkelig var anderledes.

  Markedet for spill har forandret seg veldig siden PlayStation ble lansert. I dag er det å spille en akseptert aktivitet, og opplevelsene spenner fra God of war til Singstar. Dermed har nok også all reklame vi har for maskinen blitt "snillere" med en bredere appell. Men vi skal ikke glemme hardcore spilleren, men mye av de tøffe reklamene kommer nå i form av spillreklamer som kan rette seg til sine nisje målgruppe. Men maskin reklamene skal nok bli litt tøffere fremover også ;)

  Besvart: 11. des. 2008 12:19
 4. PS3 eksklusive spill

  Spørsmål fra Morten Hjorthaug:

  Hei!

  Lurer bare på hva dere tenker når dere fortsetter å gi ut PS3-eksklusive spill til konkurrenten Microsoft, uten å få noen av Microsoft sine xbox-only spill. Hvordan har dere tenkt å få brukerene til å kjøpe PS3 og ikke en xbox som har et MYE bredere spill-utvalg, nettopp pga dere har nesten ingen PS3-eksklusive spill lenger, der Xbox360 har utrolig mange store spill som kun kan spilles på en xbox.

  Svar:

  Hei!

  Ja, eksklusive spill er viktig å ha for selskapene. Og som du sier har Sony mistet noen av sine spill itl konkurrenten x-box. Dette er avtaler selskapene må betale dyrt for. Dette har ført til at Sony har kunne sikre seg mange nye spill som kommer i 2009/2010 eksklusivt. Nå har også salgstallene for spill til PS3 blitt betydelige, og dermed er det også lettere å få eksklusivitetsavtaler.

  Vi har mange veldig store titler som er eksklusiv for PlayStation, Killzone, Uncharted, Ratchet & Clank, Singstar, Buzz, Heavy Rain, Infamous, Resistance, Motorstorm, Little Big Planet og til slutt men ikke minst Gran Turismo. + at det kommer noen hyggelig overraskelser.

  Så jeg vil nok fortsatt si at PlayStation har flest eksklusive spill

  -Morten

  Besvart: 11. des. 2008 12:29
 5. Overføring

  Spørsmål fra Juleglede 94:

  Mitt spørsmål er om Playstation 3 kan overføre minne. Vi har ein Playstation 3, men den er ikkje min, og er ofte opptatt. Eg har BF: BC, og kommer til å få Guitar Hero. Guitar Hero er eit spill som du ikkje har så lyst å begynne på nytt på. Eg har tenkt å få meg ein PS3 til neste år, og Guitar Hero som gave til jul.(Er jo ikkje heilt sikkert om å får det) Er det trykt å begynne på ein save på Guitar Hero World Tour?

  Svar:
  Hei du!

  Det er ikke noe problem å overføre savegames til en annen PS3. Finn savegamet under save date i xmb, trykk på trekant og kopier ut til ett minnekort/ekstern harddisk e.l. Da har du savet ditt, men alle trofeer vil ikke bli overført.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 12:48
 6. Spørsmål som sikkert allerede er stilt...

  Spørsmål fra Olaves:

  For meg er det ganske kritisk at PS3 er bakoverkompitabel, siden det står mengder av PS2-spill i hylla(mye brukt, vel å merke) og liten plass til flere maskiner i skapet ved tv'en. Er det overhodet planer om å lage en ny bakoverkompitabel PS3 igjen?

  Svar:
  Hei!

  Nei, det ligger ingen planer om å gjeninnføre bakoverkomp.
  Forstår at mange syntes det er trist.
  På en annen side kostet disse delene mye, og førte til at maskinen ble dyrere i produksjon, dermed også dyrere ut. Og har man en PS2 fra før er det jo dumt å "kjøpe" en 2 ganger. Men forstår selvfølgelig argumentet om at en boks er bedre enn 2.

  Men sorry, altså ingen planer om bakoverkompabilitet.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 12:57
 7. 40 gb. under produksjon?

  Spørsmål fra Fredrik Vrenne Larsen:

  Hei.

  Jeg sitter nå med en ps3 40 gb. Hvis denne ryker, vil jeg da mota en ny ps3 40 gb. eller er den ute av produksjon?
  Isåfall hvilken modell vil jeg få hvis maskinen min blir ødelagt og ikke kan repareres?

  Svar:
  Hei!

  Hvis du er så uheldig at maskinen din går istykker, vil du få en lik maskin som det du sendte inn tilbake, uansett om den har gått ut av produksjon eller ikke.

  Men vi får vel satse på at den ikke ryker.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 12:59
 8. Internett

  Spørsmål fra Jonas Sleen:

  Kommer PSN til og være gratis heile tiden?

  Svar:
  Hei!

  Ja, det foreligger ingen planer om å ta seg betalt for at du skal få spille online.

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 13:04
 9. Medieavspilling!?

  Spørsmål fra Ole Hermann Godø:

  Hvorfor kan ikke PS3 spille av .mkv (h.246) filer? er dette noe som kan støttes senere kanskje?

  Og hva med å lage en bedre mediespiller til ps3? hadde garantert gjort livet lettere for mange :)
  Og ført til økt salg av ps3.

  Svar:
  Hei!

  Her kan jeg ikke svare på hvorfor ikke akkurat dette filformatet støttes.
  Men jeg vet Sony har stor fokus på å øke funksjonaliteten til PS3 hele tiden, samt også mediespilleren.

  Ser bare fra lansering til i dag, hvor mye maskinen har forandret seg.

  Så det jeg kan garantere er at både filtypestøtte og mediaspilleren vil bli bedre ved hjelp av oppdateringer fremover, men nøyaktig filtyperstøtte osv kan jeg ikke svare på i dag.

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 13:11
 10. HINT!

  Spørsmål fra XtremeXZ:

  Kan du komme med noen hint til historien til UNCHARTED 2: AMONG THIEVES.

  Svar:
  Hei!

  Dette er vel personlig det spillet jeg gleder meg mest til!!
  Har nok dessverre ikke så mye hint jeg har lov å komme med, bortsett fra hva den lille teaser traileren sier - det blir kaldere :)

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 13:16
 11. PSN

  Spørsmål fra Martin:

  Vil først bare si at jeg synes SONY har gjort en god jobb med PS3, og multimediafunksjonen har gjort at den også blir brukt av kjæresten min som ikke liker å spille.
  Det jeg lurer på er, vet du om SONY kommer til å satse mer på playstation store? Den har kommet seg veldig det siste året, men den mangler ennå det store bibloteket av småspill.
  Mange småspill som blir laget av selskap som ellers er multiplatform blir bare gikk ut på XBOX (
  Sonic the Hedgehog 1&2, Rez HD osv), og jeg forstår ikke hvorfor SONY ikke gjør mer for å få flere av disse på PSN.

  Svar:
  Hei du!

  Hyggelig å høre at også kjæresten din har bruk for PS3'en.

  Sony satt i fjor ned prisen på utviklermaskiner for PS3 drastisk, dette fører til at nå selv veldig små selskaper har råd til å utvikle spill til PSN.

  Dette gjør at vi i årene fremover kan glede oss til mange spesielle/nytenkende og kreative spill til PSN.

  Så fremtiden ser meget lys ut.

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 13:22
 12. HDMI

  Spørsmål fra Jørn Olsen:

  Når Kommer støtte for HDMI 1.3a eller bedre!

  Svar:
  Hei du!

  PS3 støtter i dag HDMI 1.3a allerede.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 13:26
 13. Playstation Home

  Spørsmål fra Lars:

  Når er det "Playstation Home" kommer ut?

  Svar:
  Hei!

  Mange spm om Home her. Og som sikkert mange har fått med seg lanseres Home open beta i dag.

  Vet de jobber med serverne nå, og vi regner med at det ligger klart i ettermiddag/tidlig kveld.

  Home er gratis og lastes ned fra PlayStation store, og legger seg i xmb under network etter nedlastning.

  Vi vil se mange utvidelser av Home i tiden fremover, dette blir spennende.

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 13:28
 14. Fremtiden

  Spørsmål fra Amir Hayek:

  Siden playsation 3 er såpass kraftig som den er, vil den bli utnyttet bedre av spillutviklere i fremtiden? Hvis ja, ville dette føre til at dere venter med en eventuell Ps4 ?

  Svar:
  Hei!

  Ja, jeg lover deg at vi i 2009 vil se noen spill som ser absolutt fantastiske ut! Kan nevne Killzone 2 som setter en ny standard, God of War PS3 vil ha grafikk du aldri ville tro kunne være mulig.

  I tillegg har Blu-Ray disken uante muligheter mht til lagring, så dette vil ikke hindre spillutviklerne.

  PS3 er en så kraftig maskin, som vi såvidt har startet å se krefene til, at noen PS4 blir det ikke snakk om på lenge.

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 13:36
 15. Bitstream-støtte

  Spørsmål fra Martin:

  Per dags dato støtter PS3 kun PCM-streaming av HD-lyd. Har PS3 mulighet, og vil det noen gang komme en oppdatering slik at bitstreaming av HD-lyd fungerer?

  Svar:
  Hei!

  Teknisk sett kan maskinen allerede i dag håndtere dette, problemet er at det ikke finnes sw til det. Men Sony jobber hele tiden med å forbedre maskinen, og dette er ett punkt jeg vet både vi i Norge og andre land har lagt inn ett ønske om.

  Så vi får bare krysse fingrene at det kommer i en firmware oppdatering snart.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 13:41
 16. Hvorfor blir Europa alltid oversett?

  Spørsmål fra Dunedain:

  Japan får mange modeller av PS3 i forskjellige farger. Det samme skjer med PSP. USA får filmtjenesten. Både USA og Japan får PlayStation Store oppdatert oftere enn Europa. DualShock3 kom også mye senere her enn andre plasser i verden.
  Dette er bare noe av det Europa går glipp av.
  Hvorfor?
  Det burde ikke være så vanskelig å legge ut demoer i Europa, samtidig som andre plasser. Det burde heller ikke være vanskelig å forsyne Europa med PSP/PS3 i andre enn kun sort farge, når andre markeder får det.

  Det siste jeg vil spørre om er om Sony har noen planer for å slå tilbake mot Microsoft som nå kjøper eksklusivt nedlastbart material til enkelte spill, sikrer ekslusivitet til mange spill og sørger for at serier som tidligere var ekslusive på PS, nå også kommer på X360.

  Svar:
  Hei!

  Ja, det har vært noen forskjeller tidlere fra hva som er lansert i Europa / USA / Japan. Hovedgrunnen til dette er at USA og Japan er ett marked, mens Europa er mange.
  Produkter må godkjennes, forskjellige strømkrav, manualer osv. Dessverre gjør dette at vi ofte må vente noe.

  Det samme gjelder demoer, hvis de er fra ett annet selskap enn Sony. Vi har fokus på at dette skal bli bedre, og ett mål er at innholdet på PSN skal være så identisk som mulig.

  Når det gjelder spill, og nedlastningspakker, varierer dette fra avtale til avtale. Men som nevnt tidligere tiden fremover blir mye bedre mht til dette. Antall solgte maskiner på verdensbasis nå, gjør selvfølgelig det også lette å få til disse avtalene.

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:20
 17. Play-tv til DVB-C (kabeltv)?

  Spørsmål fra Styggentorsken:

  Kommer play-tv for DVB-C? Dette hadde ene og alene vært grunn nok for meg til å kjøpe meg både play tv og PSP.

  Svar:
  Hei!

  Nei, foreløpig er det dessverre ikke noe informasjon om dette.
  Men vi har definitivt lagt inn ett ønske om det.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:25
 18. God of War 3

  Spørsmål fra Joacim Eldre:

  Hei Morten!

  Kan du si noen ord om hvor langt i prossesen dette spillet er og en eventuell lanseringsdato for "God of War 3"? Dette spillet ser allerede ut til å bli en veldig god tittel for konsollen. Jeg kaster meg gledelig over troverdig informasjon jeg kan finne om spillet da jeg virkelig ser frem til det.

  Svar:
  Hei!

  Vi har enda ikke fått noen dato på God of War 3, dessverre.

  Men utviklingen er i full gang, så jeg tipper vi få mer informasjon fremover.

  Spillet ser helt fantastisk ut!!

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:27
 19. Jobb

  Spørsmål fra Dan-Eirik M.:

  Liker du jobben din?
  Hvordan er det å jobbe for Sony?

  Svar:
  Hei!

  Jeg er veldig glad i jobben min, ikke alle som får kombinere interessen sin med jobb.

  Vi jobber mye mot PlayStations hovedkontor i London, og det er alltid like spennende å komme dit og høre om hva som skjer fremover.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:29
 20. PS3's hittil beste spill

  Spørsmål fra Adrian Simen Holm:

  Hvilket spill er etter din mening PS3's beste hittil, av de ekslusive tilene som har kommet ut?

  Svar:
  Hei!

  Da vil jeg faktisk trekke frem ett spill som kom i fjor, som er det spillet som har gitt meg mest spenning. Uncharted Drakes fortune.
  Liker kombinasjonen eventyr/action/puzzle. Storien er også god.

  Oppfølger på gang :)

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:32
 21. 45 nm

  Spørsmål fra Dino Borg:

  Hvil du si at og vente til for eksempel mars 2009 med og kjøpe en Playstation 3 er en god ide for de som setter pris på stillere og billigere spillmaskiner?

  Svar:
  Hei!

  Nei, det er ingenting som tyder på at det vil komme noen ny utgave inne f.eks mars 2009.

  Så kjøp nå :)

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:34
 22. Filmtjenesten

  Spørsmål fra diare33:

  Hei.
  1. Har du noe informasjon om når film og tv-serier kommer til playstation store? eller kommer det ikke til europa i det hele tatt?

  2. Min PS3 støtter fil-formater som avi og andre. Dette gjør ikke PSP'en min, kommer det til å endres? og hvorfor er fil-formatene tilgjengelig på PS3 og ikke PSP?


  Svar:
  Hei!

  Vi jobber med en filmtjeneste på PS3, som både lar deg leie og kjøpe filmer. Nøyaktig når den kommer er for tidlig å si enda, men den kommer. Dessverre, som du selv sier, støtter ikke PSP disse formatene.
  Og situasjonen er som med PS3, men jobber hele tiden for å øke støtten, så vi får nesten bare vente å se.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:39
 23. Ps3 eller xbox

  Spørsmål fra Ps3 eller xbox:

  Hvorfor velge ps3?

  Svar:
  Godt spm,
  Har ikke tenkt å skrive masse, for det finnes mange argumenter for og mot.

  Men dette er de jeg syntes er viktigst:
  - Gratis online tjeneste. Lanseringen av Home gir det muligheter du ikke har på andre konsoller
  - Mange gode eksklusive spill for 2009/2010 (GT5, Killzone, Uncharted 2, Infamous osv)
  - Blu-Ray spiller. Se film i HD kvalitet. Men en ting som mange ikke tenker på, dette gir også spillutviklerne store muligheter. Med en mangedoblet lageringskapasitet, begrenser ikke dete spillutviklerne. Derfor vil vi se spill med så gode animasjoner, grafikk osv i fremtiden, noe kun PS3 kan levere.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:43
 24. Playstation Headset

  Spørsmål fra Kristian:

  Når vil det offisielle Playstation headsettet komme i norske butikker?

  Svar:
  Hei!

  Det offisielle Blutooth headsettet til Sony, kan du forvente å finne i butikkene i løpet av januar. Det kobler seg automatisk opp med maskinen, og kommer med en lade dockin stasjon.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:45
 25. Twookie's Spørsmål

  Spørsmål fra Thomas Øvrelid:

  Hei, her er noen spørsmål som jeg håper jeg kan få svar på:
  1: Er det mulig å spille 8 personer på en PS3? Viser kun 7 til meg
  2: Når kommer Home ut?
  3: Hvilke HDD er lov til å instalere på PS3?
  4: Blir garantien ødelagt hvis jeg instalerer linux på PS3?

  Svar:
  Hei!

  1: PS3 støtter 7 blutooth kilder, mao man kan spille 7 personer på en maskin hvis spillet tillater dette.
  2: Home beta er ute nå :)
  3: Du kan innstallere en 2'5" Sata disk, max 5400 rpm. Finnes såvidt jeg vet på 500 GB.
  4: Nei, garantien blir ikke brutt om du innstallerer Linux

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:50
 26. "Home"

  Spørsmål fra Martin:

  Kjem det til å koste noe for "Home"?

  Svar:
  Hei!

  Nei, det er gratis.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:51
 27. Afrika

  Spørsmål fra Eric:

  Når kommer fotograferingsspillet Afrika???

  Svar:
  Hei!

  Nei, spillet Africa er dessverre blitt avlyst :(

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:52
 28. Home

  Spørsmål fra gg:

  Når i dag kommer Home, i kveld?

  Svar:
  Hei!

  Ja, det jobber med serverne nå, så i ettermiddag / kveld skal det bli tilgjengelig.

  Lykkt til

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:54
 29. killzone 2

  Spørsmål fra jona$:

  har du prøvd killzone 2? det har blitt roset opp i skyene av flere.mange sier allerede at det vil sette ny standard for FPS. er dette den endelige halo-dreperen??, som vil bringe en del nye xbox-fans hjem til sony igjen.

  Svar:
  Hei!

  Ja, jeg har hatt gleden av å spille Killzone 2 nå en stund. Og som du sikkert også har sett i forhåndsomtaler, spillet er sinnsykt bra.

  Vi har ett spillrom på kontoret, men en full HD projektor og surround lyd. Jeg har aldri sett ett spill som ligner så mye på en actionfilm tidligere.

  Dere har mye å glede dere til

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 14:56
 30. Trådløse SIngstar Mikrofoner

  Spørsmål fra Joachim Haugen:

  Hei. Jeg lurer på når Singstar kommer med trådløse mikrofoner? For i butikkene jeg har vært i selger deg bare Singstar mikrofoner med ledning.

  Svar:
  Hei!

  Ja, dette har dessverre tatt veldig lang tid.
  Men ja, det kommer trådløse mikrofoner til Singstar. Dessverre har jeg ikke noe dato på det enda.

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:00
 31. Bytte av PSN-ID?

  Spørsmål fra PSN-smartingen..:

  Hei. Jeg har gjort den generaltabben å registrere meg med mitt eget fulle navn som nickname på Playstation Network. Jeg vet at det i teorien ikke er mulig å bytte nick, men kunne dere ha fikset dette på noen annen måte? Eller må jeg lage ny account, som medfører tap av alle trophies o.l.?

  (det gikk vel fort i svingene når jeg nettopp hadde kjøpt PS3 og var litt overivrig etter å spille online..)

  Svar:
  Hei du!

  Er ikke umulig at vi kan hjelpe deg med det, ta kontakt med PlayStation hotline. 820 68 322, eller mail, support@no.playstation.com.
  Så fikser vi det for deg.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:02
 32. Tastatur og mus

  Spørsmål fra Niclas:

  Foreligger det noen planer om å lage full støtte for gaming med mus og tastatur?

  Mange mener dette vil skape stor forskjell og vil være en fordel for de med tastatur, men vil ikke dette jevnes ut viss alle har muligheten? det blir jo da strengt tatt det samme med folk som er ekstremt flinke med håndkontrollen.

  Svar:
  Hei!

  PS3 har i dag støtte for både mus og tastatur (blutooth / usb), men det er slik at det er utvikleren som må la dette være kompatibelt med spillet.
  Pr dags dato vet jeg ikke om noen spill hvor det er mulig dessverre, og har heller ikke hørt om noen planer med det første.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:06
 33. Sjokkk

  Spørsmål fra Christian:

  E det noe ps3 har planlagt som gjør at vi flyr av glede i 2009 når det gjelder spill

  Svar:
  Ja, det tror jeg det er. Men det har jeg dessverre ikke lov å si.
  Tror det skjer en del ting i 2009 dere som er spillinteresserte vil sette meget stor pris på.

  Så vent å se.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:10
 34. Norske firma i Home

  Spørsmål fra Toska92:

  hvor mulig tror du det er at vi kommer til å se store norske firma reklamere på Home?

  Svar:
  Det er slett ikke umulig på sikt. Nå i starten vil det kun være europeiske eller globale selskap. Men på sikt åpnes det for en lokal tilpasning av Home.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:12
 35. PS3 problem!

  Spørsmål fra Andreas Pedrosa:

  Hei!

  Jeg har et problem med min playstation3.. Når jeg kobler den til med hdmi-kabel står bildet bare å veksler mellom to kanaler på tven min (hdmi og dvi). DVI er ellers ikke et kanalvalg på tven, har ikke dvi-inngang en gang. Etter en stund med slik flimmer, finner den HDMI og da funker det helt til jeg går inn på et spill f.eks., da begynner det på nytt. Det kan stå i hele 15min max. Har en 32" HD-ready skjerm, har prøvd alt av innstillinger på ps3'n. Håper du har et lurt tips:)

  Svar:
  Hei!

  Det kan virke som om det er tv'en din som har problemer med HDCP overføringen, og at tv'en ikke tar ditt HDMI signal. Test maskinen din på en annen tv med HDMI. Hvis ikke det fungerer der, ta kontakt med butikken du kjøpte maskinen i, og den må sendes på service.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:14
 36. Hvordan jobbe med sony ps3

  Spørsmål fra Per Ole:

  Hei! Lurte på hvordan man kan skaffe seg jobb på sony altså jobbe med ps3 noen tips?

  Svar:
  Hei!

  Ja ett godt tips jeg har er å skaffe seg kontakter. Spillbransjen i Norge er ganske liten, og alle kjenner alle. Gå f.eks på Gullstikka (spillkåringen), der tipper jeg at du vil treffe de fleste som jobber med spill i Norge.

  Lykke til
  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:17
 37. PLatinum

  Spørsmål fra L4d:

  Hei, er det noen spill du vet kommer til platinum snart? Litt få til ps3 hittil føler jeg.

  Og hvorfor er valve så unødvendig kjipe mot ps3en?

  Svar:
  Hei!

  Når det gjelder Platinum spill, kommer alle spill som har solgt godt som platinum etter ca ett halvt år etter lansering, så med andre ord, kommer mange spill i tiden fremover.
  GT5 prologue er vel rett rundt hjørnet nå.

  - Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:23
 38. Hardisk

  Spørsmål fra Hermod:

  Hei.

  Hvordan skal jeg kunne øke hardisk størrelsen i min PS3 uten at garantien ryker?

  Svar:
  Hei!

  Ja, skifte av harddisk gjør ikke noe med garantien din. Er en liten luke i bunnen av maskinen og noen skruer.

  2.5" sata, maks 5400 rpm, finnes mange gode tilbud i butikkene.

  Lykke til
  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:26
 39. Filmbutikk i norge?

  Spørsmål fra Birger J. Nordølum:

  Du nevner at Sony jobber med en filmbutikk. Vil denne komme til norge?
  Virker som at alt utenom US ikke får disse godene.

  Svar:
  Hei!

  Ja, den vil komme til Norge.
  Vi er også i den heldige situasjon at Sony PlayStation representeres av Nordisk Film i Norge. Så vi har alle forutsetninger for å kunne få til en meget god ordning i Norge, og ikke minst være med på ett tidlig tidspunkt.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:28
 40. Musikk tjeneste

  Spørsmål fra Tore:

  når kommer "vidzone" eller hva det en het, som er en musikktjeneste på PS3 med gratis musikkvideoer til Norge?

  Svar:
  Hei!

  Vi har ikke fått en konkret dato for lanseringen av vidzone enda, men i løpet av første kvartal 2009 vil det skje.

  For dere som ikke vet hva dette er, er det en gratis musikkvideo tjeneste for PS3. Her kan du søke blant 1000vis av videoer, samt lage dine egne playlists.

  -Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:30
 41. Playstation Eye

  Spørsmål fra Andreas:

  Hei.

  Vet du om det kommer noe spennende til Playstation Eye? Fikk det til jul i fjor, og så langt er det jo bare de spillene man finner på PSN jeg har hørt om.

  Svar:
  Hei!

  Dette er det siste spørmålet jeg rekker i dag. Takk for veldig mange gode spørsmål, har prøvd å svare på de fleste områdene dere spurte om.

  Så tilbake til spm:
  Det kommer mye spennende til Eye kameraet neste år, som jeg er sikker på at mange vil glede seg over.

  Kan dessverre ikke si så mye. Ett spill er annonsert alt, Eyepet. Tror jeg kommer til å bli en favoritt blant barn. Mye morsomme videoer liggende ute på dette.

  Igjen, takk for spørsmålene og god jul!

  Mvh
  Morten
  Besvart: 11. des. 2008 15:46

Sony PSP

Sony PlayStation 2 (miniversjon)

Sony PlayStation 3 60 GB

Sony PSP (Ceramic White)

Sony PSP-3000

Kommentarer (78)

Forsiden akkurat nå

Til toppen