Mikrofon på Wii-kontrolleren?

Nettstedet Ferrago forteller at det går rykter om en ny hemmelig funksjonalitet i Wii-kontrolleren, nemlig en mikrofon. Det har allerede blitt klart at kontrolleren kommer med en liten høytaler, og med en mikrofon vil den i teorien kunne brukes som en telefon (ved hjelp av internett-telefoni og Nintendos WiiConnect24).

Et annet alternativ er å bruke den i spill. Det å gi ordre til datastyrte eller menneskelige lagkamerater ved hjelp av stemmen er ofte mye enklere enn å bruke tastekombinasjoner, spesielt med de begrensede mulighetene en håndholdt kontroller har. Dessuten kan en kontroller med mikrofon brukes i karaokespill og lignende, og Nintendo har allerede registrert domenenavnet wiikaraoke.com.

Ett domenenavn Nintendo ikke ser ut til å ville skaffe seg er wii.com, som ble kjøpt av Willamette Industries i 1994. Willamette bruker ikke wii.com selv, og en skulle tro det var en smal sak for Nintendo å kjøpe navnet. De har imidlertid ikke vært i kontakt med eierne av nettstedet, og i følge en talskvinne for Nintendo, som har snakket med nettstedet vnunet, har de overraskende nok ikke planer om å gjøre det heller.

En annen ting de ikke ser ut til å ville gjøre er å tilby støtte for lydstandarden Dolby Digital 5.1. Dette forteller nettstedet IGN, som har tittet på nye spesifikasjoner for konsollen. Spesifikasjonene ser ikke ut til å være helt fastspikret enda, så forhåpentligvis vil Nintendo følge konkurrentene og tilby støtte for digital surround-lyd (på tross av at GameCube heller ikke har denne funksjonaliteten).

Generelt ser de tekniske spesifikasjonene til Wii ut til å ligge en del bak konkurrentene. Et av resultatene er at kontrollen blir billigere; Nintendo har allerede kunngjort at prisen ikke vil overstige 25000 yen i Japan, og nå har den japanske nettbutikken PC-Success listet Wii for superbillige 18000 yen (like i underkant av 1000 norske kroner). Prisen ble imidlertid raskt fjernet, så det kan være uklokt å trekke forhastede slutninger på grunn av dette.

Kommentarer (21)

Forsiden akkurat nå

Til toppen