Anmeldelse

Massive Assault Network

Det geniale strategispillet Massive Assault er tilbake, og denne gangen er fokus helt og holdent på flerspiller. Vi har testet Massive Assault Network, og er riktig fornøyde med det vi fikk oppleve.

Side 1
Side 2
Side 3

Bakoverkompatibelt med Massive Assault
I og med at MAN er fokusert på onlinespilling er muligheten for to spillere på samme maskin fjernet, noe som er forståelig, men litt trist. Det er forøvrig mulig å spille mot eiere av originalspillet, men da får dere ikke benytte dere av pratefunksjonen da denne ikke finnes i originalspillet. Det er naturligvis heller ikke mulig å spille på noen av de kartene som ikke er lansert for den vanlige versjonen av Massive Assault (for øyeblikket gjelder dette Crateus, Twin Islands og Butterfly, men dette antallet vil øke etter som Wargaming.net legger ut nye kart). Massive Assault Network kommer naturligvis med alle forbedringene som er lansert i oppdateringer for originalspillet.

I forhold til grafikken er det også noen endringer. Modellene er de samme, men alle planetene har fått mer detaljerte teksturer, slik at de ser ektere og mer autentiske ut. Ellers er grafikken og lyden den samme som i originalspillet, og spillet er fortsatt i en klasse for seg i forhold til lignende spill (som jevnt over kommer med enkel 2D-grafikk). Lyden og musikken er helt identisk med det vi fikk i Massive Assault, og er på ingen måte spektakulær, men tilbyr alt det en kan forvente av et spill av denne typen.

Når du abonnerer på spillet får du som nevnt tilgang til din egen medlemsside på spillets nettsted, og innholdet her er faktisk ganske omfattende. Her får du en haug av informasjon om din egen karriere, de pågående spillene dine og statistikk om hvordan du bedømmes i forhold til motstanderne dine. Du kan også få informasjon om andre spillere eller klaner, og det er mulig å slå seg sammen med disse klanene om du ønsker det. Du kan også delta i ulike turneringer, hvor premiene er gratis spilletid. Totalt sett er innholdet på denne medlemssiden langt fra nødvendig for å kunne kose seg med spillet, men det kommer godt med om du spiller Massive Assault Network seriøst.

De gangene MAN virkelig tar av er når du er logget på sammen med en eller flere motstandere og spiller to eller tre spill samtidig. Når motstanderen tar turen i det ene spillet, tar du turen i det andre, og dere utnytter dermed tiden maksimalt. Tre spill samtidig fungerer også helt glimrende. Mens dere spiller kan dere bruke pratefunksjonen for å kommentere hverandres trekk og prøve å psyke hverandre ut. Det er faktisk merkelig at et turbasert spill over Internett kan bli så intenst som MAN. Naturligvis er det også mulig med langvarige spill der du tar en eller to turer i løpet av dagen, og du kan også spesifisere en tidsbegrensning (f.eks. på tre dager), slik at motstanderen ikke tjener på å droppe spillet om han skulle begynne å tape.

Konklusjon
Massive Assault Network er et glimrende strategispill som virkelig vil sette de strategiske evnene dine på prøve. Konseptet bak spillet er praktisk talt genialt, og mot menneskelige motstandere er det enda bedre enn mot datamaskinen. Månedsavgiften fører naturligvis til at spillet ikke appellerer like mye til tilfeldige spillere som standardutgaven av Massive Assault gjorde. Mangelen på enspiller gjør også at originalspillet vil være et bedre kjøp for mange, men hvis du regner deg selv som en "hardcore" strategispiller bør du ikke nøle med å laste ned dette spillet. Det bør du uansett ikke gjøre, forresten, da gratisversjonen inneholder mer enn nok innhold til å underholde deg en svært god stund.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden