Om infokapsler
Steffen «Phnien» Willumsen er kaptein på Counter-Strike-laget til BX3.
Nettmøte
Steffen «Phnien» Willumsen er kaptein på Counter-Strike-laget til BX3. (Bilde: Privat/Valve)

Counter-Strike: GO / BX3

Hvordan bør man trene for å være blant Norges beste i Counter-Strike?

Dette og mye annet kan du få svar på når BX3 stiller i nettmøte lørdag.

Counter-Strike-laget til storklubben BX3 har prestert bra i Norge det siste året. De vant Logitech G Challenge i mai i fjor, kom på andreplass i Logitech G Counter-Strike Series i høst (forløperen til Telenorligaen), endte på en sterk andreplass i Telenorligaen i våres og kapret tredjeplassen i Altiboxligaen kort tid etterpå.

Slo ut LGB i Telenorligaen

Finaleplassen i Telenorligaen ble sikret etter å ha slått storlaget LGB i et fyrverkeri av en semifinale, men i den VGTV-sendte finalen ble gutta i Temp.no hakket for hvasse.

Nå trener BX3 for å bli enda bedre rustet til høstsesongen og en rekke andre arrangement og turneringer i tiden som kommer, men lørdag 27. juni hadde kaptein Steffen «Phnien» Willumsen og Michael «M1kkis» Sokki satt av tid til å svare leserne våre på spørsmål.

Begge gutta har lang fartstid i miljøet, helt fra Counter-Strike 1.6 hvor Phnien spilte for lag som Highfive, Shun og senere Deathwish/Alchemist Unleashed. M1kkis er kjent fra en rekke lag som Excello, Vitriolic og Lions, og spilte også i Deathwish sammen med Phnien. I tillegg har begge spillerne figurert på landslaget i 1.6-perioden.

Sjekk også ut disse nettmøtene med fire andre topplag i Norge:

 1. Lagspill

  Spørsmål fra Simon:

  hvordan samkjører dere laget, blir det litt krangling, skylding på andre osv u name it.

  Svar:
  Hei Simon!

  Samkjøringen vil jeg si kommer gjennom pracc og generell spilletid med laget. Her kan man trekke paralleller mellom tradisjonell sport hvor man lærer seg å kjenne sine medspillere ettersom man øver/spiller med hverandre over tid. I dette tilfelle så er CS et lagspill, og derfor er det lite hensikt å gi "skylden" på en eventuell spiller. Dog, selvfølgelig kan det forekomme litt i blant når det går hett for seg ;-)

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 18:59
 2. Ordentlig spill

  Spørsmål fra Anders Ingebrigtsen:

  Har dere prøvd å spille ett ordentlig spill? som StarCraft 2?

  Svar:
  Hei Anders!

  Jeg har spilt veldig mye StarCraft, både broodwar og 2ern. Vil ikke si at StarCraft er så veldig mye mer "ordelig spill" enn Counter-Strike, men det er jo to helt forksjellige sjangre. StarCraft krever nok uansett mye mer tid enn Counter-Strike ettersom at nivået spesielt i sør-korea er enormt høyt. Kanskje det er derfor jeg valgte CS, hvem vet! :)

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:00
 3. Crosshair

  Spørsmål fra Carl Bagge:

  HVilken crosshair bruker du?

  Svar:
  Hei Carl!

  For tiden kjører jeg cl_crosshairsize 4, med gap 0 og thickness -1

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:01
 4. Samarbeid

  Spørsmål fra Lars Petter:

  Hallo!

  Har dere noe form av samarbeid med de andre topplagene i Norge, som LGB eller Temp.no? Eller er det spilling og trening mot utenlandske lag som gjelder?

  Svar:
  Hei Lars Petter!

  Kan vel ikke si vi har noe offisielt samarbeid, men de aller fleste topplagene i Norge kjenner godt til hverandre, samt har spiller/kommuniserer ofte med hverandre på siden av den direkte lag-spillingen, så veien er kort til å sette i stand pracc mot hverandre. Når det er sagt så vil man generelt øve mot utenlandske lag av grunner som annen spillestil, mulig høyere nivå, samt at man ikke vil gi bort taktikker til konkurrerende nasjonale lag - hvert fall ikke før en eventuell turnering / LAN.

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:03
 5. Trening utenfor spillet (Til alle)

  Spørsmål fra HeavyM:

  Heisann! Jeg er en student som har prøvd å blitt bedre de to siste årene, målet er jo nivået dere ligger på men jeg føler jeg ikke får nok trening. Nå er det jo sånn at man blir sliten av spillet etter en del kamper. Samme som i fotball, man kan ikke spille 4-5 kamper på rad og fortsatt være på topp.

  Derfor lurer jeg på hva dere gjør utenfor spillet(MM/ESEA/CEVO/FACEIT) for å bli bedre?

  Svar:
  Heisann HeavyM!

  Takk for et bra spørsmål! Det koker nok ned til spilleren selv og individuelle ønsker, men en gjennomgående faktor for mange er nok MM/FACEIT/ESEA og en god mengde Deathmatch. I tillegg så er det mange som foretrekker Bot-Deathmatch, som for eksempel Rubino fra LGB :-)

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:06
 6. Støtte fra foreldre?

  Spørsmål fra Martin:

  Hvordan ser dine foreldre på at du bruker så mye tid med CS? Får du støtte fra de? Hva er deres tanker rundt det?

  Svar:
  Hei Martin!

  I mine yngre dager var ikke foreldrene mine spesielt begeistret over at spillingen tok veldig mye tid. Heldgivis så har jeg to eldre brødre som begge støttet valgene mine, og kanskje godsnakket litt med dem O:) Men de var vel begge småskeptiske uansett, helt til pokalen var i hus! he-he! I disse dager støtter de meg fullt ut, det handlet vel om at de kanskje ikke visste så mye om e-Sport.

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:06
 7. REAL

  Spørsmål fra GH:

  Hei!

  Ettersom dere begge har spilt 1.6 så - om dere ikke har spilt med eller mot REAL - så vet dere minste hvilket beist han var. Ser han har spilt som standin for LC/LGB et par ganger uten å være i nærheten av den spilleren han var, noe som uansett er naturlig da han ikke spiller aktivt og det er et annet spill enn 1.6. Nå vet jeg ikke om dere har spilt med han i GO, men tror dere han kunne blitt en toppspiller i CS:GO om han hadde satset fullt?

  Og tenker dere å satse "større" enn de norske ligaene framover?

  Lykke til uansett!

  Svar:
  Hei GH!

  Absolutt! Sondre kjenner vi begge godt fra både 1.6-tiden og utenfor spillet. Han er nok langt i fra den formen han hadde i 1.6 kontra hva han har i CS:GO per dags, men i forhold til hvor få timer han har brukt i CS:GO så langt er det ikke vanskelig å se at han har kunsten ennå vedlike. Personlig så var han en av mine favorittspillere, så jeg kan trygt si at jeg ville satt pengene mine på at han ville blitt en toppspiller i CS:GO.

  Absolutt! Neste sesong vil gi oss mer tid og rom til å både fokusere, samt reise, til events og turneringer, så det ser vi meget frem i mot.

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:10
 8. Mirage T-side taktikker!

  Spørsmål fra Marcus Schulze Ljosland:

  Hei, meg og vennene mine har litt problemer med å finne på noen smarte taktikker på mirage T-side. Har du noen forslag?

  Svar:
  Heisann Marcus!

  I mine øyner handler helheten i CS om kommunikasjon. Et lag som klarer å prate sammen, både i og utenom action klarer seg somregel mye bedre enn den "vanlige spilleren". Mirage handler mye om kontroll, der 'midt' er det største kontrollpunktet. En bra start for et lag som har litt trøbbel med taktikker, er å fokusere på å holde posisjoner, som f.eks midt og ikke la CT kontrollere. Med mye spilling og øving på kommunikasjon vil dere nok merke at mirage er et morsomt map med mange muligheter. Utenom det kan dere jo starte å prøve dere på en A-take? Kaste røykgranater på posisjoner som 'stairs', 'jungle', 'link/connector' og CT-spawn, det er en simpel taktikk som har en bra funk.

  Ta gjerne kontakt om dere vil ha en liten gjennomgang! :)

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:10
 9. Trening

  Spørsmål fra Japp:

  Individuelt, hvordan trener dere aim? Har dere en daglig rutine? Tenker da på fordeling av tid på aimmaps, dm etc.

  Svar:
  Hei Japp,

  Takk for et bra spørsmål. Dette er ganske individuelt, og jeg har svart litt tidligere på temaet, men i all hovedsak så er det gjennomgående for mange spillere å "spe" på med Deathmatch, Bot-Deathmatch, Gather, MM, Faceit og lignende på siden av øvelse med laget.

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:13
 10. Warmup og gamesense

  Spørsmål fra Håvard:

  Hva mener dere at er beste warmup metoden?
  Hvordan får man bedre gamesense?

  Svar:
  Hei Håvard!

  For meg er deathmatch uten tvil den beste oppvarmingsmetoden. Det er null nedetid og du bestemmer selv hvilket våpen og tempo du vil spille i. Jeg vet om noen som liker å spille mot botter på laveste vansklighetsgrad, så det er vel til syvende og sist opp til hver og en av oss hva vi foretrekker.

  Når det kommer til gamesense så er nok det beste å spille masse, mot forskjellige folk. Alle har hver sin "stil" så jo mer du spiller, jo mer får du føle på de forskjellige stilene vi har rundt omkring i verden. Det er heller aldri feil å se på opptak fra kamper mellom store lag, som f.eks NiP og fnatic.

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:14
 11. Ny spiller

  Spørsmål fra Alex :

  Jeg er helt ny i spillet og er Master Guardian Elite etter ca 50 wins, er dette godt nok eller bør jeg trene mer?

  Svar:
  Heisann Alex!

  Kult at du vil prøve deg på Counter-Strike! Det er langt ifra dumt å være MGE etter bare 50 kamper. Men selvfølgelig, du kan alltid trene mer! Start spilldagen med en halvtime på deathmatch og spill masse kamper så vil du nok merke at det blir bedre og bedre og ikke minst mer morsomt! Et lite tips utenom det er å lære deg noen gode smokes på forskjellige kart, du kan komme langt bare med å kunne en enkel granattaktikk om du kanskje ikke er så sterk på aim. Såvidt jeg vet ligger det masse guides på youtube o.l. Ta deg en titt da vel! :)

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:17
 12. Jentegamer

  Spørsmål fra Marie:

  Jeg lurer på hvordan jeg kan bli bedre, er en jente som har spilt i 2 år nå og har blitt ganske mye bedre, jeg har også lyst til å starte et jente team, jeg er nok ikke den eneste jenta som spiller csgo fra norge, har dere noen tips så hvordan jeg kunne fikset et norsk jenteteam?

  Svar:
  Hei Marie!

  Takk for spørsmålet og godt å se at det er flere jenter som involverer seg i CS!
  Når jeg først startet med kompetitiv CS så brukte vi veldig mye mIRC både for å rekruttere spillere, samt finne lag. Dog, så er det veldig lite aktivitet der om dagen, så mitt tips ville vært å prøvd å finne spillere i diverse fora som CS: Norge på Facebook, samt slå deg på lag med folk du spiller med og som du finner artig å spille sammen med.

  Lykke til med spillingen!

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:17
 13. til phnien

  Spørsmål fra rolf henriksen:

  hvilken sens og dpi spiller du på? føler du spiller på 30k dpi og 40k sens, og skjønner ikke hvordan du klarer det.

  Svar:
  Hei Rolf!

  Må ærlig innrømme jeg lo godt når jeg leste spørsmålet ditt, da det er en del andre folk som har spurt det samme!

  Settings er som følger:

  400 DPI
  500 hz på mus (SS RIval)
  3.66 i sensitivity
  m_rawinput 1
  -noforcemaccel -noforcemparms i launch options (Folk påstår disse kommandoene ikke fungerer i CS:GO, men jeg mener noe annet :D)

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:20
 14. hvordan skal man komme seg inn i esport?

  Spørsmål fra Christopher "TeaGeeKey" Fredh:

  hei, jeg lurer på hvordan man skal få startet en mulig esport karriere i disse dager, hvordan skal man gå fram for å få mest mulig muligheter?

  Holder det i starten med å lage et lag og vinne små turneringer?

  Svar:
  Yo TeaGeeKey!

  Det er aldri lett å "starte en karriere" i Counter-Strike. Det første steget er å finne deg 4 likesinnede som ønsker å oppnå det samme som deg selv. Det vil alltid være noen som er "den dårligste" og "den beste" ut ifra stats, men glem aldri at Counter-Strike handler helt og holdent om teamplay. En svak aimer kan bistå med andre ting, som å forberede laget sitt til kamp ved å se igjennom opptak fra motstanderlaget o.l. Grunnen til at jeg sier det er fordi veldig mange lag bytter ut spillere fortere enn de burde. Det tar tid å bli god som et lag, og det lønner seg ofte å spille med en en du liker, framfor en som er "mye bedre". Alle kan bli god over tid. Og det holder absolutt å reise rundt å vinne små turneringer, all offline erfaring er god erfaring!

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:23
 15. Fragmovie

  Spørsmål fra Anette Hansen:

  Kommer du med en ny fragmovie på noe tidspunkt ?
  Hadde vært artig å sett en av de beste AWP´erne siden 1.6 i ny fragmovie.

  Refferer til m1kkis

  Svar:
  Heisann Anette!

  Dette var jo veldig morsomt å høre, kanskje det kommer en liten sniperfilm eller to, man vet aldri :)

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:24
 16. Ritualer

  Spørsmål fra Geir:

  Har laget eller enkeltspillere på laget noen ritualer dere må gjennom før en kamp? Varmer dere opp på en spesiell måte?

  Svar:
  Heisann Geir!

  Jeg har hatt samme rituale siden ca 2006.

  "Biker mice from mars intro" @ youtube!

  Don't tell a soul! ;)

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:26
 17. Hvordan improve skills?

  Spørsmål fra Marty Baller:

  Er i LE, var i LEM, slet veldig i LEM, men vil gjerne opp igjen. Hva kan jeg gjøre for å improve meg selv? Har meget gode basic mechanics.

  Svar:
  Hei Marty Baller,

  Takk for spørsmålet! Først og fremst så er det bare å spille, spille, spille. Sakte, men sikkert så forbedrer man seg jo mer "fartstid" man har i spillet. I tillegg vil jeg si at man kan ha stort læringsutbytte av å se på streams av andre gode spillere, samt legge turen innom en Deathmatch-server daglig hjelper meget på.

  Lykke til med veien mot Global!

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:26
 18. LAN

  Spørsmål fra Pål:

  Hei, blant merittene som nevnes i artikkelen listes kun online turneringer. Er det noen spesiell grunn til at dere ikke har gjort det like bra offline?

  Svar:
  Hei Pål!

  Takk for et godt spørsmål! Sist sesong fikk vi få muligheter til å dra på offline-events, og gjorde det generelt dårlig i online kvalifiseringer, så det håper vi å rette stort opp på fra og med neste sesong!

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:28
 19. Trening

  Spørsmål fra Jonas sandnes:

  Hvordan skal jeg trene for å bli blant norges beste spillere?

  Svar:
  Heisann Jonas!

  Oppskriften for å bli best er å spille dobbelt så mye som alle de andre! For min del er det 10+ timer per døgn. Lykke til med spillingen, og husk å fylle vannflaska! :)

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:29
 20. våpen?

  Spørsmål fra Nathaniel:

  Hei! hvilken våpen liker/bruker du mest?

  Svar:
  Hei Nathaniel!

  Personlig så bruker jeg, og foretrekker, M4A1-S og AK mest. For m1kkis sin del, så bruker han definitivt AWP og Deagle mest. Sistnevnte drar han opp ved hver en minste mulighet.

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:29
 21. Global

  Spørsmål fra MATTEKING^:

  Er det bra å være global, før updaten når du er 15 år, er jeg ett talent da?

  Svar:
  YO MATTEKING!

  Det er ganske sterkt å være global elite som 15åring, det betyr jo at du gjør mye rett og spiller ganske bra mot de aller fleste nivåer. Fortsetter du med dette så kan du fort være blandt de beste om noen år. Ønsker deg lykke til på reisen!

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:30
 22. Valg av monitor

  Spørsmål fra Fattig gamer:

  Har klart å nå DMG med en 60hz monitor nå. Kommer jeg til å spille mye bedre om jeg skaffer en på 120hz eller 144hz? Har stramt budsjett og vil gjerne vite om forskjellen er enorm eller ikke.

  Svar:
  Heisann Fattig gamer!

  Det er bra å være DMG på en 60hz monitor, for det er ikke veldig lett å spille på! I ditt tilfelle tror jeg du er vandt med det og kanskje ikke merker noe spesielt, men om du hadde byttet til en monitor som støtter 120+ hz så vil du uten tvil merke at spillet blir mye mer behagelig og håndtere. Det blir som å spille fotball i finskoene. Anbefaler deg på det sterkeste å oppgradere til 144hz!

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:32
 23. CS populert på grunn av skins og betting?

  Spørsmål fra Simen Hagen:

  Tror dere CS:GO hadde vært like stort uten skins og betting?
  Hva synes dere om betting?

  Svar:
  Yo Simen!

  Personlig tror jeg at skins og betting har utgjort en stor del for Counter-Strike, tar jeg ikke helt feil finansierer Valve noen events med penger som kommer ene og alene fra keys og cases. Dette hjelper hele communityet i den grad at det kommer større pengepremier i potten, og flere blir fristet til å gi mye mer ettersom det er mere penger involvert.

  Betting.. Ville ikke anbefalt å gått all inn for å si det sånn, been there done that! Men betting gjør det jo mye mer interresant for personen som ser på, at han/hun holder en knapp på laget han bettet på. Dette gir flere seere og jo fler jo bedre!

  /m1kkis

  Besvart: 27. juni 2015 19:35
 24. Lag

  Spørsmål fra L. the Mighty:

  Vi prøver og få igang et lag, hva er lurt å focusere/trene på i start fasen?.

  Svar:
  Yo L!

  Steg 1: Sett sammen en femmer
  Steg 2: Spill så mye sammen som dere overhodet klarer
  Steg 3: Fordel roller og øv på kommunikasjon
  Steg 4: Gjøre alt minus steg 1 om igjen :)

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:37
 25. Trene

  Spørsmål fra John:

  Hvordan kan man trene for å bli bedre i CS:GO?

  Svar:
  Hei John!

  4-5 timer deathmatch før pracc gjør susen! ;) Spill masse, men husk å få litt frisk luft i ny og ne, det er en hard motbakke du har i vente, men med sterk tolmodighet og den rette instillingen får du til det du vil! Lykke til!

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:38
 26. Lag-trening

  Spørsmål fra seppo:

  Jeg lurer litt mer på i detalj hvordan dere trener egentlig. Her på gamer.no vinner vi ca. 80% av alle våre kamper, men med en gang vi møter litt strukturerte lag sliter vi med å gi noe særlig motstand i det heletatt. - Vi tar runder altså, men ikke nok.

  Om du gidder forklare, så tenker jeg gjerne på å få vite hvordan trenings-dagene deres ser ut.
  Hva gjør dere? Ser dere ofte demoer? Hva ser dere etter da? Gode og dårlige tendenser, eller spesielle taktikker eller runder? Bruker dere tid på set plays? Hva ser dere etter når dere lager / tester nye taktikker. - Smoke/flash spots? Crossfire oppsett som CT? Bruker dere i det heletatt tid på å øve dere på 4vx 3vx runder hvis dere skulle tapt en entry?

