Super Mario Run er ute til Android i dag
(Bilde: Nintendo)

Super Mario Run er ute til Android i dag

Nintendos første mobilspill er ikke lenger iOS-eksklusivt.

Det tok sin tid, men i fjor lanserte Nintendo endelig sitt første mobilspill, Super Mario Run, og det til strålende mottakelse. Hittil er det kun Apple-brukere som har hatt glede av spillet, men nå får endelig den andre store mobilleiren også tilgang til den populære mobiltittelen.

Nintendo kunngjorde nylig på sin offisielle Twitter-konto at Super Mario Run lanseres til Android-plattformen den 23. mars. Man kan forhåndsregistrere seg nå på Google Play for å få beskjed om akkurat når spillet slippes.

Bilde: Nintendo

Myntsamling med én hånd

Super Mario på mobil er et todimensjonalt plattformspill, der Mario løper automatisk mot høyre side av skjermen og spillere må trykke for å hoppe over fiender og hindringer og for å samle mynter. Det er designet spesifikt for å kunne spilles med kun én hånd.

Spillet består av tre moduser, kalt World Tour, Toad Rally og Kingdom Builder. World Tour spilles som et vanlig Mario-plattformspill, der målet er å komme seg gjennom brettet og nå flaggstangen. I Toad Rally konkurrerer du mot andre spillere om å få flest poeng, mens Kingdom Builder lar deg bygge opp ditt eget rike med gjenstander du samler opp fra de andre modusene.

Spillet ble svært godt mottatt. I desember i fjor meldte vi at Super Mario Run ble lastet ned fra Apples app-butikk hele 2,85 millioner ganger bare i løpet av den første dagen, noe som skal være ny rekord for app-butikken. I begynnelsen av januar kom det frem at spillet hadde dratt inn respektable 260 millioner kroner siden lanseringen i midten av desember. 

Nintendo har også gjort suksess med sin nye spillkonsoll: Nå skal produksjonen av Switch fordobles »

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen