masseffsak

Microsoft med milliardoverskudd

Inneværende finansår ser svært bra ut for Microsofts spilldivisjon. Mye takket være Halo 3 kunne man juble over et overskudd på rundt 900 millioner kroner i første kvartal. Nå er resultatene for andre kvartal (oktober - desember 2007) klare.

Her kan Microsoft melde om et overskudd på hele 1,8 milliarder kroner. Julesalget var med andre ord en stor suksess. Dermed har selskapet to kvartaler til å gjøre det på for å få sitt første spillår med overskudd over hele linja.

Microsofts visepresident, Chris Liddell, kan ifølge Gamespot fortelle at hver Xbox 360-eier i snitt har kjøpt totalt sju spill til sin konsoll. Man forteller også om en omsetning på rundt 18 milliarder kroner mellom januar og november i 2007. Den summen er større enn det PlayStation 3 og Wii hadde i omsetning til sammen i samme periode, hevder Microsoft.

Når det gjelder juleperioden i USA ble det brukt dobbelt så mye på Xbox 360-hardware enn på PS3 og 27 prosent mer enn Wii. Her er for øvrig prisforskjellene mellom konsollene en faktor.

Kommentarer (17)

Forsiden akkurat nå

Til toppen