  Eller overkompliserer jeg med denne tankegangen? - Er det så enkelt som å spille masse?

  Beste hadde jo vært å få være med på teamspeaken deres en dag og høre, men forstår det er å dra det litt langt..

  Svar:
  Hei Seppo!

  Takker for et meget godt spørsmål!
  Dette differensierer litt i forhold til hvordan de kommende ukene / mnd ser ut. Er det mange offline-events planlagt, er det mye offisielle turneringskamper på tur eller om det er en generelt rolig tid (Lite events / turneringer). Alt ut i fra hva som står på agendaen så legger man opp treningsløpet etter det. For å gå litt mer inn i detalj som du sier, så lister jeg opp spesifikke ting vi bruker tiden på:

  * Demoer. Det går en del tid til å se demoer og VODs av andre lag. Finne ut om det er ting vi kan gjøre annerledes, hente inspirasjon fra andre lag, hente løsninger på et allerede eksisterende problem eller generelt bare se hvordan "ståa" er på andre lag.
  * Mye tid på både innøving, testing av flashes/smokes og så klart flashes/smokes som kanskje ikke er "oppdaget" enda.
  * Går mye tid til å teste / feilteste taktikker, oppsett og rotasjoner.
  * Kommunikasjon. Vil nesten si at dette er alfa omega i uansett lag, uansett sport/idrett.

  I forhold til 4vx og 3vx-runder så vil jeg ikke si at du over-kompliserer dette, og heller si at det er en styrke. Mange spillere og toppspillere har en veldig basic tilnærming til CS, samt tankegang om -hvordan- CS burde spilles. Dog, så er det viktig å prioritere hva man skal fokusere på, til hvilken tid.

  For å svare på siste del så er du hjertelig velkommen til å sitte på Teamspeak med oss under en eventuell pracc eller kamp i neste sesong. Det er bare å si i fra :-)

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:39
 27. Hår

  Spørsmål fra Hans-christian handiramas:

  Må man ha sidecut for å være god i cs?

  Svar:
  Halla Hans-Chistian!

  Det tror jeg ikke, selv kjører jeg "hakk og spetakkel" og det har funket veldig bra så langt. LoL!

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:39
 28. Føler at jeg sitter fast

  Spørsmål fra Player in need of help:

  Føler at rank er irellevant selv om jeg selv mener jeg ligger på decent høg rank. Men derimot, det jeg lurer på er hva jeg kan gjøre for å videreutvikle min skill. Spiller plenty med dm og slikt bare for å varme opp eller for å trene aimen min. Studerer også en del på mine egne plays, for å se hva jeg gjør feil og hva jeg kunne gjort bedre. Jeg gjør egentlig en del forskjellige ting for å prøve å bli bedre, men fortsatt så føler jeg at jeg ikke klarer å gjøre meg selv bedre.

  Så altså: Hva bør jeg fokusere på og ha som mål for å bli bedre.

  Svar:
  Hei!

  Takk for et interessant spørsmål! Personlig så synes jeg rank i MM er helt irrelevant i forhold til real skill på spilleren - så der er vi enige :-)
  Vanskelig å sette fingeren på noe spesielt, da det er veldig individuelt for hva som funker / ikke funker for folk. Dog, så vil jeg si at man kommer seg langt med game sense og forståelsen for hvordan et game utspiller seg.

  DM + Demos av deg selv og andre + spille, spille, spille, så kan jeg garantere at du kommer til å oppleve at du forbedrer deg. I tillegg vil jeg si at man alltid burde oppsøke motspillere / motstand som er bedre enn seg selv, da læringskurven går enormt mye høyere.

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:44
 29. Reaksjon / Motgang

  Spørsmål fra Roar:

  1. Hva gjør du for å forbedre din reaksjon? Ser på pro spillere og de har reaksjoner som overgår meg. Ikke det at jeg sammenligner meg med pro spillere, men et sted må jeg begynne for å forbedre meg og prøve å nå mine mål.
  2. Når du møter motgang. F.eks. laget ditt klarer ikke å forbedre seg i samme tempo, man får ikke forbedret seg selv i aim og gamesense osv osv. Hva gjør du for å komme deg forbi et slikt hinder?

  Svar:
  Heisann Roar!

  Reaksjon er et veldig utbredt tema, jeg kjenner til spillere med helt sinnsykt bra reaksjon, og jeg kjenner spillere som ikke er fullt så raske. Jeg personlig tror at reaksjon kommer helt ann på hvor mange timer du har lagt ned i spillet. Spiller du hver dag i 5 år, vil handen din automatisk sikte på hodet, det er vel noe som heter for "hjerne-til-hånd"-bevegelse, eller musclememory. Det blir på en måte som å si at du har ikke full kontroll på bilen før du har kjørt noen år. Det er bare å øve!

  De fleste norske lag er veldig dårlige på å møte motgang. I de aller fleste tilfeller så splittes lag når det går dårlig, klarer dere å holde sammen over denne kneiken er dere godt på vei! Hvordan man eventuellt skulle unngått noe sånt tørr jeg ikke å svare på, ettersom alle tenker forskjellig. Det beste er bare å starte å gi alt fra dag 1, går det galt, snakk om hva som er dårlig og hvordan dere kan styrke det! Lykke til!

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:46
 30. Andre spill?

  Spørsmål fra Superterje:

  Når dere ikke spiller CSGO, hva spiller dere da?

  Svar:
  Heisann Terje!

  Jeg liker å slappe av med noen runder Hearthstone etter en lang dag med CS. Jeg vet at phnien gjør det samme! Utenom det så blir det fort en runde h1z1 :)

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:47
 31. Vurderer å starte

  Spørsmål fra Trulsern:

  Jeg har aldri spilt Counter-Strike, men har fått interessen for å prøve i det siste fordi det er kult å se på og miljøet er stort. Hva bør jeg fokusere på i starten for å ha mest mulig glede av det, og få en god progresjon? Har ikke noe mål om å bli best, bare gjøre de riktige tingene og ikke gjøre folk forbanna :-)

  Svar:
  Hei Trulsern!

  Godt å se at flere fatter interesse for Counter-Strike. Det er jo tross alt verdens beste spill :-)
  Hvis du har noen kompiser som spiller CS vil jeg si det beste er å slå seg på lag med dem, å utforske de forskjellige aspektene med CS sammen. Hvis ikke, ville jeg anbefalt å spille litt Matchmaking, FACEIT og litt Deathmatch - Veldig morsomt, samt at du blir bedre jo mer du spiller.

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:50
 32. First Norway, then the world!

  Spørsmål fra Vio:

  Hva tror dere skal til for å få flere norske CS:GO lineups i verdenstoppen?

  Svar:
  Hei Vio!

  Norske gamers er vel de lateste av alle, vi kommer jo fra et land der vi får alt servert på gullfat, fra vi blir født! så det er nok mange som fører samme innstillingen inn i et lag. Jeg tror et sted og samles på, å kunne ha ukentlige turneringer innad i norge er en bra start. Vi har jo fått House of Nerds på Løren i Oslo som er en helt fantastisk plass for å møtes å spille sammen. Utenom det er telenorligaen og altibox uten tvil et bra initiativ for den norske e-sportscenen. Gleder meg til å se utviklingen utover de neste årene, kanskje vi har flere lag som kan hevde seg internasjonalt, det hadde vært konge!

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:50
 33. Til Phni og m1kkis

  Spørsmål fra FereviG:

  Hva er neste steg for BX3 CSGO: avdelingen ?
  Skal dere noe utenlands og reise på turneringer ?

  jeg vil ha rematch på aim challenge mot dere, tør dere å ta utfordring ?

  PS: har veldig løst å gruse m1kkis i aim map !


  Svar:
  Haha! Yo FereviG

  Neste steg for oss er å ta sommern til disposisjon til å planlegge framtiden. Sommeren er den typiske delen av året der alle forsvinner (nordmenn trenger jo sol de også). Så det er lite lag å pracce mot. Vi blir nok å holde et normalt tempo å spille i ny og ne der vi har mulighet. En aim-challenge kan vi få til! :D

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:54
 34. Trening

  Spørsmål fra Martin Eidsmo:

  Hvor lenge bør man trene per dag på aim, reflekser osv. pr dag??

  Svar:
  Hei Martin!

  Takk for et godt spørsmål. Nå vet jeg ikke hvor målsettingen ligger, men hvis man klarer å få inn fem timer med CS hver dag, med kanskje èn time deathmatch inkludert, så kan jeg nesten garantere at du vil forbedres betraktelig. I forhold til reflekser så vet jeg ikke om noen som direkte trener på dette, men ettersom du spiller vil Muscle Memory også forbedres, og da refleksene også. Et tips jeg fikk fra en god spiller da jeg startet var å aldri skifte settings - og det er det beste tipset jeg kan gi til noen.
  Funker det ene dagen, så fungerer det alle dager :-)

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:54
 35. Hvor mange timer?

  Spørsmål fra Endre:

  Hvor mange timer brukte dere på CS når dere ikke var proffesjonelle/yngre?

  Svar:
  Heisann Endre!

  Jeg brukte usannsynlig mange timer på CS, det var uten tvil min greie!
  Jeg spilte nok 6-7 timer hver dag igjennomsnitt.

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:55
 36. Sensivitet

  Spørsmål fra Robin Hjertvik:

  Bruker du høy eller lav "sensivitet" på musa ??

  Svar:
  Heisann Robin!

  Jeg bruker lav sensitivitet. Phnien derimot har veldig høy sens! Tror det er smak og behag som spiller den største rollen her!

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:57
 37. cfg

  Spørsmål fra FereviG:

  ett til kjapt spørsmål som kan være greit for alle, er det noe links til CFG ene dere ?

  Svar:
  Hei igjen FereviG!

  Jeg skal prøve å få satt opp en twitchprofil og starte å streame iløpet av sommeren. Vil soleklart legge ut alt av settings o.l. da.

  Om du vil ha cfg, bare send en melding på facebook eller steam så laster jeg/den du vil ha fra opp sin cfg.

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 19:58
 38. Bli oppdaget

  Spørsmål fra Ivar:

  Hva må til for at man skal bli oppdaget og få muligheten til å trene, prøvespille eller bli tatt inn på et godt lag i Norge? Er det noen for form talentspeiding i CS slik som i annen lagidrett?

  Svar:
  Hei Ivar!

  Takk for et meget godt spørsmål. I Norge så er det nok klubbene og de større lagene som bedriver talent-speiding - i jakt på spillere til å styrke de eksisterende lagene, eller eventuelt gode spillere til å bygge lag rundt. For å bli oppdaget på et generelt plan er etter min mening å 1) Levere sterk performance med eget lag eller individuelt over tid 2) Levere gode resultater på LAN / Event/ Turnering. Som regel som blir de fleste lagt merke til når de er gode nok.

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 19:58
 39. Yo Waddup :)

  Spørsmål fra iNo:

  Hvordan skal man trene for å komme seg over MGE i rank?

  Jeg har og problemer på pistolrunder og headshots med pistol. Vil en 144Hz skjerm hjelpe betraktelig i forhold til min 60hz?

  Svar:
  Hei iNo!

  Her er svaret å spille som mye som overhode mulig, og ikke tenk på rank så mye - etter min mening er det helt urelevant i forhold til hvor god man er, samt at matchmaking-systemet generelt er litt broken.
  For å bli bedre med pistol så kan det være en god idè å legge litt tid innom Pistol-DM servere, samt se litt demos/VODs av pistolrunder av andre lag / spillere for å plukke opp litt lærdom som posisjonering, rotering og effektivt bruk av flash.
  Kanskje noen som er uenige med meg på det her punktet, men det vil jeg så absolutt påstå. 144hz vs. 60hz er som himmel og helvete - i akkurat den rekkefølgen ;-)

  Lykke til med veien til Global!

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 20:04
 40. Mange små spørsmål

  Spørsmål fra Igxx:

  Hvor ofte trener dere?
  Når dere startet, hadde dere dager hvor dere gikk gjennom maps, hva gjorde dere evt da?
  Hvorfor csgo?
  Tips til de første tingene man burde gjør som et nytt team?
  Er standard setup: 3 support (1 ingamg leader) og 2 entrys? eller hvordan er egentlig setupen på map som inferno, Mirage og cache (f.eks)?
  Tusen takk for svar!

  Svar:
  Heisann Igxx!

  Vi spiller veldig mye CS! Alle lag burde starte med å legge opp simple strategier på alle maps, for så og videreutvikle dem på de punktene det trengs. En A-push kan være totalt andereledes om dere f.eks ikke smoker ut en sterk posisjon for CT. Så start med simple strategier og gjør de mer avansert ettersom dere utvikler dere i taktikkmønsteret. Hvordan dere skal fordele rollene i laget er det ingen fasit på, men det lønner seg somregel at en person ene og alene tar ansvaret over "ingamelead" altså tar ansvar i rundene og forteller folk hva de skal gjøre. Det er mange spillere som passer i flere roller, så og fordele det opp er alltid smart, da blir det vanskeligere for motstanderlaget å lese hva dere driver på med. Man trenger kanskje ikke alltid å være 2stk på en B-site, kjør to spillere på siten tidlig i runden, er det lite aktivitet, trekk vekk og forsterk andre områder der dere tror det kommer noen. Gi gjerne lyd om dere vil ha mere detaljer rundt setups og taktikker på kart, det hjelper jeg gjerne til med.

  Lykke til på eventyret til toppen!

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 20:04
 41. Beste måten å øve på

  Spørsmål fra Sebastian:

  Hei!

  Jeg lurer på hva som er den beste måten å øve seg for å bli bedre i CS:GO. Noen sier det er vanlig competitive, mens andre sier det er bedre med ESEA, faceit osv. Hva vil dere si er den beste måten å bli bedre på?

  Svar:
  Hei Sebastian!

  Takk for et godt spørsmål! Personlig så vil jeg si at spilletid og timer generelt i CS vil gi deg progressiv fremgang. Det er mange forskjellige svar på hva som må til for å bli bedre i CS, for det er visse ting som fungerer for noen, men samtidig ikke gir noe utslag for andre. Samme måte som noen studieteknikker fungerer for noen, men andre ikke.

  Den desidert beste måten å bli bedre på etter min mening er å spille på et lag, å øve målrettet sammen over tid. Har man ikke muligheten til sistnevnte så er Faceit, ESEA og Deathmatch veldig gode alternativer!

  Lykke til med spillingen!

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 20:08
 42. bx3

  Spørsmål fra Kristian:

  hvem spiller i bx3 nå ? hva er lineuppen til høstsesongen ?

  Svar:
  Hei Kristian!

  Takk for et godt spørsmål. Det vil det bli sluppet pressemelding om fra klubben i løpet av sommeren. Per nå så jobbes det med å ferdigstille lagoppstillingen til neste sesong starter! Skulle gjerne sagt mer!

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 20:10
 43. Reaksjon

  Spørsmål fra N. the meathead:

  Hva må man gjøre for og få bedre reaksjon i CS:GO har dere/du noen forslag?.

  Svar:
  Yo N!

  Spille masse, jo mer du spiller jo lettere er det for deg og memorisere bevegelsene dine. Hold deg til samme settings over en lengre periode og du vil merke at det blir lettere og aime og reagere på forskjellige ting.

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 20:11
 44. Deres tanker om andre spill.

  Spørsmål fra Jan-Robin:

  Heisann.
  Hva er deres tanker om andre spill en Counter Strike? Jeg synes det er alt for mye handlingsmønster, tull og vas før man får spilt i de fleste spillene. Når jeg vil spille spille klør jeg i fingrene og ender oftest opp med Counter Strike fordi det lar meg spille med en gang. Jeg synes også det bare er et pluss med MM serverne til Valve fordi det gir et mer sportslig preg og engasjerer meg skikkelig.

  Skal i farten nevne spill jeg har satt pris på handlingene og det er half life serien og gta serien. Kanskje jeg er blitt for voksen for spil genereltl :P

  Svar:
  Heisann Jan-Robin!

  Jeg er jo en gamer, så jeg spiller en god del spill. Akkurat når det kommer til handlingsmøsteret i de forskjellige spillene så er det kanskje litt lettere og starte med CS å lære seg grunnstegene, enn det for eksempel ville vært med LoL og Dota2. Men igjen, for å bli en komplett spiller så må du nok gi like mye i CS som i Leauge og Dota. Spill som Half-Life og Gta er fantastiske spill, det er jeg totalt enig i, men man kan aldri bli for gammel for å spille spill! ;)

  /m1kkis, 25 år
  Besvart: 27. juni 2015 20:16
 45. Kombinasjon

  Spørsmål fra Vegard:

  Hvordan kombinere CS gaming med fulltidsjobb og samboer, som ikke er så fan av gaming?
  Og hvordan få dama til å bli litt interessert i CS? :P

  Og hvordan er det med fysisk helse?
  Regner med at det bare er pluss, så da blir det jo å kombinere alt xD
  How? :P

  Svar:
  Hei Vegard!

  Takk for et meget godt spørsmål! Nå er jeg den eneste som har fulltidsjobb og (nylig fått) samboer av oss gutta, så da blir det meg som besvarer dette. Det kommer helt an på hvor ambisjonene dine ligger og hvor mye du er villig til å legge ned i spillet, men jeg tror det hele koker ned til prioriteringer til slutt. Når hverdagen er fullastet med forskjellige gjøremål som trening, jobb, kjæreste/samboer, så må man også bruke tiden ekstremt fornuftig.
  Nå er jeg langt fra noe dame-ekspert, men jeg ville ha startet med å få henne interessert i gaming / spill først, og så introdusert henne for CS :-D

  Mvh,
  Steffen Bass Willumsen / phnien
  Besvart: 27. juni 2015 20:18
 46. Pro

  Spørsmål fra Vegard:

  mitt største ønske er å gå pro innenfor csgo, spiller 2timer dm (ffa servere) hver dag, og ca 1 time 1v1 maps bare for å få inn movements etc. Jeg er en av de som er stuck i LEM pga dårlige teammates når jeg soloQer, men jeg er av de som leker meg i lem med både outplays og outaims. Jeg har ett lag men de andre teammatene mine sliter litt på online kamper mot andre lag der jeg dropper 25+ kills. Hva mener dere jeg bør gjøre for å komm meg oppmå fram innenfor csgo? :) takk på forhånd :):)

  Svar:
  Halla Vegard!

  Om det er et stort ønske så syns jeg du burde gå for det. Jeg hadde også store ønsker om å spille cs og reise rundt på turneringer når jeg var yngre (ikke at det er noe anderledes nå!) og jeg angrer meg ikke et sekund. Å reise til andre land for å delta i ?dataspill? er ekstremt morsomt, fordi mange andre mennesker syns det høres helt latterligt rart ut. Om du er veldig mye bedre enn lagkameratene dine så kunne det jo kanskje vært en god idè og lære dem triksene du bruker for å oppnå mange frags etc. Det var en gang en vis mann som sa "lær av å lære andre", og det styrker deg enda mer på alle punkt. Om du starter med det, og utvilker deg selv samtidig, så tror jeg det er en win-win situasjon! Lykke til 8-)

  /m1kkis
  Besvart: 27. juni 2015 20:21

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen