Anmeldelse

New Super Mario Bros. Wii

God, gammeldags Mario-moro

Samme gamle oppskrift, fortsatt like artig.

1: First page
2: New page

Dessuten har vi den fabelaktige propellua, som lar deg fly og sveve over korte distanser. I tillegg kommer flere andre hjelpemidler som ikke endrer Marios egenskaper, men som påvirker banene på ulike måter. Resultatet blir at denne utgaven av Soppriket føles like karakteristisk og sjarmerende som de gamle spillene.

Hvert brett har tre stjernemynter å finne. Noen av dem er godt skjult, så det er en real utfordring å finne alle.

Luigi til unnsetning

En annen viktig faktor er at nesten hvert brett har små, unike hindringer som krever spesielle teknikker for å forseres. Dette er på mange måter varemerket til Mario-spillene: Marios mange egenskaper og knep lærer deg til å se hva du må gjøre for å komme videre eller finne skjulte godsaker, det er bare opp til deg å gjennomføre det.

New Super Mario Bros. Wii klarer kunststykket å være utfordrende for eksperter, samtidig som det er lett tilgjengelig for de som ikke spiller så mye. Hvis utfordringen blir for stor, låses det opp en hjelpemodus hvis spillet registrerer at du sliter med å fullføre en bane.

Denne modusen kalles Super Guide og består i at Luigi tar din plass og spiller gjennom banen for deg. Du kan ta over kontrollen når du vil, men det er heller ingen straff for å la Luigi fullføre banen. Hvis du er god trenger du ikke bry deg om Super Guide i det hele tatt, men spillere på et mer moderat nivå kan plukke opp tips eller bare skippe baner de synes er kjedelige.

Sammen med den uanstrengt innbydende grafikken og lyden i vanlig høy Nintendo-klasse, er dette med på å åpne Mario-opplevelsen for nær sagt hvem som helst. Så lenge du klarer å bruke en Wii-fjernkontroll, kan du bli med på moroa.

Omgivelsene er varierte, flotte og fargeglade - akkurat slik det skal være.

Fest hjemme hos Mariomann M

Som om det ikke var klart nok fra før av, har Nintendo også lagt inn et mesterverk av en flerspillermodus i spillet. Når som helst kan du invitere inn opptil tre andre i spillet ditt for å hjelpe deg, så lenge du har nok fjernkontroller og venner tilgjengelig i stua. Internett-spilling støttes ikke.

Om det så hadde vært tilgjengelig, klarer jeg ikke å se hvem som ville brukt det. Moroa i å spille sammen med andre består nesten like mye i å krangle med de andre i sofaen, som i å samarbeide om å klare baner. Det er mye enklere å ødelegge for hverandre enn å stable sammen en plan å jobbe sammen om, og resultatet blir ofte kaotisk.

Dette er den typen kaos som verken føles frustrerende eller urettferdig, bare gøy. Avstanden mellom suksess og katastrofe er alltid kort, og dermed er det tett mellom høydepunktene. Skulle dere få behov for å ta et skikkelig oppgjør, finnes det en egen kampmodus hvor man skal sabotere for hverandre for å snappe opp flest mulig mynter på hver bane. Herlig.

Forsøk på samarbeid ender ofte i kaos, krangel - og latter.

Konklusjon

Les også
Anmeldelse: New Super Mario Bros. Wii

New Super Mario Bros. Wii er en fortreffelig oppvisning i knallsterk spilldesign, levendegjort ved at Nintendo har plukket de beste konseptene fra tjue års utvikling i Mario-serien og kombinert dem i ett spill. Og det er bare hvis du spiller alene.

Genistreken det er å inkludere en flerspillermodus som griper gjennom hele spillet, samt å åpne det for spillere på alle nivåer ved å tilby gode hjelpemidler, er både framsynt og så innlysende at man kan lure på hvorfor ikke alle spill er sånn.

Skjønt, det aller viktigste er ikke alt det moderne fiksfakseriet som er blitt lagt til i seinere tid. Det aller viktigste er at bare det å styre en sprettende, lubben rørlegger gjennom en eventyrverden er skikkelig moro. Spesielt når eventyrene er så varierte og festlige som her.

Ta med deg noen venner og utforsk dem sammen, hvis dere da klarer å legge merke til omgivelsene mens dere krangler om hvem som stjal soppen og hvem som ble kastet i avgrunnen. Eller spill gjennom alene, og prøv å finne alle hemmelighetene. Bare pass på at du skaffer deg dette spillet.

1: First page
2: New page

Siste fra forsiden