Nintendo DS avdekket

Årets Nintendo-konferanse her i Los Angeles var nok ikke en av de beste selskapet har kunnet arrangere gjennom årene. Vi ble vist mye vi allerede var vel klar over ligger på lanseringslisten fremover, og teknologisk sett hadde selskapet ingenting spesielt å vise frem. Bortsett fra Nintendo DS altså, og det var da trampeklappene begynte og hundrevis av ansikter lyste opp som om det var midt på julaften.

Gjør deg klar til "dual screen", "touch screen", mikrofon, trådløst nettverk, wi-fi og mye, mye mer.

Helt ny teknologi
Det viktigste først: Nintendo DS er en helt ny håndholdt konsoll på linje med Game Boy Advance. De to konsollene er basert på så og si samme konsept, men Nintendo DS er likevel langt mer enn Game Boy Advance med ny innpakning og noen små-funksjoner ekstra. Nintendo DS består av ny og imponerende maskinvare som vil etter å alt dømme kommer til å slå hull i sokkene på blant annet N-Gage når det gjelder 3D-grafikk på håndholdte konsoller.

- Nintendo DS er noe vi er virkelig oppspilte med å utvikle for. Det er veldig innovativt, noe som er helt typisk Nintendo, sier Nick Earl, visepresident i Electronic Arts.

DS står først og fremst for "Dual Screen", noe som er rimelig logisk da konsollen består av hele to skjermer som åpenbarer seg når du bretter den ut. Med to skjermer vil det kunne vises informasjon på èn av skjermene mens selve spillebildet viser på den andre. Mulighetene er så store at Nintendo selv sier at designerne sitter i dette øyeblikk og prøver å finne ut nye måter de kan utnytte denne teknologien på.

Produktbilder av DS som spiller Metroid Prime og Mario Kart

Skjerm til å ta på
Men det er mer. Mye mer. Nintendo DS introduserer også "Touch Screen" - det vil si muligheten til å berøre skjermen for å la ting skje. Nå trenger du ikke å bare bruke knappene lenger, men du vil også kunne bruke konsollen som en typisk PDA - slik som å skrive inn notater med en "stylus" (tenk: penn). Skjermene vil være beskyttet av en tynn film for å hindre skader.

Nintendo kommer virkelig til å utvide håndholdtkonseptet med DS-konsollen. Trådløst nettverk blir nå en realitet hvor opp til 16 spillere vil kunne spille sammen så lenge de alle befinner seg innen 10-20 meter. Men ikke nok med det - hva om spillere i forskjellige deler av verden ønsker å spille sammen? Med Nintendo DS vil du kunne koble deg trådløst opp mot Internett og spille sammen med et teoretisk sett uendelig antall spillere fra hvor som helst du måtte befinne deg.

Nintendo 64-grafikk og bedre

Satoru Iwata, president i Nintendo, er stolt over Nintendo DS
En av de tingene som virkelig imponerte oss med Nintendo DS er den nye grafikkteknologien. Takket være en helt ny grafikkmotor vil konsollen kunne fremstille spill med ekte 3D-grafikk som til og med er bedre enn Nintendo 64, og som skal holde en fast ytelse på 60 bilder i sekundet. Nintendo melder også om spesialeffekter slik som tåke og muligheten til å bruke "cel-shade"-grafikk. Det lille vi fikk se av dette var sjokkerende bra. Vi fikk se et nytt Metroid Prime-spill som skal lanseres for Nintendo DS, og det så omtrent like godt ut som den berømte GameCube-utgaven. Og det var glatt, superglatt.

Nintendo DS byr også på en innebygd mikrofon-port, som i fremtiden vil la spillere kontrollere spillet med stemmen, bruke såkalt stemmegjenkjennelse og muligheten til å snakke med andre spillere over Internett. Nintendo sier også at hvis utviklerne ønsker det, vil flere kunne spille sammen med bare èn kopi av spillet.

Men hva så når det gjelder spill? Ikke så altfor mye er kjent om dette foreløpig, men Nintendo kunne løfte litt på sløret og avsløre noen få lanseringstitler. Metroid Prime: Hunters er spillet som imponerte oss med sin råflotte 3D-grafikk, og legger til rette for nye eventyr med Samus i hovedrollen.

Super Mario 64x4 bygger på grafikken og konseptet sett i Super Mario 64, men gir også muligheten for fire spillere å løpe rundt sammen og samle inn stjerner. PictoChat er et program som lar deg utveksle meldinger og tegninger med andre takket være nettverkstøtten og "touch screen", mens WarioWare Inc. DS er en videreutvikling av det populære Wario-spillet til Game Boy Advance.

Europa må vente litt lengre
Japan og USA vil se Nintendo DS på markedet mot slutten av året, mens Europa må vente til første kvartal 2005. Lenge å vente, men det vil utvilsomt være verdt det. Nintendo DS vil også være bakoverkompatibelt slik at du kan spille Game Boy Advance-spill på konsollen, hvilket tilsvarer et spillbibliotek på over 500 spilltitler.

Zelda-skaperen Shigeru Miyamoto ser frem til nye eventyr på Nintendo DS
Nintendo DS vil også ha to såkalte "media bays" hvor spill settes inn, noe som gjør det mulig å overføre informasjon mellom to spill. Ekstra maskinvare kan også settes inn her, noe som videre utvider mulighetene for Nintendos desidert største håndholdt-satsing frem til nå. Og hvordan vil den konkurrere mot Sonys PSP? Det gjenstår å se, men enkelte industrimedlemmer har allerede avslørt sine meninger:

- Nintendo DS er fantastisk. "Touch Screen" er en blank side for en spilldesigner til å kunne designe deres egne kontrollfunksjoner. DS kan bli en PSP "killer". Jeg tror virkelig at Nintendo DS vil banke vettet ut av Sonys PSP, konstaterer Kevin Ray, teknologi-guru i Majesco.

Kommentarer (4)

Forsiden akkurat nå

Til toppen