Anmeldelse

NBA Live 2003

"Se på meg, jeg kommer for å drible vei. Trikse kula rundt og svimle deg, med ballen skal jeg senke deg, benke, denge deg og frelse deg. For mitt mål er klart, vil dominere totalt - dunke grasalt og finte banalt." Ja vel, basketball har alltid slekta på hiphop.

Side 1
Side 2

En kjapp omgang
Akkurat som karakterene, skal også alle stadioner være nøyaktige gjengivelser fra virkeligheten, uten at jeg kan eller gidder å bedømme det. For meg ser dessverre alle basketbaner like ut (luta furu omgitt av klappstoler - skulle tro Skeidar hadde et bein innenfor den amerikanske basketligaen). Ett minus er at publikum er fullstendig tegnet i ganske dårlig 2D. Det eneste morsomme med dem er at de forsøker å distrahere motstanderne ved å veive med supportereffekter under straffeskuddene. Tatt i betraktning at NBA dessuten er en amerikansk folkesport er det alt for få tjukkasser å se på tribunene. Vi får krysse fingrene for 2004. Lyden er litt lengre unna kurven.

Jeg noterer store pluss for god musikk signert verdensstjerner på rap-himmelen. Som Busta Rhymes selv sier: "We're here to entertain", noe de virkelig gjør. Lydeffektene ellers holder også god standard. Men så er det kommentatorene da. Etter mange lange år med ulike kommentatorforsøk i fotball-, basket- og ishockeyspill begynner jeg seriøst å tvile på hvor mye dette "ekte kommentarer"-tullet har for seg. Det blir jo aldri realistisk. EA skryter av at de har lagt inn 5000 setninger på lydsiden. Vel, det hjelper åpenbart ikke. De amerikanske karene som sitter i bua denne gangen virker ikke smartere, morsommere eller mer menneskelige enn de som har sittet der før. Jeg var raskt ute med å finne av-knappen i innstillingene.

Atmosfæren er altså rimelig god, og NBA Live byr på flere ulike spillemoduser. Hvis du er hypp på en kjapp omgang for å dempe basketsuget kan du gå rett inn fra startmenyen og sette opp en kamp i løpet av 10 sekunder - den som ønsker å gå grundigere til verks kan velge enkel øvelsesmodus, via litt kjedelig 1-mot-1 eller full sesong, helt opp til franchisespill. Alle sammen er velkjente øvelser fra tidligere Live-utgaver med franchisemodus som sannsynlig storfavoritt for folk flest. Her får du leke hovedtrener for ett eller flere lag i NBA gjennom en rekke sesonger og sette sammen din egen stall ved å selge og kjøpe spillere.

>

Konklusjon
Hva er det du leter etter i et basketspill? Vil du ha blod, svette og tårer eller nøyer du deg med lettkjøpte superscoringer som gir rask rus for selvtilliten, men emmen ettersmak? Kanskje svaret sier alt om hva slags person du er. I likhet med en slik personanalyse tegner ikke NBA Live 2003 noen særlig realistisk opplevelse av sporten. Mye skyldes nok den ubehagelige hastigheten spillet går i, men også de overdrevne scoringene og det vanskelige forsvarsspillet gjør Live til noe nær en lettvekter. På plussiden har du det innovative Freestyle-systemet og grafikken som egentlig burde gitt spillet flere solide trepoengere. Mitt råd til EA er: Stress ned eller begynn å lage EA Live 60-meter'n i stedet. Uansett er NBA Live 2003 totalt sett en ganske underholdende pakke. Noen liker det lett, andre fett. En smakssak egentlig.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden