ANMELDELSE: Modnation Racers
Anmeldelse

Modnation Racers

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Modnation-sentralen

Når du starter opp spillet, blir du og gokarten din plassert i det som er Modnations sentral, ModSpot. Herfra kan du kjøre rundt om kring for å bivåne de heiteste modifikasjonene, de mest populære spillerne og nytt nedlastbart innhold. Den beste spilleren i Modnation vil også pryde sentralen med en statue. Fra sentralen starter du også spillets moduser, som karriereløp, onlineløp eller lokal flerspiller. Fire stykker kan dele samme skjerm, og to stykker kan spille online på en skjerm. Det lukter litt vorspielslager av Modnation Racers, og det er ikke utenkelig at de som trodde de hadde vokst fra seg Mario finner tilbake til følelsen fra gutterommet.

Alt innhold som andre har delt, skal i utgangspunktet være tilgjengelig fra sentralen. Hvordan dette fungerer i praksis er ikke godt å si, da serverene ikke var åpne under testingen.

I begynnelsen var det ingenting

Den andre delen av spillet befinner seg i Creation Shop, som for øvrig også er tilgjengelig fra sentralen, og dreier seg selvsagt om modifisering av figuren din, gokarter og baner.

Det mest interessante i Creation Shop er nok det å lage nye baner. Det er også denne delen som gir mest rom for å bruke fantasien. Verktøyene du har til rådighet er lett tilgjengelig, via et hjul som dukker opp om du trykker på O. Her får du tilgang på alt i fra terrengmodifisering til asfaltlegging. Alt er lett å bruke, selv om du kanskje må benytte deg av de medfølgende videoene for å finne ut hvordan alt virker.

Les også: Anmeldelse av Street Fighter 4

Det greieste er å starte med terrenget. Med en funksjon som minner litt om den du finner i Sim City 4, er det bare å sette i gang med å lage fjell og daler, elver og strender. Når du er fornøyd, er det bare å starte opp asfaltleggeren og kjøre rundt med den til du er fornøyd.

Det er enkelt å lage baner.
Det er enkelt å lage baner.

Etter du har bestemt hvor veien skal gå, er det bare å klikke Autopopulate, så legger spillet selv inn detaljer som hus, hopp og våpen. Du kan selvfølgelig gjøre det selv, og det finnes nesten ingen grenser for hvor vilt det kan bli. Og det er heller aldri verre enn å klikke en knapp for å angre og dermed fjerne det du har gjort.

Å modifisere bil, eller figuren din, føles ikke like åpent som banedelen. Spesielt det å modifisere gokarten kan kjennes litt magert i forhold til banedelen. Det betyr ikke at du ikke har mange muligheter, for du har latterlig mange deler og mye forskjellig utstyr du kan kle opp doningen og figuren din med. Det krever dog litt mer av deg for å få et veldig godt resultat.

Flere deler låses opp ved å kjøre gjennom karrieremoduset, og jeg regner med at United Front vil slippe mange nedlastingspakker på PSN.

Alt i alt ligger det mange timers underholdning i skapelsesdelen. Enten du elsker å kle opp figuren din, style kjerra di eller du bare trenger en ny bane. Og selv om Modnation Racers drar mye inspirasjon fra Littlebigplanet, er det mye enklere å komme i gang og lage ting selv.

De få negative

Alt er ikke bare fryd og gammen. Det er i hovedsak to ting som trekker ned – lastetider og musikk.

Lastetidene er uhorvelig lange. En skulle ikke tro at det var akseptabelt å ha så lange lastetider. Et løp varer mellom to og tre minutter, og tar nesten like lang tid å laste inn. Man bør egentlig ha andre ting å finne på mellom løpene. Som å lese en bok eller VG. Selv surfet jeg på internett på laptopen.

Uante muligheter i styling.
Uante muligheter i styling.

Musikken er, i og for seg, ikke så ille. Problemet er bare at det er den samme meksikanske trompetmusikken som går om og om igjen. Uten pause. Du legger ikke merke til den mens du kjører, men kombiner musikken med lange lastetider, og du har en oppskrift på mental nedbrytning.

Konklusjon

Totalt sett er det veldig lite med Modnation Racers som trekker ned. Spillet er meget underholdende, selv om kjøredelen gjerne kan bli litt ensformig, mens skapelsesdelen er nok til å lokke frem Petter Smarten i oss alle.

Det ligger mye potensiale i banebygging, og hvem som helst kan lage en bane som ikke bare er kjekk å kjøre, men som også ser proff ut. Alt er enkelt, og veldig tilgjengelig.

På tross av de lange lastetidene, ligger det veldig mange kjekke timer i Modnation Racers. Enten du er en av de yngre, eller har lyst å være det, Modnation Racers appellerer til de aller fleste. Det er lett å komme i gang, lett å lære, men kan være vanskelig å mestre. Akkurat slik spill bør være.

Det er beklagelig at serverene til United Front ikke var oppe under testingen. Vi er blitt fortalt at de skal åpne for anmeldere de neste dagene, og det kan derfor bli aktuelt med en oppdatering. Det er litt frustrerende at et spill som fokuserer på det å skape og dele, mangler denne funksjonen i anmelderutgaven. Likevel klarer vi fint å se Modnation for det spillet det er - et sabla gøy gokart-spill.

Spillet er testet på PS3, men skal også lanseres til PSP. Utgivelsesdato er 21. mai for PS3-utgaven.

Kommentarer (14)

Forsiden akkurat nå

Til toppen